Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.08.2011., 14:45   #1
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Stranica i IE

Imam problem sa prikazivanjem u Internet Exploreru....
Riječ je o ovoj stranici

http://www.namjestajbubic.com/

Ovaj gore header što vrti slike uopće ne prikazuje u IE... ( bez obzira na verziju IE ) također stranica u IE uopće ne izgleda kako bi trebala....
Ima li tko riješenje?
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2011., 22:29   #2
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Prikazuje u IE.

Updataj si flash player za active X.
Tean je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.08.2011., 12:40   #3
dal3boy
Registered User

dal3boy's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Imam ja rješenje, uzmi neku javascript-u i neka ti mjenja slike kao sad što radi, izbjegavaj FLASH
dal3boy je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2011., 20:42   #4
Don Giovanni
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor dal3boy Pregled postova
Imam ja rješenje, uzmi neku javascript-u i neka ti mjenja slike kao sad što radi, izbjegavaj FLASH
Slažem se. Uzmeš i jquery pa imaš još manje posla. A imaš puno gotovih JQuery skripti za takve stvari (sam trebaš složit to u svoj dizajn)
http://nivo.dev7studios.com/
Don Giovanni je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2011., 18:09   #5
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor dal3boy Pregled postova
Citiraj:
Autor Don Giovanni Pregled postova
Slažem se. Uzmeš i jquery pa imaš još manje posla. A imaš puno gotovih JQuery skripti za takve stvari (sam trebaš složit to u svoj dizajn)
http://nivo.dev7studios.com/
Najači su mi ovakvi komentari, ako neko nezna CSS i logiku DIVova i klasa neka onda radi tablice, tak i tak će mu isto izgledat....smješno.

Kao prvo ako neznaš koristiti Flash onda NEMOJ. Flash je nastao na istoj osnovi kao i JS (isti programski jezik), Flash radi sa istim resursina i u IE, Firefoxu, Chromeu i osatalom što sa JS i JQuerijem nije slučaj (postoje bitne razlike u performansama JS(JQ) zavisno o verziji i vrsti preglednika).

Ostalom korititi flash za nešto jednostavno (tipa JQ image slideshow) je glupo, flash koristi tamo gdje je pomoću JS(JQ) jednostavno nemoguće ili vrlo teško dobiti zahtjevanu dinamiku i fluidnost.

Preporučam proučiti TweenLite i LoaderMax alate za Flash koji bitno smanjuju natezanja i dižu cijelu stvar na neki novi nivo, i naravno: FlashDEvelop.

@napomena
Kada neka web stranica korisi više JQ ili JS "gadgeta" onda se dolazi do nove razine komplikacija (nazivi varijabli, framework verzije, međusobna "Klanja", itd) što flashu ne smeta niti najmanje, isto je dali je 1 ili 100 svi rade neovisni jedni o drugima i koriste zajednički plugin (po mogućnosti zadnji koji browseri automatski skidaju).

Nije da sam protiv JSa i JQa pošto ih koristim i to u vrlo naprednim menijima ali Flashu nisu niti do koljena kaka su kompleksne animacije u pitanju, samo učenje AS3 i općenito OOP je tlaka i nikome se neda, svi bi gotove "Free" gadgete koji su u pravilu puni bugova i neoptimizacije...
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno