|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Dual boot problem
Pozdrav svima! Imam sljedeci problem. Imao sam instalirane Windowse 7 na WD hard disku.Kasnije sam kupio SSD disk i na njih napravio cistu instalaciju Windowsa 7. Nakon toga mi se prikazala opcija za dual boot,ali preko starog WD diska.Ako sam stavio da mi se sistem dize za SSD-a nije se nista događalo. To me nije previse smetalo pa sam stavio da tako ostane.Imam dual boot jel su na starom disku ostale neke važne instalacije i postavke za programe. Ugl...danas iz cista mira,nakon sto je jucer sve radilo...ne mogu podici Windowse sa SSD-a.Isao sam u system reapair...nista..kaze da nemoze popraviti gresku??!! Pa sam bootao windowse sa DVD-a i na repair....pa kad klikenm na particiju windowsa koje zelim "popraviti" izbaci mi poruku da windowsi koje imam na DVD nisu kompatibilni sa windowsima koji su instalirani WTF??!.. Probao sam na sve nacine...ako pokrenem normalno...windowsi se smrznu i prebaci se na system rapair...probao sam i sa comand prompt..ali nista...pisali mi je da je mozda problem u nekoj kameri ili vanjskom disku koji sam spojio..pa da ga odspojim..ali nista nisam odspajao niti spajao.. Windowse sa WD diska(prvi boot) dize normalno..i vidim da SSD radi normalno... Update : Ovako..buduci da mi htino treba komp jedina opcija koja mi je preostala je da formariam SSD i krenem sve ponovo instalirat. Napravio sam sljedece..fizicki sam iskopcao WD disk,formatirao i instalirao windowse na SSD.Postavio sam ga kao 1 boot disk u biosu. Sve je radilo normalno dok nisam ponovo ukopca WD disk na kojem su stari windowsi 7. Iako mi je SSD primaran boot disk..cim sam uljucio WD vise mi nece dizati sa SSD...nego samo preko mehanickog diska(dual boot). Sada sam ponovno mehanicki iskopca WD disk i sad mi javlja OPET da ne moze botat sa SSD-a..kao da je prazan i kao da su boot postavke nestale opet?!?! Molim neki savjet ili pomoc,jel ludim sa svime vise.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Podesi u BIOS-u da ti je SSD primary boot device.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kad digneš bilo koju varijantu, stavi EasyBCD i sa njime popravi / prebaci boot manager i postavke na ssd. Obrati pažnju na onu "kobasicu" koja je dodjeljena pojedinom disku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Podesen je u BIOS-u kao primary boot device.. |
![]() |
![]() |
|
|