|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Tajnost poslovnog izlaganja
E ovako, imam dogovor sa dvije firme koje se bave izradom iphone aplikacija da im predstavim svoju ideju pa cemo dogovarati ako im se svidi kako dalje. Sa svoje strane sam sve pripremio na prezentacijama itd, uglavnom jedna stvar me kopka, ja odem tamo izlozim im ideju, sto njih sprijecava da oni tu ideju realizirau bez mene? Razmisljao sam otici kod nekog odvjetnika i da mi sastavi ugovor o tajnosti(?), ali opet on moze rec nekom kolegi koji za njega napravi tu aplikaciju pod drugim imenom. Jeste li imali iskustva u prezentiranju ideja i kako ste to rjesili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nisam imao iskustva ali ja bi sastavio non disclosure agreement ako je dovoljno dobar za microsoft bio bi i za mene.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
Koliko to kosta? Cuo sam neke varijante da je oko 30k kn? A jos jedna stvar, ne znam kako bi zastitio iphone aplikaciju, jer nekih (messenger recimo) ima 20 istih aplikacija kad se ode na app store. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() Patentiraju se tehnički izumi, a ne nečije ideje: Citiraj:
Dakle, kreni sam u realizaciju te svoje ideje u protivnom će te ladno pokrast prvi ko stigne. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Zar ne može zaštiti intelektualno vlasništvo, kao ideju za aplikaciju? Samo nagađam, nisam proučavao no čuo sam nešto o tome.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Intellectual property - is a term referring to a number of distinct types of creations of the mind for which a set of exclusive rights are recognized—and the corresponding fields of law. BTW ekipa koja stoji iza Fejsbuka se dan-danas povlači po sudovima radi toga, a Šećerni je već iskeširal nekolko stotina milijuna na nagodbe. Apple je isto tak moral progutati vlastito govno i sagnuti se Nokiji, pa im sad do vijeka-vjekova moraju plaćati za korištenje patenata, tehnologija i ko zna čega sve ne, a spomenuto se uredno implementira u rad iUređaja. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.08.2011. u 23:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|