|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Samo jedan komp se u isto vrijeme može spojiti na net
Imam 2 PC-a, na oba win7 x64. Modem je motorolin surfboard 5101e spojen sa 2 kompa lanom preko switcha (trendnetov). Samo 1 komp moze u isto vrijeme bit spojen na net, dok kod drugog pise da "Local are connection does not have valid IP configuration". Do prije 2-3 dana sve je normalno radilo, i onda se odjednom pojavio ovaj problem. Cak sam pokusao sa drugim switchom, problem je isti... Ako netko ima neke ideje...zahvaljujem unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj u Mrežama teme vezane za Bnet tj. internet via cab. modem. Vjerojatno su daljinski mijenjali fw ili postavke. Inicijalno je i predviđeno da radi samo s jednim uređajem spojenim (namjerno sam napisao uređaj). U nekim konfiguracijama su mogla radit dva uređaja jer ima 1 USB i 1 Lan. Rješenje je da nabaviš neki WAN Router (sa ili bez wireless - a po želji) i moći ćeš spojit / koristit više kompova istovremeno. Ako koristiš neku od Carnet varijanti onda se izbor Router - a drastično sužava jer rijetki rade ok s njima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Mozda nisi iz prve vidio moju lokaciju ![]() Ali sto kazes da je inicijalno predvidjeno da radi s jednim uredjajem, dosad mi je sve ok radilo preko mreznog kabla. Koristio bi ja usb al mi nema drivera za win7 za ovaj modem...
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidio sam kasnije lokaciju al nebitno, nabavi neki WAN Router i "vozi dalje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010