|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
GA-H57M-USB3 memory problem
Pozdrav svima. Imam navedenu matičnu i sve radi ok. Kupio sam nedavno još 4gb rama (1x4gb ADATA DDR3 1333), a imao sam 2x2gb Kingmax DDR3 1333 u 1. i 3. slotu. Kako mi nije htio prepoznat ovih novih 4gb memorije kad sam stavio u ostale slotove, izvadio sam iz 1.-og slota i stavio ga u 2., a novu memoriju stavio u 1. Naravno, Windows index mi se odmah smanjio jer ove više nisu u dual-channelu. Kako da vratim staru slavu kompu i mogu li očekivati sporiji rad kompa ili šta? Unaprijed hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Taj Windows score nije bitan. Vozi ovako kako je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ma mislim, sigurno su se smanjile performanse jer mi više ona 2x2gb kingmaxa ne rade u dual konfiguraciji i ne pružaju više duplu propusnost memorije. Malo mi je glupo sad ići kupovat 2x2gb opet ako sam već uzeo 1x4gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
više RAM-a, pogotvo ako se radi o 4 GB više, u single je bolje nego manje u dual.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Zamijenio sam za 2x2gb istog tipa memorije i radi sve ok. Za sve one koji budu imali sličan problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pozdrav. Da ne otvaram novi topic, tu ću opisat problem koji je barem mislim, vezan za ovu matičnu ploču. Naime, odnedavno sam primjetio čudan šum u zvučnicima i mislio sam da su oni krivi (novo kupljeni prije mjesec dva dana). Imam instalirane najnovije Realtekove drivere za zvuk za ovu matičnu, a u nju su uključeni zvučnici i slušalice s mikrofonom (zvučnici iza u back panel zeleni, slušalice s mikrofonom u front panel). Kad imam zvučnike uštekane i ne pušta se nikakva glazba ili bilo kakvi drugi zvukovi, čuje se već navedeni šum koji je nekako sličan zujanju ventilatora ili nečega. Pri tome su slušalice isključene. Kad njih uključim u front panel, isključuju se zvučnici i sve tonovi idu na slušalice. Pri tome, zvučnici više ne proizvode šum iako su uključeni i dalje, a na slušalicama se čuje upravo isto kao i na zvučnicima. U čemu bi mogao biti problem? Možda u zvučnoj kartici na ploči ili loši driveri? Unaprijed hvala na odgovoru i pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Isključio sam mikrofon koji je bio uključen u front panel i nestao je šum. |
![]() |
![]() |
|
|