|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
problem s mrezom - ne otvara drugi komp
Ovo mi se od nikuda jučer počelo događati ![]() dakle otvorim susjeda (dabogtx) bez problema on otvori mene bez problema otvaram HTPC - kaze ovo. Firewall je ugasen na svim kompovima. http://support.microsoft.com/?kbid=318030 ^ napravio sam i kako tu pise ali ista stvar. a HTPC mene otvori normalno.. čak mogu i preko remote Desktopa u htpc uci - probao sam i resetirati ruter -- .. sve je do sad radilo odlicno IPove se dodijeljuju preko DHCPa ![]() podesio sam permission normalno, ne kuzim u cemu je stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
"Control Panel Administrative Tools Local Security Policy + Local Policies + Security Options Network Access: Do not allow anonymous enumeration of SAM account, and shares. (Enabled) - It Should Be Disabled." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ovako ja obično slažem ljudima: Prvo enablati Guest account: Control Panel -> Performance and Maintenance -> Administrative Tools -> Computer Management Odaberi "Local Users" -> "Users" Desni klik na "Guest" account i odabereš "Properties" Makni kvačicu "Account is disabled" Izlistavanje shareova: "Control Panel" -> "Performance and Maintenance" -> "Administrative Tools" -> "Local Security Policy" Odaberi "Local Policies" -> "Security options" Postavka "Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares " mora biti disabled. Micanje passworda za pristup shareu: "Control Panel" -> "Performance and Maintenance" -> "Administrative Tools" -> "Local Security Policy" Odaberi "Local Policies" -> "Security options" Postavka "Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only" mora biti disabled. Davanje pristupa preko mreže za Everyone: "Control Panel" -> "Performance and Maintenance" -> "Administrative Tools" -> "Local Security Policy" Odaberi "Local Policies" -> "User Rights Assignment" Postavka "Access this computer from the network" mora sadržavati "Guests" and "Everyone" Postavka "Deny access to this computer from the network" ne smije sadržavati "Guests" i "Everyone" Ako imaš isključen Simple file shareing i daješ raznolike permissione ljudima, onda : "Control Panel" -> "Performance and Maintenance" -> "Administrative Tools" -> "Local Security Policy" Odaberi "Local Policies" -> "Security options" Postavku "Network access: Sharing and security model for local accounts" postavi na "Classic: local users authenticate as themselves" Simple file sharing isključuješ u Control panelu-> Folder options-> View i tu na dnu, zadnja opcija. Kad sve to postaviš, napravi jedan restart i probaj. Naravno, postavi dobro permissione na ono što shareaš (Shared i NTFS permissione). Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Hvala na ovom detaljnom postu mahoona! Vijerujem da će ljudima pomoći, ako se znaju koristit tražilicom. Igrao sam se sa admin tools ali nisam sredio pa sam jednostavno reinstalirao win xp, jos mi je nesto s codecima ostalo kao problem pa sam se odlučio ovako sve nanovo .. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
sa prvog vidim svakog i uđem na sve i kopiram sve radi, ali sa 2. i 3. vidim 1. mogu uci ima samo public folder u koji ne mogu ući iako su šerani svi hardovi, nema trika da uđem ili vidim bilo koji hard... plz help |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Na tome prvome postavi, permissione za te ostale.. Ne znam sto bi trebao bit problem, ako si sve sredio (sto se tice permissiona)! Ja imam u mrezi W7 X64 - Windows server 2k8 - Windows server 2k3 - Debian - XP itd. i sljaka sve okej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Oba kompa imaju Windows /, ukljućeni sherovi za pojedine foldere, u share postavkama dozvoljeno sheranje bez sifre, ugašen Firewall. Kompovi su spojeni preko Rutera SX763, imamo fixne IP adrese, isti Gateway i dns |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ZA XPSP2: 1-podesi isto ime Workgrupe na svim kompovima 2-run->control userpasswords2 ->advanced->manage passwords->add Server:W7x64 Username: XPSP2\TvojUser To ponovi za W7x32
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|