Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.05.2005., 15:30   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Sagnimo se još malo...

...tako da nam ga mogu još dublje uvaliti...

Sve nekaj gledam zadnje vijesti kaj se tiče grafa i razmišljam kak nas namjeravaju naguziti još više nego do sada.

U zadnjih par godina grafičke kartice su dio hardwarea čija cijena uredno ide gore sa svakom novom generacijom, svi mi znamo koliko je lovice potrebno izdvojiti za grafu koja će solidno vrtjeti nove igre, a koliko koštaju najnovija matična i proc.

I sad su se još svi povampirili na AGEIA PhysX chip.
Ako pogledate sliku:
http://www.xbitlabs.com/news/multime...520034045.html
vidjet ćete da je to MRCINA napravljena u 13 mikrona, ima dodatni molex i kondića na sebi više nego prosječna matična ploča.

I tu dolazimo do cijene svega toga.
Nvidia već ima, ATI će uskoro izbaciti svoju izvedenicu SLI-a.
Za sve nove ploče treba imati napajanje od kakvih 400-500W, nekakva "bolja" grafa je 250-300$, a dotična AGEIA kartica isto 250-300$...

I tu dolazimo do činjenice da samo za grafu i AGEIA PPU karticu treba izdvojiti nemalih 500-600$.
A to je van svake pameti.
Tih 500-600$ je u Rvata uobičajenih 5000+ tisućica.

Jebiga, kaj je puno-puno je.

Tako da se čovjek zapita koliko će ga gejmanje u budućnosti koštati.

Neće ni najavljene konzole biti baš jeftine, sve se hvale sa mogućnosti prikaza na HDTV televizorima koji koštaju kao i mrak komp.

I kaj nas onda čeka od tih svih najavljenih điđa?
Noviji socketi, SATA II, nova napajanja, nove grafe i PPU kartice, novi DVD standard...a sve će to koliko vidim koštati da popizdiš...

Godinama se vodila borba između konzola i PC-a, mogla se davno napraviti konzola na kojoj bi se fino igralo i da ima rudimentarni text procesor i net mogućnosti.

Ali bi onda PC tržište gadno najebalo i od toga nije bilo ništa.

Kako se meni vidi-bit će skupo imati i novu generaciju konzola (kaj se tiče gejmanja), a bit će bogme skupo i imati novi picek.

Ono kaj me brine je to da su proizvođači igara odmah prigrlili AGEIA PhysX chip tako da se postavlja pitanje kako ćemo se u budućnosti igrati na piceku bez PPU kartice...

Jer sumnjam da će cijene grafi padati a ni PPU karticu nećemo dobiti za sitnu lovu.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 15:37   #2
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
zato se ja ne igram
Freek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.05.2005., 15:39   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Sagnimo se još malo...

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kako se meni vidi-bit će skupo imati i novu generaciju konzola (kaj se tiče gejmanja), a bit će bogme skupo i imati novi picek.
Samo si zaboravio jednu malu cinjenicu. Cijene konzola i njihova poboljsanja mogu samo rasti (pogledaj Playstation 2, koji je od od 300$ spao na Playstation TWO od jedva 200$ s brzim procesorom i bukom da svi nadri "noise freekovi" mogu eksplodirati od zavisti) a cijene padati. S PiCekom to bas i nije tako, a kvaliteta igara na konzolama ce ostati ista.

Zbog same cinjenice da je PC gori playstation od Playstationa, nikada nece izrasti u pravu i sposobnu platformu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 15:44   #4
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

al cijena PS nije pala tolko u pola godine, nego u par godina!!!!!
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 15:47   #5
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
pa to je tak kad se ljudi oce igrat rts nece trebat ppu (hoce li? ) a sad industrija samo smislja di ce nas okrast...
Staro 21.05.2005., 16:01   #6
Jelc
Super Moderators

Re: Re: Sagnimo se još malo...

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Samo si zaboravio jednu malu cinjenicu. Cijene konzola i njihova poboljsanja mogu samo rasti (pogledaj Playstation 2, koji je od od 300$ spao na Playstation TWO od jedva 200$ s brzim procesorom i bukom da svi nadri "noise freekovi" mogu eksplodirati od zavisti) a cijene padati. S PiCekom to bas i nije tako, a kvaliteta igara na konzolama ce ostati ista.

Zbog same cinjenice da je PC gori playstation od Playstationa, nikada nece izrasti u pravu i sposobnu platformu.
Pa ja govorim o nekom "normalnijem" rezoniranju, konzole kakve sad jesu ne mogu zadovoljiti potrebe normalnog korisnika.

Kad ću imati lovice da složim jednu "dnevnu" sobu samo za telku, jednu za konzolu sa HDTV, jednu za dobar HI-FI i još par da zadovoljim ostatak kućanstva+špajzu za moju Amigu e onda...možemo pričati samo o konzolama

Sve te multi-spike jedne platforme za cijelo kućanstvo su za sada smeće, u normalnom životu je malo drukčije.
Staro 21.05.2005., 19:19   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Re: Re: Re: Sagnimo se još malo...

Citiraj:
.....u normalnom životu je malo drukčije.

Mi ne spadamo tu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 19:48   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
A cuj ja mislim da ce nas derati dok budu mogli (citaj dok oni budu zadovoljni prodajom) kada vide da ljudi NEMAJU love za kupiti sve to pojeftiniti ce....

Imho mislim da trenutacno nasjkuplja grafa na trzistu u proizvodnji nekosta ni 20$ tako da nekupujte novo

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 23:53   #9
Jelc
Super Moderators

Ja si zato opet slažem dobru staru Amigu
I dan danas se na njoj mogu kvalitetnije igrati od bar 50% igara za picek
Staro 22.05.2005., 00:50   #10
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Re: Re: Sagnimo se još malo...

Citiraj:
Originally posted by Bubba
pogledaj Playstation 2, koji je od od 300$ spao na Playstation TWO od jedva 200$ s brzim procesorom i bukom da svi nadri "noise freekovi" mogu eksplodirati od zavisti) a cijene padati. S PiCekom to bas i nije tako, a kvaliteta igara na konzolama ce ostati ista.
kad sam ja kupovao svoga piceka dosao me mnogo mislim da je ovog trenutka u njega ulozeno 20,000kn.
znas danas je spao na jedva 1500kn.

kad je ps 2 pao na 200$ bio je zastario kao i moj picek pa je to kad gledas slicno.

da te malo raspizdim za kraj
uostalom ps 2 nudi premalo za te pare naspram piceka :clap:

Oglas
Oglasni prostor

Staro 22.05.2005., 02:18   #11
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
ma konzole nisu skupe, ranga bolje/najbolje graficke
naravno ako se covijek ne zuri i priceka 3-6 mj
i naravno nadogradnje gotovo da i nista ne kostaju
Staro 22.05.2005., 17:22   #12
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by SlavoS
ma konzole nisu skupe, ranga bolje/najbolje graficke
naravno ako se covijek ne zuri i priceka 3-6 mj
i naravno nadogradnje gotovo da i nista ne kostaju
Pa i dodatci za konzolu koštaju, samo moraš imati i televizor-a to je izdatak koji nitko ne računa

Pri tome mislim na televizor da se možeš igrati kad ti hoćeš a ne da moraš čekati da netko pogleda Vilu Mariju i dnevnik
Staro 22.05.2005., 23:31   #13
gospar
Faraon

gospar's Avatar

a svi znamo da jedan posteni televizor danas dode oko 5000kn pa je konzola i skuplja od racunara
Staro 23.05.2005., 02:22   #14
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
uz konzolu dobijes gotovo sve sto ti treba, neke posebne dodatke kupujes jednako kao i za PC
televizor 72 (sony, samsung, lg,..) + konzola kostaju do 5000kn.
Staro 23.05.2005., 10:08   #15
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

khm...sta se u HR moze kupiti HDTV televizor??? s tim da PS3 i Xbox 360 podrzavaju rezu na TV 1080i a tko ima takvu TV , ima li uopce u Hr bilokakav HDTV?
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 10:10   #16
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Trek
pa to je tak kad se ljudi oce igrat rts nece trebat ppu (hoce li? ) a sad industrija samo smislja di ce nas okrast...
ma zasto RTS nebi trebao koristiti PPU, vec Age of Empires 3 koristi najnoviji HAVOK za simuliranje smrti ljudova itd, tako da PPU ce podrzavati vise manje puno novijih igara.
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 10:48   #17
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Samo se vi saginjite, ja neću

Razmaženim gejmerima nikad dosta, imaju stroj koji radi savršeno, i još idu nabrijavat da radi 5-10% brže. Čemu? Ako ti neka igra radi sa 60ak FPSa, nikad nećeš skužit skok na 65-70!

Nadalje, velika većina niti ne igra puno igara, a kupuju vrhunske kartice, pa nek si razmisli tko je koliki gamer ako za karticu da 2500-4000Kn, a u tjedan dana se igra sveukupno par sati? Koliko je to isplativo?
Sve te kartice, inovacije i štatijaznam šta su napravljene da se isprazne džepovi onih koji imaju, dok se ekipa koja se zna zabavljat u igrama još uvijek igra/zabavlja i ne žali što "voze" stare GF4MX/R7500 i sl. jer CoD, UT, CS rade OK.
Demo tehnologije, ništa drugo...koji se vrti samo u dosadnim singleplayer igrama za koje su potrebni takvi strojevi, dok se s druge strane ekipa super zabavlja sa starim kantama u multiplayeru i ne tako tehnički naprednom Call of Duty...no opet, jedan sat CoDa pruža 5 puta više zadovoljstva nego 300 sati Doom3/HL2/FC na full detaljima.

Najžešće provale su mi:

1. Mama ni ne da da idem s vama na LAN jer je skupo plaćeno moje računalo, pa da se ne nosi po selu...

2. Znaš da imam vodeno, i da mi komp baš nije mobilan...

:clap:
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 10:55   #18
Tr4f1ka
Premium

Tr4f1ka's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
hm, ja npr imam radeona 9600pro, vec vise od godinu dana, i mislim preskocit ovu generaciju, dakle cekat r5xx... razlog? netreba mi jace od ovoga sto imam... komp mi je upaljen 23 sata na dan, stvar je u tome da sve igre koje bi mi zahtjevale noviji hardver nisu toliko zanimljive... hl2 sam preso jednom i dosta mi je, doom3 doso do jednog djela dosadio mi, sve sto igram je warcraft3, i anarchy online... ako ocu prec na WoW, opet mi je ovo dosta...

jel mi se isplati davat preko 2k kuna da bi mogo igrat neku novu igru, koja ce mi ionako dopizdit za manje od mjesec dana?
imho buducnost igranja i ono sto mene najvise zanima je online igranje, a dok se nadje taka igra koju cu ja moc igrat sa nama dostupnim broadbanom, da bude zabavna, i da zahtjeva novi hardver, onda cu kupit novi hardware...

athlon xp 2500+ @ 3200+ (11x200)
gigabyte ga7n400l ( n force2 )
gigabyte radeon9600pro (@ 510/700 )
2x256 Samsung ddr400

ŽENE SU KAO RAM, ŠTO VIŠE IMAŠ TO BOLJE
Tr4f1ka je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 11:04   #19
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by Roller
/cut
W O R D !
Staro 23.05.2005., 14:37   #20
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
@Roller jako ljepo receno!
Staro 23.05.2005., 15:04   #21
Jelc
Super Moderators

Dečki-ovaj thread je zamišljen više kao rasprava o budućnosti gejmanja na piceku.

A ne flejmanje gejmera.

Osim toga-malo ste licemjerni, serete ljudima da je za gejmanje dosta ovo i ono a svi od reda piskarate komentare na novim i jakim pilama koje vam uopće ne trebaju za piskaranje i COD

Ja osobno igram avanture i FPS.
I imam Amigu koja mi isto služi za gejmanje.

I da, volim imati jaču grafu i solidan proc.

Kaj se tiče zahtjevnosti konfe i RTS-a, te su igre itekako zahtjevne, i po pitanju proca i grafe.
Slobodno se može koristiti bilo koji noviji RTS za provjeru stabilnosti clockanog kompa.
Staro 23.05.2005., 15:40   #22
Roller
Premium

Citiraj:
Dečki-ovaj thread je zamišljen više kao rasprava o budućnosti gejmanja na piceku.

A ne flejmanje gejmera.

Osim toga-malo ste licemjerni, serete ljudima da je za gejmanje dosta ovo i ono a svi od reda piskarate komentare na novim i jakim pilama koje vam uopće ne trebaju za piskaranje i COD

Ja osobno igram avanture i FPS.
I imam Amigu koja mi isto služi za gejmanje.

I da, volim imati jaču grafu i solidan proc.

Kaj se tiče zahtjevnosti konfe i RTS-a, te su igre itekako zahtjevne, i po pitanju proca i grafe.
Slobodno se može koristiti bilo koji noviji RTS za provjeru stabilnosti clockanog kompa.
Što se odmah osjećaš prozvan? Dal je itko reko da su ljudi koji imaju skupe konfe ludi?
Moj komentar se odnosio samo na ljude kojih ovdje ima puno, a prelaze sa npr. socketa 754 na socket 939, ili sa 9800pro na 6600GT, samo zato što je "brža i bolja".
Eto...a nerijetko je da netko ima platformu par mjeseci a da ne odigra nijednu igru...svime smo nezadovoljni.
Nadalje, nisu iskorišteni ni potencijali današnjeg mainstreama poput 6600 i 9800 klase kartica. Eto...jedino to, a aye netko osjeća krivim, neka...i ja imam relativno skup komp, al se puno igram, a ne da mogu nabijat okolo po susjedstvu i forumima da imam toliki i toliki 3Dmark.
Staro 23.05.2005., 16:03   #23
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Što se odmah osjećaš prozvan?
Gle-ja tebe nisam quotao, ti mene jesi...e...tko se sad tu osjeća prozvan

Osim toga-sasvim je bedasto raspravljati da li " jedan sat CoDa pruža 5 puta više zadovoljstva nego 300 sati Doom3/HL2/FC na full detaljima"

To je stvar ukusa i kako netko doživljava igrivost...nekom su i Simsi zakon
I igraju samo tu igru.

Nekom avanture, FPS, RTS...i da ne nabrajam.

Početak ovog threada je bio taj da je za zabrinuti se kaj su devloperi brže-bolje prigrlili sve te novotarije koje nisu jeftine i kaj će se dosta novih igara oslanjati na PPU.
Staro 23.05.2005., 16:11   #24
Roller
Premium

A šta sad? Citirao sam te i odmah se hvataš za svaku slamku?
Sad sam ja prozvan, a ti licemjer, jer na pitanje odgovaraš pitanjem.

Dakako da se o ukusima ne raspravlja, i da bi svatko volio imat haj tek ploču/proc/vga, ali pitanje je koliko nam je to uistinu potrebno.
Ali opet...ako je thread zamišljen kao rasprava o igranju koje dolazi, nije li na nama red da iznesemo svoje mišljenje? Ili se o ukusima ne raspravlja?

Ili moderator govori što se smije a što ne?

ps: poanta mog posta je bila da svatko treba prilagodit mašinu svojim potrebama, a ne igrama koje su trenutno aktualne na tržištu...
Staro 23.05.2005., 16:42   #25
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ili moderator govori što se smije a što ne?
Slobodno navedi JEDAN primjer sa ATI foruma

Mislim-kaj te smeta ako netko ima dobar komp i još ga-zamisli clocka???

Ili ako netko da 2400 kuna za grafu???

Daj mi samo reci koliko si TI love spičkao na hardware a sad moraliziraš kad netko kupi "bolju" grafu???

Ili ne na hardware nego na cugu, zajebanciju i slično...

Gle-ne kažem ja da nešto od onog kaj si ti rekao ne stoji, ali nema nikakve veze sa threadom.

A ako hoćeš flejmat ljude koji imaju "dobre" kompove i naclockavaju da bi imali 5-10% brži komp, slobodno odi na overclocking forum pa flejmaj
Staro 23.05.2005., 22:31   #26
Roller
Premium

Cilj mi nije bio flejmat...no u tome si pomogao, jer riječ moderatora mora bit zadnja.
Kad netko kaže: "Sagnite se!", vi čučnite i stavite glavu u rupu ko noj, da nadmašite očekivano...jer ako izrazite svoje mišljenje odmah ste čudaci koji flejmaju.

Moj konačan odgovor: takva mi se tehnologija ne čini privlačnom niti isplativom, jer igram igre koje mogu i koje su mi zabavne, a ne da se moram opravdavat nekom.
I da...spisko sam brdo love u hardver, žene i alkohol...i šta sad?
Staro 24.05.2005., 00:28   #27
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Cilj mi nije bio flejmat...no u tome si pomogao, jer riječ moderatora mora bit zadnja.
Kad netko kaže: "Sagnite se!", vi čučnite i stavite glavu u rupu ko noj, da nadmašite očekivano...jer ako izrazite svoje mišljenje odmah ste čudaci koji flejmaju.

Moj konačan odgovor: takva mi se tehnologija ne čini privlačnom niti isplativom, jer igram igre koje mogu i koje su mi zabavne, a ne da se moram opravdavat nekom.
I da...spisko sam brdo love u hardver, žene i alkohol...i šta sad?
znači da si pun love a nama tu pametuješ
na kaj ćeš trošit svoju lovu je tvoja stvar ali isto tako je moje na kaj ću potrošit ono kaj sam zaradim
i da totalno si fulao bit i temu ovog threada i glumiš uvređenu frajlu ali nema veze na ati forumu vrada jelcokracija pa češ proći bez posljedica
zasad
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 01:12   #28
Den
Hunter(Den)

Den's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ok, zasto ne...
nek mi netko kaze u kojoj od novih zahjevnih igara koje trebaju sli 6600gt ili 6800gt ili x850xt uziva...kao sto ja uzivam u starcraftu , cod-u ili nekoj nezahtjevnoj igri koja treba graficku od 500kn...
il ces igrati da vidis sve moguce ili nemoguce efekte ili ces igrati zbog zabave...
meni se vise svidja druga stvar...
sad ako moram prezaliti neke stvari da bi mogao igrati sa grafom od 500kn naspram ove od 3000kn onda ocu...

zar je doom3 igriviji od cod-a?
mislim da ne...

cemu poanta ovog threada? da se neki pokazu koliko para imaju ili sto?

kupi si 7900 ultra GE kad izadje,mozda bude i sli za 4 grafe, i igraj neku novu igru, al ja cu i tad cod i starcraft rasturati...
Den je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 01:34   #29
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by Den
ok, zasto ne...
nek mi netko kaze u kojoj od novih zahjevnih igara koje trebaju sli 6600gt ili 6800gt ili x850xt uziva...kao sto ja uzivam u starcraftu , cod-u ili nekoj nezahtjevnoj igri koja treba graficku od 500kn...
il ces igrati da vidis sve moguce ili nemoguce efekte ili ces igrati zbog zabave...
meni se vise svidja druga stvar...
sad ako moram prezaliti neke stvari da bi mogao igrati sa grafom od 500kn naspram ove od 3000kn onda ocu...

zar je doom3 igriviji od cod-a?
mislim da ne...

cemu poanta ovog threada? da se neki pokazu koliko para imaju ili sto?

kupi si 7900 ultra GE kad izadje,mozda bude i sli za 4 grafe, i igraj neku novu igru, al ja cu i tad cod i starcraft rasturati...
Istina ali
Industrija igara kako napreduje tako slijedi hardware... sa svaka nova generacija igre traži novu generaciju hardwarea da se pokaže u pravome svijetlu, ili 2 generacije ispod da bude igriva..... kad tad će izaći igra koja će nadmašiti i starcraft (ma neće ) i warcraft3 i sl. i opet ću morati iskeširati n k kn da bi ju odigrao. Problem je u tome što je napredak sve veći i veći i sve ga manje mogu pratiti.... bilo je super onda kada si kupio gf2mx i mogao si sve igrati do nedavno.... sada je problem i sa grafom tipa 5700/9600 u novim igrama.... jednostavno nemožeš dobiti neki framerate osim ako neigraš u rezi tipa 640/480 sve poisključeno i još trza jer joj fali rama i mhz-a ... a ugođaj nikakav.... razlika između 5950 ultre i 6800ultre je prevelika.... još da dodam sli.....jednostano odskok je previsok .... prije par godina.... ako promatrate gf1,gf2 seriju, pa gf3/4/fx ..... napredak se osječao ali nije te tjerao da kupiš novo... sve je radilo odlično sa starim... razlika između npr gf3 ti500, gf4 4600 i fx 5800 je bila samo u taktu i (kod fx-ice ) dx9 supportu, ali svaka je bila kompetentna za tadašnje igre samo sa mjerljivom razlikom ... 3 generacije a praktički ista 4x2 arhitektura, a prije njih 2x2 2 generacije koja se provukla u fx seriju kao low end. Sada svaka nova generacija ima sve bar 2x močnije, 2x pixel pipelineova, standard memorije 2x veći, taktovi osjetno povečani ... moja 5900xt prema X850 izgleda kao low end, dok 4600 vs 5900 nije bilo tako...

Neznam šta sam sad izbrijo sve al valjda kužite šta sam htio reći....
vudu2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 01:45   #30
Jelc
Super Moderators

Roller-post ti je izbrisan jer ne znaš kulturno razgovarati.
Takva spika ti na ATI forumu neće proći.

Ako hoćeš normalno sa nekim razmjenjivati mišljenje-nitko ti ne brani, ali nema vrijeđanja forumaša.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno