Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2011., 12:11   #1
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Ideje za postolje za laptop od pleksiglasa - DIY

Pozdrav.

Evo, jučer se kolega i ja na kavici jadali jedan drugome kako nam se laptopi pregrijavaju i došli do ideje da damo izraditi postolje od pleksiglasa. Susjed mi se time bavi pa sam ga mislio pitati za savjete oko pleksiglasa, dok bi mi ovdje dobro došle ideje oko ostalog.

Generalna ideja je da mi susjed to "izrezbari"/"savije" (nemam blage koju riječ koristiti za obradu pleksija), da se rupe za ventove izbuše točno tamo gdje treba (proc/grafa) itd.

Mene prvenstveno zanima kako riješiti napajanje za ventove. Uzeti one molex-> 3pin adaptere, pa iz toga molex->usb pa preko usba (dal će to biti dosta struje za npr 12cm ventove?) ili imate neko bolje rješenje (tipa neki stari DC adapter)?

Ideja je proći čim jeftinije jer dok pogledam cijene gotovih postolja i kakvih sve ventova ima...

Svaki savjet/ideja je dobro došla. Ako ništa drugo sebi iz gušta da to napravim, ak neće ispasti preskupo.

EDIT #1:
Skica:

Ako se ne vidi, gore lijevo je nacrt, gore desno bokocrt, dolje tlocrt. Iskreno jako dugo nisam ništa crtao, pa vjerojatno nije sve u mjerilu itd, al generalno da vidite kako sam zamislio. Mjere zasad nemam (moram izmjeriti laptop).

EDIT #2:
U biti, sje*o sam, na nacrtu. Trebalo bi ostavit prostora za izlaze sa zadnje strane lapa (2 usba, punjač i vga). Back to the drawing board...

Zadnje izmijenjeno od: Nidjo89. 01.11.2011. u 14:03. Razlog: Dodavanje skice i opisa.
Nidjo89 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno