|
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
zvijer od ploče. ma cijeli Z68 lineup konačno izgleda kao pravi proizvod a ne one marketinške drkotine od P67 i H67 gdje je korisnik bio prisiljen na izbor gdje bi bio zakinut u nekom od aspekta. mislim da me najviše od svega veseli LucidLogix Virtu i odabir GPUa prema potrebi. slično ima nVidia sa Optimus tehnologijom za laptope ali nisam do sad vidio neke velike prednosti, iako je korisno imati 2 grafike.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kak misliš nisi vidio prednosti? Pa stvar radi i više nego korektno, iako je svakako potrebnija u prijenosnicima nego stolnim računalima, no jako zgodno u svakom slučaju. Cijena očekivana, no i dalje pretjerivanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
zvijer od ploče nema šta,tko bi rekao da će se procesor držat 24/7 na 5GHz samo zašto ni jedna ploča nema PCI-e propusnost za dvije grafičke x16 x16,i nažalost ispod 1000kn nema ploče koja nudi propusnost x8 x8 već samo x4 x4 šta je neupotrebljivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ovaj LucidLogix Virtu zvuči super za nas koji se rijetko igramo, samo iz teksta nije jasno kako dva GPu-a spojiti na jedan monitor? Ako može neki info ![]() EDIT: Potrošnja overclockiranog procesora je sa integriranom grafom ili diskretnom? Zadnje izmijenjeno od: rog. 12.05.2011. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Odlicna ploca , svidja mi se ovaj Virtu, rade na tome da smanje potrosnju sistema sto je za svaku pohvalu. Btw ispravi ovo : dok je deikretna u stanju mirovanja. Kada pak "zavrtite" kakvu igru, Virtu "pali" diskretnu grafiku a integriranu palje
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Spojiš najnormalnije na diskretnu i to je to. Potrošnja pod OC-om je s diskretnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Zahvaljuem ![]() I molbica ako nije problem. Kad ćete sljedeći put testirati Z68 ploču da izvrtite neki bench dedicirane grafičke s i bez Virta, čist da se vidi koliko dobro radi. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() znači monitor je na pcie grafi, kod geymanja koristi nju, u office-u se baca na int., a ako maknemo vga i spojimo monitor solo na int. da li će i dalje load u office-u biti isti? ![]() mislim nisam istraživao i sad mi je malo nejasno kako on "route"-a signal sa int. bez da koristi išta od dedicated vga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
Citiraj:
lijepo je imati mogućnost i jedne i druge grafike ali mislim da će već sa sljedećom generacijom i ta potreba ispariti jer će novi iGPU biti dovoljni dobri za neki casual gaming na lap rezoluciji, dok će oni ostali posegnuti za laptopima sa diskretnom grafikom. imam kod kuće jednog Asusa sa Optimusom pa bi jednom prilikom mogao izvrtiti i testove. Jedino što je to onaj prvi iGPU koji je ipak nešto slabiji od sadašnjeg HD3000 (na razini HD2000 negdje)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
bila ti je nedavno recenzija MSI H67 ploče gdje se testirao HD3000 u igrama. mislim da su rezultati dovoljno reprezentativni i primjenjivi na Z68 chpset jer je GPU taj koji obavlja zadaću a ne chipset.
![]() |
#12 | ||
Administrator
|
Citiraj:
Citiraj:
Hehe, neće jer i diskretna pridonosi potrošnji. Zavisno o grafici, ali oko 20+W u idleu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
Citiraj:
Monitor mora biti spojen na video izlaz na ploči, dakle na iGPU. Sve se dalje s nižim zahtjevima odvija preko iGPU, a kada se pokrene nešto grafički zahtjevnije tada se koristi snaga dGPU-a a prikazuje se preko izlaza na ploči. Zbog toga i dolazi do gubitka par % FPS-a. Dodao sam jednu rečenicu o tome i u članku, da ne bi bilo zabune. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |