|
![]() |
#1 |
Web programer
Datum registracije: Sep 2008
|
Kupnja kućnog kina
Pozdrav drage kolege ![]() Evo ovako, selim se u novu kući i sad sam iskamčio 1500 kn za kućno kino... znam nije mnogo, ali niti moji zahtjevi nisu preveliki. Htio bi ga spojit u comp i tako nek muzika trešti (čitaj svira) ... filmove i slično ne gledma često ali naravno da dvd ne čita sam neki divlji format... na netu sam našao nešto ovako http://www.konikom.hr/p11469/kucno-k...9e72fu79f3lgqs ima netko nešto bolje preporučit a da je u okviru te cijene i da se može jednostavno spojit na zvucnu koja podrzava i 7.1 sistem...???
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ono sto me smeta kad drugi rade napraviti cu upravo sad ja ![]() Kad netko trazi savjet za kucno kino, a drugi ga filaju kako za istu lovu moze dobiti kvalitetniji stereo. Ali posto si sam gore naveo da slusas iskljucivo glazbu, dok filmove gledas rijetko, cemu onda 5.1 sistem? 1500kn je stvarno malo za HT i sigurno neces biti zadovoljan sa tim all in one rjesenjima. Mozda kakve Logitech kombo Z xxyy (koji vec) Ako ti je glazba primarna, ipak bi bilo bolje potraziti kakvo stereo pojacalo + 2 fronte? Zar ne? Filmove, ako ti nisu primarni, mozes progutati i preko sterea. A kakav setup odabrati? Ima tu dosta strucnije ekipe pa sacekaj njihov prijedlog. Razmotri svakako i SH ponudu!
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 23.09.2011. u 21:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
marked one
Datum registracije: Feb 2009
|
ovo je ono što ti trebaš ako primarno slušaš muziku.. ![]() http://www.ronis.hr/?onkyo/479/zvucn...22hdx/HTX22HDX "Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs (PCM1690) for All Channels" Zadnje izmijenjeno od: kassad. 24.09.2011. u 00:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Ne znam kolika je soba, ali uzmi polovni receiver tipa http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-3256576 (može se za slične specse proći malo jeftinije sa sasvim ok markama tipa Yamaha, Onkyo) i ove zvučnike http://www.njuskalo.hr/zvucnici/tann...-oglas-3510489. Ako te uhvati HT bug, kasnije lako dodaš ovaj sub http://www.njuskalo.hr/zvucnici/yama...-oglas-3590549, dobar centralni i bilo kakve stražnje (ali stvarno bilo kakve. Za muziku ti ne trebaju, za filmove su precjenjeni). Tako imaš respektabilan sustav odmah, a lako nadogradiv u budućnosti (i lako ga je prodati - svi ovi uređaji imaju puno bolji second hand value od 5.1 sustava, koji se polovno prodaju u bescjenje, samo malo pretraži njuškalo). Ako ti to ne igra, onda mi se ovaj Onkyo sustav čini boljom opcijom od Sony-a, ali to je samo wild guess jer nisam čuo nijedan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
marked one
Datum registracije: Feb 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dac u mom cd playeru koji vrijedi valjda 200kn koristi i micromega... iliti prostituiranje bb imena koje jo došlo do uređaja od 1000kn ne znači ništa o njegovom potencijalu. autor može uzeti bilo koji model koji mu se fizički sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Sto se OP-a tice, marijdil mislim da si krivo shvatio izraz kucno kino. Kucno kino je za gledanje filmova. Ne "da muzika tresti". Moze ona trestat, ali ce to puno bolje radit sa rabljenim stereo pojacalom i parom kvalitetnih rabljenih bookshelf zvucnika, sto taman mozes i dobit za te pare koje si naveo. Kakav DVD, ako ces mjuzu pustat sa kompa?
![]() |
![]() |
#9 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ali ako je glasnoča te glazbe primarna stvar onda više smisla ima nekakvo kučno kino. Vjerovatno svaki resiver ( a valjda i kučno kino) ima onaj mod za reprodukciju sterea iz svih 5 kanala .... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Web programer
|
... Marijdil je totalni laik tog dijela i u biti vidio sam da neki to rade kućnim kinom .... uglavnom ... i stereo sustav je dobar u biti ono što meni i treba... sad postoji li neki stereo sustav do tih 1500 kn vec negdje za kupit ili ako je netko voljan pomoci mi da to slozim part by part....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Evo starija kombinacija koja bi trebala davati sasvim ok zvuk http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-3596047. Pojačalo je preslabo za moj ukus, ali za normalno slušanje bi trebalo davati sasvim dobar zvuk. Imaš i jednu noviju Sony floorstander + amp kombinaciju ovdje na tržnici, ne vjerujem da je neki zvuk, ali nije skupa i vjerojatno je glasnija. To je neki minimum u entry level stereu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Web programer
|
Pozdrav ekipa ![]() Uglavnom htio sam pitat... imam panasonikovu liniju, linija šljaka sve ok, ali sve to radi na cd-e, nema nikakav aux niti ništa ... svaki zvučnik ima 4 žice (jer su satelit i sub u njemu) pa me zanima mogu li ta dva zvučnika spojit na neko pojačalo... (40 w i 6 ohma )
![]() |
#14 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Panasonic je gurao micro linije s biamp sistemom / el. skretnicom gdje svaki zvučnik ima svoje pojačalo. To donosi tu nuspojavu da su takvi zvučnici neupotrebljivi na ičem osim orginalne linije ...osim ako ne izmisliš skretnicu za iste. ALI ako od zvučnika tražiš samo upotrebljivost , problem s skretnicom i nije problem.
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Imam Pioneer kucno kino kupljeno prije 4 godine, samo pohvale imam. Jedino mi fali HDMI ali sve ostalo je vrh, zvuk savrsen. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|