|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Software za crtanje u građevinarstvu
Mislim da sam naziv teme sve govori. Dakle koji program koristit za tako nesto?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
autocad ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da znam al sam mislio da mozda ima jos koji.. mozda neki manje profi.. nije za mene a taj za koga je kolko tolko cak i misa zna drzat u ruci pa ono ![]()
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
O koordinatnom sustavu da i ne govorim. Kada već kreće kao početnik neka uzme "profi" program i neka svoj životni vjek "tehničkog crtača u građevinarstvu" započne u "profi" programu. A zavisi gdje radi i koliko dugo? Na OVOM linku može vidjeti kako je lako/teško naučiti raditi u nekom od takvih programa ako poznaje elementarne osnovne pojmove. Može probati i ovaj Free A9CAD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Oooo da, ArchiCAD je baš manje profi alat, posebice kad je izjavio da mu je Acad previše profesionalan ![]() Ovisno o tome kaj mu treba 2D autocad, sketchup, DoubleCAD (free verzija) 3D sketchup, autocad, archicad, arcon Ak mu treba samo za neke sheme to u autocadu nauči za par dana crtat. (osnove naravno)
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
@Wolverine ![]() Naslov teme ne govori to jer ni ja sam neznam tocno.. Al si napravio super stvar i ponudio kako sam i htio. ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Autocad osnovna verzija je katica za sve, najviše se koristi kao standard. Za osnove uzeti LT verziju. Ostale verzije i programi u grupi: autodesk products- http://usa.autodesk.com/products/ Kao specijalizirani program za građevinu bolje je koristiti:http://www.nemetschek.eu/ Domaći program za vođenje gradilišta: http://gala-construction-software.com/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve to kaj gala nudi, nudi i MS Project koji se češće koristi. No sumjam da njemu treba soft za organizaciju i praćenje projekata.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ljudi se snalaze.. imaju volju.. prihvacaju tehniku makar neznaju sto zele ni u sto se upustaju.. lako se nama sprdat s takvima al zasto mu ne pruzit priliku?? mozda za par godina bude davao instrukcije tu po forumu ![]() hvala za linkove MIK
![]() |
#12 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
U MSProjectu nemaš list građ. knjige, list građ. dnevnika i to sve povezano sa troškovnikom i mjesečnim situacijama. Također primke, otpremnice, međuskladišnice i dr. Gala je program koji je spušten do nivoa gradilišne operative bar koliko sam uhvatio iz prezentacije programa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|