Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2012., 11:05   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Intel SS4000-E NAS ne radi na 1 Gb mreži

zagnjavio me rođak da vas pitam, jer nitko koga je pitao - nezna.
dakle, ima intelov nas, model ss4000-e. 4x1tb diskovi u raid 5 polju.
2 lan porta. i tu nastaju problemi. nas je reklamiran kao gigabitni, 2x gigabit porta. ali nisu.
port 1 je 100mbitni, port 2 je 10 mbitni.
spajanjem kompjutera direkt na nas na port 1, autosync je na 100mbita. forsanjem 1gbit veze ne uspostavi se link. transfer rate na 100mbita je 5-10 MB/s, jako oscilira.
port 2 autosync je 100mbita, ali transfer rate ne prelazi 1.5 MB/s. forsanjem 1gbit veze - nema linka.
pregledao sam sve admin opcije, nema ničega. samo ip adresiranje i to je to.

pitali su me dali je moguće da je mreža na nasu poluispravna? jer ovo mi je čudno :/
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2012., 11:21   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Koji OS je na NAS-u, koji OS i kartice su na klijentu? Kabel? Zadnji firmware na NAS-u? Zadnji driveri na klijentu?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2012., 11:41   #3
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

na nasu je intelov os, sumnjam da se može mijenjati. firmware bi trebao biti zadnji, ne garantiram.
s obzirom da je nas u stanu, klijenti su redom prosječne windows mašine, većinom sa gigabitnim onboard karticama. iako testirao sam sa svojim laptopom i problem je u nasu. probali smo 3 kabela, od čega je jedan cat6 kojeg sam ja krimpao i nema problema s njim, gigabit ide između kompova.
prvenstveno me zanima dali to može biti do hardverskih limita samog nas-a (jer sam čitao da neki "gigabitni" nas-ovi imaju max 3-4 MB/s zbog hardverskih limitacija ala cpu ili ram).
Staro 16.01.2012., 12:05   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
prvenstveno me zanima dali to može biti do hardverskih limita samog nas-a (jer sam čitao da neki "gigabitni" nas-ovi imaju max 3-4 MB/s zbog hardverskih limitacija ala cpu ili ram).
Zna biti. No ove GB kartice u NAS-u nisu zadnjih shit, a uz to, ma kakva realna brzina bila, morao bi napraviti negotiation na Gigabitu.

Buduci da je OS vjerojatno neki *nix, pokusaj se domoci konzole nekakve pa lupiti tamo ifconfig -a ili nesto slicno pa da vidimo na cemu si.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2012., 12:10   #5
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
na nasu je intelov os, sumnjam da se može mijenjati. firmware bi trebao biti zadnji, ne garantiram.
s obzirom da je nas u stanu, klijenti su redom prosječne windows mašine, većinom sa gigabitnim onboard karticama. iako testirao sam sa svojim laptopom i problem je u nasu. probali smo 3 kabela, od čega je jedan cat6 kojeg sam ja krimpao i nema problema s njim, gigabit ide između kompova.
Jesi siguran da je kabel dobar?
Staro 16.01.2012., 13:04   #6
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

probao sam telnetom pristupit ali nula bodova.
firmware mi liči na neko intel proprietary rješenje kakvo se može vidjeti u random routerima, pa još malo rudimentalnije. opennas je u odnosu na ovo kao da uspoređujem ddwrt sa firmware-om od kasde. isto tako nije mi jasna ta oscilacija brzine, kopiram 1 file veličine 2gb, i brzina skače 5-10 MB/s, pa padne na 2, pa opet 10, u prosjeku je 5-10MB/s. kopirao sam total commanderom, svejedno bilo preko ftp-a ili kao network disk, nema razlike. šteta, jer trebaju mileniji da se nešto prekopira gore.
@iggy - da, kabel je ok. može bit sve, ali kabel je ok.
Staro 18.01.2012., 18:44   #7
turbulence
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
S tim NASevima sam nazalost i ja imao iskustva..i to s vise komada...

Imaju oni gigabitni port, ali isto tako imaju i neki "poluproc" koji radi na 400mhz ako se dobro sjecam...pa je zbog njega rezultat kakav je...

Furao sam gore RAID 5 isto, samo sa 500gb hardovima i ista stvar...max do 10.5mb/s povuce i to je to. Cak sam svojedobno bio i flashao firmware koliko se sjecam, ali nije pomoglo...

Logiraj se na ono websucelje njegovo i pogledaj si opterecenost proca kod transfera i biti ce ti stvari jasnije
turbulence je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno