|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Intel SS4000-E NAS ne radi na 1 Gb mreži
zagnjavio me rođak da vas pitam, jer nitko koga je pitao - nezna. dakle, ima intelov nas, model ss4000-e. 4x1tb diskovi u raid 5 polju. 2 lan porta. i tu nastaju problemi. nas je reklamiran kao gigabitni, 2x gigabit porta. ali nisu. port 1 je 100mbitni, port 2 je 10 mbitni. spajanjem kompjutera direkt na nas na port 1, autosync je na 100mbita. forsanjem 1gbit veze ne uspostavi se link. transfer rate na 100mbita je 5-10 MB/s, jako oscilira. port 2 autosync je 100mbita, ali transfer rate ne prelazi 1.5 MB/s. forsanjem 1gbit veze - nema linka. pregledao sam sve admin opcije, nema ničega. samo ip adresiranje i to je to. pitali su me dali je moguće da je mreža na nasu poluispravna? jer ovo mi je čudno :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Koji OS je na NAS-u, koji OS i kartice su na klijentu? Kabel? Zadnji firmware na NAS-u? Zadnji driveri na klijentu?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
na nasu je intelov os, sumnjam da se može mijenjati. firmware bi trebao biti zadnji, ne garantiram. s obzirom da je nas u stanu, klijenti su redom prosječne windows mašine, većinom sa gigabitnim onboard karticama. iako testirao sam sa svojim laptopom i problem je u nasu. probali smo 3 kabela, od čega je jedan cat6 kojeg sam ja krimpao i nema problema s njim, gigabit ide između kompova. prvenstveno me zanima dali to može biti do hardverskih limita samog nas-a (jer sam čitao da neki "gigabitni" nas-ovi imaju max 3-4 MB/s zbog hardverskih limitacija ala cpu ili ram). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Buduci da je OS vjerojatno neki *nix, pokusaj se domoci konzole nekakve pa lupiti tamo ifconfig -a ili nesto slicno pa da vidimo na cemu si.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
probao sam telnetom pristupit ali nula bodova. firmware mi liči na neko intel proprietary rješenje kakvo se može vidjeti u random routerima, pa još malo rudimentalnije. opennas je u odnosu na ovo kao da uspoređujem ddwrt sa firmware-om od kasde. isto tako nije mi jasna ta oscilacija brzine, kopiram 1 file veličine 2gb, i brzina skače 5-10 MB/s, pa padne na 2, pa opet 10, u prosjeku je 5-10MB/s. kopirao sam total commanderom, svejedno bilo preko ftp-a ili kao network disk, nema razlike. šteta, jer trebaju mileniji da se nešto prekopira gore. @iggy - da, kabel je ok. može bit sve, ali kabel je ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
S tim NASevima sam nazalost i ja imao iskustva..i to s vise komada... Imaju oni gigabitni port, ali isto tako imaju i neki "poluproc" koji radi na 400mhz ako se dobro sjecam...pa je zbog njega rezultat kakav je... Furao sam gore RAID 5 isto, samo sa 500gb hardovima i ista stvar...max do 10.5mb/s povuce i to je to. Cak sam svojedobno bio i flashao firmware koliko se sjecam, ali nije pomoglo... Logiraj se na ono websucelje njegovo i pogledaj si opterecenost proca kod transfera i biti ce ti stvari jasnije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|