|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Pojacalo Ili Receiver
pozdrav. novi sam na forumu, skoro novi u ovim temama i sl. treba mi mala pomoc. prvo: koja je tocno razlika izmedju receivera i pojacala. ja se mislim da kupim dali concept 1 ili concept 2, to bi mi bilo za stereo. i jos ne znam koje pojacalo , tj receiver da kupim. pa eto jel moze mala pomoc a da opet nisu neke ogromne pare u igri. hvala!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Denon PMA-500, 70W x 2 1400/1500KN
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a sto se tice zvucnika, jel dobar izbor ili? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hm, a sto se tice concept 1 ili concept 2, jel neka velika razlika ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa sigurno da ćeš sa 2jkom imat nešto više basa i generalno će "lakše" svirati zbog veličine kutije. mislim da ti razlika u cijeni nije takva da ne bi išao na 2. denon je giveaway ako stvarno košta 200€. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Inače, razlika receiver - pojačalo ti je to kaj receceiver ima ugrađeni FM tuner i danas imaju najčešće 5 izlaza za zvučnike (lijevi i desni prednji, L i D zadnji i centar), a pojačalo ima 2 stereo kanala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Usporedi samo koliko funkcija ima jedan receiver, podešavanje svih mogućih i nemogućih parametara, integrirane dekodere, više izlaza, integrirani tuner...dok s druge strane imaš samo obično pojačalo sa 2 kanala bez ikakvih fičura...pogodi koji uređaj radi bolje svoj posao ako se radi o istom novčanm iznosu? Preporučiti nešto određeno je malo preriskantno, no možeš se osvrnuti na spomenutog denona, ili skupljeg mu bracu, pma 700 koji je ipak "made in japan" pa zaobilaziš tu kinesku šlampavost, o kojoj koliko god govorili da je nema u brandiranim proizvodima, opet se vidi da je iz Kine. Klasa do 2500 Kn nudi i sladunjavog marantza, zanimljive NAD opcije, 315 i 325 i rotela ra04. Rotel bi definitivno bio po meni najprivlačniji, no s NAD 315 dobivaš dosta zvuka. MOžda bi najbolje bilo jednog od onih derana u vemilu uhvatit zarukav pa vidjet što ti se najviše svidi. Nemoj samo ganjat snagu i fičure koji ti nisu potrebni i naći ćeš nešto za svoje uho. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
hvala na odgovorima. jedan lik mi je preporucio Yamaha RX-V361 reciver, pa eto, sto mislite da li se to isplati uzimati tj je li cemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa onak... entry receiver od kojeg će bilo koje gore navedeno stereo pojačalo zvučati duplo bolje. pitanje je da li ti treba stereo ili surround. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Samo jedno pitanje: Marantz nije bog i batina pojačala/receivera koji se mogu nabavit u hrvatskoj? Ja sam ih vidio u jednoj trgovini i gledam izobličenje... 0.002% w00t?!
![]() |
#13 |
Type R
|
![]() |
#14 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
vjerojatno stara tema ali da se nadovezem, zanima me izmedu 2 reciever-a sto imam u planu pogledat i kupit koji bi vise dao: Denon 1706 7.1ch Pioneer VSX-1015-K s obzirom na konfiguraciju zvucnika: zadnji su WHARFEDALE DIAMOND 9.DFS BIPOLAR SPEAKERS,centar je WHARFEDALE DIAMOND 9.CS, i prednji su samostojeci MAGNAT MONITOR SUPREME. isto tako koji bi ljepse zvucao u stereu, mada nije primarno da ce tako previse radit, vise kao kino sistem ce biti u uporabi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|