|
![]() |
#1 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
tv-tuner kartice
zanima ju me vas iskustva sa tunericama...koliko se isplati dati nesto vise para za hauppagea? i kad snimam s telke program da li ga se moze snimati kompresirano...naime neko i je rekao da njemu neide a ima nekakvog starijeg ati-a (graficku koja je imala i video-in ili kak se vec zove). naime nebih htio snimati nes sa telke i da mi to zauzme 20 gigi diska po satu snimanja pa onda idem prekonvertirati to u nes normalnog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
svaka bolja ima hardwaresko kodiranje u mpeg.....dakle mozes real time spremati kompresirano ....... dali se isplati dati vise para za ono...???ne.... pravilo bi bilo neuzimati najeftinije od 300 kn ali i nebiti lud i uzimati one od pun kurac koje ti nedaju nista vise nego neka od 450-500.........ma, moras vidjeti sta ti treba sta ne....inace se pojedini modeli kod vecih imena razlikuju samo po cijeni i jednom (1) detalju.......razmislis koliko ti je taj detalj bitan pa ces znati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
ja sam kupio u ve-milu Terratec cinergy 400, ali je jos nisam isprobao jer nikako da je uspijem instalirati, nesto me graficka zeza. inace tuner je philips stereo i podrzava kompresiju u sve danas aktualne formate (divix, mpeg....) samo trebas ubaciti codec! kosta 500kn, a ako hoces jako jeftino imaju i manli za 300kn bez ili 360 sa radiom. samo sta je na terratec 2g. garancija.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
matroxfanatic
|
samo bez panike, ljudi. Nikoga nisam poceo tuci (to ipak prepustam Gregu i njegovoj wonder palici). Evo kako stoje stvari: nema te TV kartice koja kosta 500kn i ima hardwaresku kompresiju u MPEG 1/2, ali softwaresku da. Da sad ovdje ne objasnjavam na dugo i siroko o TV karticama, koja je kakva i sta koja nudi i koja je dobra za sto, ovaj tjedan (ziher) dolazi moj clanak o TV karticama.
![]() |
#7 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Da li ćeš testirati Terratec-ove TV kartice? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
nemam pojma za ceg je ali mozes probati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Ne, nisam imao TerraTecove TV kartice za sada na testu.
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
jesam zaboravio neki od najcesljih opravdanja za nedonosenje zadace u prvom osnovne??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() Kaj to nisam rekao?
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
E nemere tako premec, ces ici na javno bicevanje gregu koji ce te bivoljskom tetivom po... a bas smo danas saznali da greg zna svasta o domacim beshtijama i zakaj je takav kakav je (PTSP)
![]() |
![]() |
#15 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dobro...Premec kad bu više taj test TV-kartica???:confused: IGX jesi složil više tu svoju-baš me zanima kakva je...moral bi si nešto kupit pa sam malo u dilemi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Tko nemože čekat taj članak nek od nekog posudi, ukrade, otme ili što god BUG br.115. Ima veliki test TV kartica i sve je objašnjenjo u detalje. Kartice koje su na testu su Asus, hauppauge, Hercules ATi radeon 7500/8500 AIW,JetWay, pinnacle, PixelView, Terratec. Također u isrom broju imaju VEeeliki test LCD monitora. ![]() Pa kako hoćete..... ![]()
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Čitao sam...samo više volim čut kakva je u radu od nekog ko je baš ima na kompu... Jebiga, oni su je imali možda sat vremena unutra a ipak je to drugo kad je ti imaš stalno...vidiš malo bolje kakva je u radu... Uh, da barem ima kakav PCI-ISA adapter pa da mogu vratit svoju staru ATI-cu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ma proradilo je to cudo. nije bio problem u grafickoj nego u zvucnoj! imao sam na ploci integriranu 5.1 "cmedia" zvucnu i tv tuner mi je normalno nasao stanice i dao zvuk ali nije bilo slike. nakon nove zvucne sve je proradilo. slika je dobra, teletext je zakon (sve staranice stavlja u buffer i trenutno otvara). nisam vidio kako izgleda slika na haupage karticama tako da nemogu previse usporedjivati ali ne vjerujem da moze biti neka drasticna razlika. dobra stvar je sta moze raditi i na rezi od 1600x1200, dok neke (leadtek 2000xp, wayet sa philips mono tunerom) imaju ogranicenu rezoluciju. primjerice taj wayet (ili kak se vec zove) frendu ne radi na rezi visoj od 1150x... a to je premalo, pogotovo ako imas 19" monitor kao on. mozda je gpremec imao na testu tv tunere sa philipsovim i haupage tunerom pa neka ti da neki savjet u vezi kvalitete |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
Čuo sam da im tu i tamo hoće štekat daljinski...??? Zanima me jesi je spojijo na kabelsku ili...a najviše me zanima jesi kaj snimao preko nje i kakvi su rezultati Sviđa mi se kaj je kartica stereo pa bi ipak trebala biti bojla kvaliteta snimljenog zvuka...dosta ljudi se znalo žaliti da im je na nekim karticama snimljena slika tak-tak ali da zvuk zna biti za k***c... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
to sam slozio prije tjedan dana i nisam stigao sve isprobavt. probat cu predvecer pa ti javim. dok gledas tv zvuk je super, ali to ti ovisi i o zvucnoj, osim ako ju imas spojenu direktno na zvucike. a kod snimanja (u terratecovom programu) mozes odrediti da ti zvuk ide direktno sa tv tunera ili preko zvucne,dok kod windvr-a, koji ima i timer za automatsko snimanje (kao video), zvuk moze dolaziti samo preko zvucne sta je lose ukoliko imas losu zvucnu (zvuk je pretih, pucketa i sl.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
i da spojio sam na normalnu vanjsku antenu, a za daljinski stvarno neznam jer sam ga samo nekoliko puta koristio |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super Moderators
|
Ajd kad nekaj snimiš...javi Baš me zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
sad sam malo i postelao sliku i super je. prije sam gledao u premaloj rezoluciji pa se slika kockavila, ali sad je super. zvuk je odličan i kad se snima i dok se gleda, jedino sam primjetio da kad snimam preko windvr-a poremeno mi pucketa zvuk dok mi se to preko terratecovog programa ne dogadja. u windvr imas tri postavke za sliku good better i best. snimao sam na better: 352*576 video bitrate 3600 kbit/sec audio bitrate 224 kbit/sec i slika je skoro ista kao i kad se gleda, tj super. na good se malo kockavi jer je to 352*288 daljinski nisam isprobavao, ali ako steka to je pod garancijom (2 god.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderators
|
Ma planiram si nekaj kupit u sljedjećih mjesec dana pa mi je par kartica zapelo za oko...među njima i ova tvoja Htio bih si presnimit neke filmove sa VHS-a... Ak kupim tu kao tvoju baš bu mi se lijepo složila sa zvučnom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|