Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2011., 22:02   #1
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Bežični prijenos zvuka

U potrazi sam za uređajem koji bi mi omogućio bežični prijenos zvuka sa izvora zvuka (komp, linija, laptop, mp3 player...) na neke druge zvučnike koji nisu vezani za izvor zvuka. Ima li takvo što za kupiti u hrvatskoj i kakva je je kvaliteta preneseng zvuka ako je netko imao prilike koristiti neki od takvih uređaja?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2011., 22:23   #2
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
http://www.tehnocentar.hr/category/1...3/default.aspx

E sad za kvalitetu i domet proguglaj
Overclock je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2011., 15:38   #3
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
e taman sam msilio otvoriti ovakvu temu
ovako, već dosta dugo koristim bluetooth za ove potrebe, imam relativno veliku kuhinju/trpezariju koja je spojena sa hodnikom i terasom, pa sam montirao pojačalo na frižider, sproveo kabele iza kuhinjskog namještaja tako da je sve manje više transparentno, ako zanemarimo zvučnike (a koriste se kao stolice ako zatreba). i na pojačalo sam zakačio mali bluetooth receiver, i stvar radi poprilično dobro, zvuk je za ovakve uvjete dobar. problem je mali domet, dok je laptop u kuhinji sve je OK, ako se maknem na terasu ili u hodnik totalno umre. a antenica u laptopu (koji se koristi kao izvor zvuka) je pored touchpada, pa se često prekrije rukama, i to rezultira prekidanjem zvuka ili se zvuk uspori, pa kad maknem ruke naglo premota na trenutni dio.
ako kupim usb bluetooth adapter koji ima vanjsku antenu (kao wifi usb stickovi), hoće li to bolje funkcionirati? bluetooth receiver ima built-in anteničicu, a stvar je sama po sebi minijaturna. da je komunikacija jednosmjerna znam da bi radilo, ali bluetooth je dvosmjeran, jedino neznam kako se ponaša kada svira muzika. primijetio sam da laptop ne shvati da je van dometa ako se maknem, i kada vratim laptop u domet muzika samo nastavi. tako da neznam koliko povratnih informacija laptop dobija od tog receiverčića.
imate kakvih ideja?
i ps - ovaj sistem je dosta jeftin, bluetooth receiver je bio oko 10 usd na ebayu, ima line out i punjač, i zvuk je za ovakav (nezahtjevan) setup dosta dobar.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2011., 23:23   #4
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Jest da je ovo skuplje, a nesto ovakvo?

http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7996

Ima i digitalni izlaz, i klasicni audio izlaz, mozes ga spojiti wlanom, koristiti ga kao AP, ili ga spojiti zicom. I ima USB utor za printer, nisam sigural el se moze sherati i stick
morbid_angel je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2011., 11:17   #5
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Malo sam goooglao ovo što je stavio Overclock, vidim da ima problema sa wireless routerom taj uređaj.
@ Morbid: ovo mi se čini čak i bolja opcija bez obzira na cijenu
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2011., 13:18   #6
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
SqueezeBox i Sonos su najpoznatiji, za alternative probaj proguglati.
morph je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno