|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Što se ovdje ukucava?
Imam Acerov laptop i Win 7 na njemu. E sada, prčkajući po njemu i nekim postavkama za wireless, otvorio sam IPV4 (TCP/IPV4) u Network sharing centru-network connection - i tu je sve postavljeno na: Obtain IP adress automat.. Ispod toga su stavke (u General naravno) -Use following IP adress..: IP adres Subnet mask Defolt Getway A ispod polje: Obtain DNS server adress automat..(tako mi je postavljeno) Use following DNS server adress - prefered DNS server - alternate DNS server E sad, mene kao neznalicu zanima što se sve tu upisuje i kada? Čija IP adresa, subnet maska i defolt getway te čiji prefered DNS serv i alternate DNS serv. Znam da je pitanje složeno, ali ako može ukratko. Guglao sam i guglao i toliko je podataka da se jednostavno ne mogu snaći u svemu. Eto, hvala.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi ADSL Bibliju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vidio ADSL Bibliju, ali od tada su izmislili i Win 7. Ipak hvala nešto je pomoglo.
Bez reklama u sigu! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.07.2011. u 21:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A šta to nije isto osim šta je u "novo" izmišljenom Win 7 samo drukčija slikovnica ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa nije baš samo slikovnica drugačija, ajde, možda je malo trebalo nadopuniti s win 7 podacima da se bude u trendu, ako je već win98, win me...
Bez reklama u sigu! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.07.2011. u 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Jel ti ne radi na automatic ili što? Na što se spajaš, router? IP adresa - tvoja lokalna (npr. 192.168.1.10), subnet 255.255.255.0, gateway - routera (npr. 192.168.1.1), dns serveri - tvog internet providera. Ako radi sve automatic, zašto mijenjati? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
http://docstore.mik.ua/orelly/networ.../dns4_0606.gif naspram http://oit.duke.edu/net-security/net...net/vista1.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Pokušao sam se spojiti na Iskon, sada je sve OK i zaključimo ovo. Hvala svima na pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|