|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() Imam susjeda umirovljenika sa primanjem od 1800 kn, toliko je i u minusu. Danas je potpisao senior paket kod OTP banke i sa time može ići 200% u minus odnosno dvije mirovine. Ono što ga zanima je: Ako digne još tih 1800 kn (onda mu je minus 3600) mora li na sljedećoj mirovini biti u plusu ili će mu blokirati račun dok ne podmiri minus ili ne mora ? Hvala na svakoj informaciji jer i ja nemam pojma kako to ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Gle,najsigurnije ti je njih nazvati pa znaš na čemu si (tj. deda). https://www.otpbanka.hr/html/poslovnice.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Odgovor na tvoje pitanje je: ne mora (zato se i zove "odobreni minus") Sad, da li je to isplativo ili ne, i da li je to bolje ili gore, neka odluku donese svako za sebe. Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 18.07.2011. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Kakav crni minus? Nek odma ide tamo i ukine sve minuse na kartice i račune. Kredit nek uzima jedino ako mu treba za lijekove. Ako nije u stanju uštedit tih 1800 kuna, kako onda misli vraćat lihvarima kamate? Opasno će se zajebat. |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nek deda slobodno zaboravi taj minus jer ce popusiti gadno ak bas mora otvarat iz ne znam kojih razloga onda nek proba nazvat banku pa da mu tamo netko kaze, ili ako vec zelis pomoc covjeku (a prvo bi ga trebao odgovorit od tog minusa) odi u banku predstavi se ko njegov unuk ak ne ide drugacije i raspitaj se |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ljudi ajde shvatite da će čovjeku doći ovrha i da će mu cijelu mirovinu fina stopirati. Ovako će vratiti dug u kompletu iznosi mu oko 2500 kn i kada ga vrati malo po malo vračati banci. Ja ču mu posuditi 800 kn a vratiti će mi kada bude imao, pa treba se čovjeku pomoći zar ne. Usput to mu je jedini izvor novca kako onda može uštedjeti molim vas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Možda susjed umirovljenik ima plan (kako da ih prevesla),hehe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Radi se o ovom paketu Godišnja kamata mu je 10.99%. I vračati će kako bude mogao po 200/300 kn mjesečno jer nema druge opcije. http://img29.imageshack.us/img29/5685/otpsenior.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ako vremenski nema drugu opciju i ima plan otplate te namjerava racionalno pristupiti tome ok, ali ako bezglavo ulazi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Kako mislite da bi jedan umirovljenik trebao preživjeti sa 1.800kn naravno kad plati režije što mu ostane za hranu(treba se dobro zamisliti prije bilo kakvih insinuacija i savjeta) jer danas jedino uz neki dug prema banci umirovljenici i preživljavaju od danas do sutra, a da nepričam da ima i onih sa dosta manjom mirovinom. Ukoliko se baš mora zadužiti bolje neka to riješi u banci i nezapadne pod utjecaj brzorealizirajučih kredita na kojekakve kartice i oglase po stupovima. Ipak se sa bankama kao institucijama možeš i dogovoriti ukoliko nešto krene po krivu(što danas nije teško s obzirom u kakvoj državi živimo). Kad bi se otvorila neka anketa volio bih vidjeti koliko % ljudi živi isključivo od svoje plaće/mirovine-koja je potrošnja za režije i koliko se troši isključivo na hranu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
dopusteni minus 12.99% nedopusteni minus 13.99% sve to na bazi godisnje kamate, od cure starci su konstantno cca 6000kn u minusu iako mi nije jasno kako ali ajd...jako sam protiv tih minusa opcenito, ali ako nema izbora ja bi mu bolje preporucio neki brzi kredit. Ponovo od cure stari zemil 20 000kn mora vratit 21 500kn ili 22 500 (mislim da je na 1 ili 2 god) no nemora on tolike pare dici to je moje misljenje
![]() |
#17 |
Premium
|
Danas sam sa susjedom bio u banci, dogovorili se sa službenikom da ide u minus 3500 kn godišnja kamata mu je 11%. A taj minus će vračati po 200/300 kn mjesečno ili kako mu je službenik rekao barem da daje i po 150 kn mjesečno na 12 rata i pola duga bi riješio. Ljudi ne shvaćaju da su režije visoke kao i cijena hrane te da su rijetki u plusu. Žao mi je što čovjek od 45 godina radnoga staža ima mirovinu od 1800 kn, režije su mu 700 a ostatak za život pa se vi smijte i šalite ali tako će biti i nama. I da odgovor na moje prvo pitanje je može primiti mirovinu od 1800 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Da, u potpunosti razumijem čovijeka koji nemože živjeti s tolikom mirovinom i žao mi je kad tako nešto pročitam i to sve zbog državne politike(koja je najviše zaslužna za takvo stanje u državi) ![]() Treba samo moliti boga da se nerazboli jer onda je tek u banani ![]() Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 19.07.2011. u 16:55. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|