|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
fritzbox 7170 i maxtv
Pozdrav svima. Pročitao sam more članaka i postova na raznim forumima ali nisam došao do konkretnih riješenja. Ako sam nešto propustio posebno na ovom forumu nemojte zamjeriti. Imam slijedeću konfiguraciju: - t-com adsl sa mxtv (nova usluga nije u funkciji) - Fritzbox 7170 koji trenutno radi bez maxtv - u funkciji adsl, voip (nonoh) sa jednim isdn telefonom i dva analogna telefona, wlan Prema zaključcima najjednostavnije bi bilo konfigurirati export config za iptv na Fritzboxu ali ga kod povrata ne uvažava prerađenog preko txt editora već sam preko telneta gdje sam tanak - Koje su mogučnosti koristiti pored Fritzboxa i Thomson speedtouch st 780i wl i kako to konfigurirati da ostanu sve funkcije na Fritzboxu, a na Thompsonu samo max tv od t-coma? Zahvaljujem na odgovorima Zadnje izmijenjeno od: zeljko92. 27.07.2011. u 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
MaxTv konekcija mora biti riješena na 1. uređaju, u tvom slućaju Fritzbox 7170, tako da odmah zaboraviš na ST780. Po onome šta znam (mada nisam s njima radio), Fritzbox serija uređaja su prave zvjerke i kad ih naštimaš zaboraviš da postoje i rade svoj posao. Morat ćeš tražit info po njemačkim forumima jer dolaze sa tog tržišta i ekipa ih je poprilično "razbucala". I kod njih ima sličnih rješenja (Internet i IpTv) preko adsl - a samo su parametri drugačiji. Ako uspiješ naći njihov konfig sa dvije konekcije možda ti pomogne. Onako generalno bi trebao napravit: - izbacit jedan Lan priključak iz sadašnje Lan / Internet grupe - napravit dodatnu Bridge konekciju za MaxTv, parametre ima na forumu - "povezat" tu konekciju i prije odvojeni Lan priključak Vjerojatno ti sve ovo izgleda "to much", probaj naći kojeg lokalnog gurua da ti pomogne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
fritzbox 7170 i maxtv
Nikky hvala na odgovoru. Takovog rješenja sam se i bojao. Našao sam na jednom forumu što treba sadržavati cfg za t-com max tv i fritzbox koji izgleda ovako: "} vccs { VPI = 0; VCI = 33; traffic_class = atm_traffic_class_UBR; pcr = 0; scr = 0; priority = 0; dsl_encap = dslencap_pppoe; ipbridgeing = no; ipbridgeing_igmp = no; pppoeforwarding = no; connections = "internet", "voip"; } { VPI = 0; VCI = 40; traffic_class = atm_traffic_class_VBR; pcr = 1200; scr = 600; priority = 1; dsl_encap = dslencap_pppoe; ipbridgeing = yes; ipbridgeing_igmp = yes; pppoeforwarding = no; connections = "iptv";" Pitanje je kako sada ovaj drugi dio od iptv-a ubaciti preko telneta jer ovako prerađeni konfig uređaj kod vračanja backupa ne prihvaća (možda kod kreiranja ima nekakav checksum). Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Našao si istu stvar kao i kolega (ne sjećam se nicka) koji je isto htio dodat MaxTv konekciju. To je samo dio konfiga, cijeli ima još gomilu toga. Oko telneta tj. konfiga preko CLI ti nemogu pomoći jer nemam apsolutno nikakav info / hlp šta i kako je definiran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|