|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
ACER Aspire 7750G
Pozdrav, često čitam ovaj forum ali sam se tek sad registrirao zbog par pitanja. Zapeo mi je za oko ACER Aspire 7750G-2416G64Mnkk (i5-2410M, 6GB rama, 640GB hard, HD6650, 17.3") koji košta manje od 5000kn Dosad sam radio na jednom IBM ThinkPadu s kojim sam bio prezadovoljan što se tiče kvalitete, trenutno imam Asusa s kojim sam također jako zadovoljan što se kvalitete tiče (nekidan napunio 3 godine). Pošto je nekako došlo vrijeme da pređem na nešto bolje i novije, našao sam par laptopa (par asusa, fujitsu lifebook itd) među kojima me najviše privlači upravo ovaj acer. Davno prije sam obećao samom sebi da neću nikad uzet HPa il Acera, nakon što sam vidio kak su moji poznanici prolazili s njima (jaaako loša kvaliteta izrade, plastike, katastrofa tipkovnice na aceru itd). Međutim, kao što kažem, pogledao sam nekakve reviewe po netu (http://www.notebookcheck.net/Review-...k.45861.0.html) gdje je laptop jako dobro ocijenjen i samim pogledom na komponente te cijenu ostajem bez riječi (doduše, nisu iste komponente unutra, ali isto je kućište, to me zanima) Na nekoliko mjesta sam pročitao da je acer u zadnje vrijeme dosta popravio svoju kvalitetu i da više nisu onako "loši". Htio bih čuti iz prve ruke ako netko ima navedeni model (http://www.diskont24.com/product.php...cat=125&page=5) koju riječ o njemu te također općenito noviji acerovi laptopi, jel istina da su kvalitetniji? Nakon pročitanog tog reviewa, laptop mi se čini stvarno ok kvalitete... Dakle, uzimat ovog acera (jako mi se sviđaju komponente, 17.3" ekran i full size tipkovnica sa numeričkim dijelom, uz sve to laptop je prilično lijep) ili za slične novce uzet nekog asusa sa manjim ekranom, manje rama i slabijom grafičkom i bit siguran, nebih se htio opeći... Jel vrijedi produžit garanciju za njega na 3 godine, mislim da se vrti nešto ispod 500kn i može se produžit unutar prve godine? Također, čipset je HM65 a procesor je sandy bridge, nigdje nepiše jel ti ispravljena verzija ili ona stara sa greškom? Poslao mejl diskontu, ne odgovaraju ništa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Greška kod Sandy Bridge, koliko sam ja informiran, je bla vezana za SATA 3 i njegov kontroler, mislim da to nije bilo vezano za laptope već za desktop matične. Za Acer sam i ja pisao neki mali osvrt, i sam sam bio prije zagriženi Anti-Acerovac, ali dosta su se popravili, i izradom i pouzdanošću. Naravno, doplata garancije je obvezna po mom mišljenju, mislim da sam u Protisu vidio da dođe 389 kuna produljenje na 3 godine.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hmm da... Laptop je stvarno "wauuu" za svoju cijenu, al bojim se da ne pogriješim, ipak kupujem na duže vrijeme... A kažem, trenutno mi jedan kolega ima eMachines, ja sam radio na njemu nekih 2 sata, dobio sam stvarno dobar dojam, međutim on kaže da baš nije zadovoljan, da to nije za mene, a ja sam malo zagriženiji što se kompova tiče ![]() al opet, 5000kn za 17.3" ekran, takve komponente, zvuči mi prelijepo da bi bilo istinito... i koliko sam shvatio, ima prostora za 2 hdda ugradit? ![]() btw, SVI čipseti serije 6 su pogođeni sa onim bugom vezanim uz SATA konektore (i to samo oni sa 3gbps, oni sa 6gbps su u redu valjda?), i prijenosnici i desktop ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
emachines je klasa ispod acera, bar mislim. Mislim da su svi cipseti sa greskom povuceni jos u drugom mjesecu i da cu ovo vec novi 4 mjesec cipovi. Taj laptop stvarno najvise nudi (bar na papiru) u odnosu na cijenu. Jedino mozda modeli sa Phenom x4 su bolji (7551g), ali ovisi sta ti treba. Ajde ako ga uzmes napisi nesto o njemu, bar dal ima switchable graficku.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Da, e machines je ona najniža klasa, jedan kolega je rekao da u njega stavljaju sve najjeftinije kaj je kinez dodirnuo. Aspire kvalitetniji po svemu. Kažem, meni su se znatno popravili u zadnje vrijeme, iako ne toliko da im vjerujem bez garancije. Uzmeš s 3 godine garancije, ili nadoplatiš tokom prve godine i to je to. Ukoliko je igranje u planu, za tu lovu najbolje kaj tržište nudi.
Gledam, čitam, kad ne znam pitam! Zadnje izmijenjeno od: fishkal. 17.05.2011. u 18:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
moram samo pitati, zašto mislite da je model koji ima Phenom II X4 N950 bolji od Core i5 2410M? Prema notebookcheck.com, N950 je 102. na rang listi, dok je 2410M čak 34. na listi :O mislim da je i5 u svakom slučaju bolji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Danas sam malo obilazio trgovine u kojima se mogu isprobavati laptopi (bio sam u hg spotu i u onoj trgovinu informatičkom opremom u avenue mallu, za više nisam imao vremena), u hg spotu sam onak okvirno "isprobao" nekih 30ak laptopa (tipkovnice na dodir, kućišta, plastiku, koliko se savijaju i to) da dobijem neki općeniti dojam o laptopima i tako da vidim malo jel ![]() nakon što sam u hg spotu isprobao sve što su imali, malo sam se razočarao i u drugu ruku iznenadio - kao prvo, meni su tipkovnice na asusa, hp-u i aceru sve nekako podjednake, kod asusa opće nemam dojam da se radi o kvalitetnoj tipkovnici, imam dojam da je lošija od acera (iako taj asus uredno košta 5500kn sa osrednjim komponentama, onda nebi baš trebala bit loša tipkovnica). nakon što sam isprobao tako par modela i uglavnom svi modeli asusa su imali podjednake tipkovnice (da ne bude zabune, nisam ja na njima radio dugo vremena da mogu reć kakva je koja, ali čisto onako da na svakom natipkam par "virtualnih" rečenica) te nakon isprobavanja acerovih tipkovnica, dojam mi je bio - isti za sve ![]() također, najveće iznenađenje (pozitivno) - DELL. dobio sam dojam da je to toliko kvalitetan laptop, toliko dobar, tako fina tipkovnica, tako čvrsto kućište (čak aluminijsko na nekim modelima), stvarno svaka čast dellu, ostavlja dojam kvalitete... Asusova kućišta su jako lijepa i izgledaju kvalitetna, njega bi stavio na drugo mjesto, iza della. Ak gledamo kvalitetu kućišta i tipkovnice, imam dojam da to izgleda ovako: Dell, Asus, Toshiba, Samsung, Fujitsu, HP, Acer (sam zaboravio koga?) Ovo pišem ovako informativno, ne reklamiram nikoga nego samo prenosim svoja iskustva od prije dva sata. Također, sve je pisano tako da sam prije na acera gledao kao na, da oprostite, smeće, no nekako mi se podignuo u očima... I dalje imam dilemu dal uzet tog acera, nekog asusa ili sad sam čak zainteresiran za della (konkretno, bio je model N5010), svi su tu do 5000kn, sad samo moram odvagnuti kojeg uzeti... Trgovac (ok, on je trgovac, sve bi napravio da proda ![]() Neznam, privlači me taj acer, komponente su stvarno uber, kućište mi je prolazno (podnio bih lošije kućište zbog takvih komponenti), ali ipak nebih htio biti jedan od onih koji jednom mjesečno nose laptop na servis... Mislim da će mi glavni faktor pri kupnji laptopa bit to da se u roku od 7 dana može sve vratit i dobit novci nazad ![]() ![]() nadam se da netko ima nešto sad za reći, volio bih čuti još neke komentare... lijep pozdrav i do idućeg javljanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|