|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
koja je linija najbolja za mp3 320kbps muziku
koja je linija najbolja za mp3 320kbps muziku planiram si kupiti liniju u koju ide usb stik koji podrzava muziku u mp3 formatu orginal cde ripam u mp3 320 kbps pa me zanima koja bi linija bila idealna za muziku u mp3 320 kbps formatu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Bolje uloži u zvučnu karticu i bolje PC zvučnike..još ako igraš igre, duplo profitiraš. Inače, ako baš hoćeš liniju, svejedno je..skupi pare koje imaš i kupi najljepšu, to je valjda jedini kriteriji ako su MP3 u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
možda zato što je nov topic, pa nema više odgovora, ali mislim da ovo pitanje zaslužuje malo detaljniju raspravu. naime, čitajući audiofilske i hardwareske forume dolazi se do zaključka da je mp3 totalno s..nje čije slušanje preko hi-fi opreme je u najmanju ruku blasfemija. u praksi ovo znači da ako nemate bar 5000kn (jel i to malo?) nema smisla kupovati bilo što skuplje od 400kn, što mi je malo teško za povjerovati (pričam isključivo o stereo sustavima, nikakvi subwooferi, kućna kina i slične gluposti). budući da o hi-fi pojma nemam (nemam tol'ko para) molio bih nekog "stručnjaka" da mi kaže je li moja pretpostavka točna, tj. ako mi je sva muzika u mp3 (192 - 320 kbps) i glavni izvor zvuka laptop, ima li smisla dati 1500 - 2500 kn za neku micro/mini liniju ili je za takav sustav "audiofilski" vrhunac nešto tipa genius 1800a, logitech z320, scythe,...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Po meni ima smisla. Čak i reciver + zvučnici (pa i +subwoofer) za do 5000kn. Imam tako nešto doma, jest da su zvučnici samogradnja i da su jeftine komponente ali to bar po meni jako fino svira, mp3, audio cd, flac... ako je dobro kodirano sve se lijepo čuje. Po potrebi i prilično glasno. Definitivno par redova kvalitetnije od Z-2300 (kad si već spomenuo PC zvučnike), a imaš puno veće mogućnosti spajanja i potencijalno 5.1 sustav (ja koristim stereo + sub). Dobar 320kbps mp3 (dobiven iz originala, kvalitetno kodiran) i original audio cd zapis su za 99.9999% ljudi potpuno jednaki, a za onaj ostatak se ne zna je li čuju ili se samo kur*e. Neki se kunu da čuju razliku između CD-a i flaca dobivenog iz tog CD-a pa ti sad vidi... po meni hrpa gluposti. Mislim, ako to čuju onda čuju i mrava koji hoda po balkonu jer "lepršavost visokih tonova auspuha susjedovog Tomosa je očigedno narušena nekim svileno mekim tonom na 121.313Hz" ![]() NHF audiofili, ovo je samo za one hard core ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
big marine
Datum registracije: May 2006
|
A čuj, ovisi kroz šta im puštaš taj mp3/cd. Ako to ide kroz neke analitičke zvučnike/slušalice,nešto što ne 'boja' i maskira zvuk, skoro svatko će čuti razliku između 320kbps mp3-ce i audio cd-a. Nisam ni ja neki preveliki audiofil,al sam slušao mp3 320 vs. audio cd na studijskoj opremi i to je nebo i zemlja, mp3 pojede jako puno detalja. Ako ide kroz neku bezvezariju od opreme,razlika je manje vidljiva/nema je. Ako je glavni izvor zvuka mp3 (od 192-320) preko neke shit onboard laptop zvučne, ne bi pretjerivao s zvučnicima,nećeš puno dobiti. Rađe uzmi neku bolju usb zvučnu i na nju spajaj zvučnike.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|