Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2011., 16:13   #1
tonymontana2
Registered User
Moj komp

tonymontana2's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
koja je linija najbolja za mp3 320kbps muziku

planiram si kupiti liniju u koju ide usb stik koji podrzava muziku u mp3 formatu
orginal cde ripam u mp3 320 kbps pa me zanima
koja bi linija bila idealna za muziku u mp3 320 kbps formatu
tonymontana2 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2011., 17:01   #2
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor tonymontana2 Pregled postova

planiram si kupiti liniju u koju ide usb stik koji podrzava muziku u mp3 formatu
orginal cde ripam u mp3 320 kbps pa me zanima
koja bi linija bila idealna za muziku u mp3 320 kbps formatu
Ovako iz glave - bilo koja. Pretpostavljam da u svaku ide neki mp3 decoder koji je komad najjeftinijeg hardvera iz Kine. No možda nisam u pravu.
tomov je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.05.2011., 17:36   #3
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Bolje uloži u zvučnu karticu i bolje PC zvučnike..još ako igraš igre, duplo profitiraš.
Inače, ako baš hoćeš liniju, svejedno je..skupi pare koje imaš i kupi najljepšu, to je valjda jedini kriteriji ako su MP3 u pitanju.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 19:42   #4
PorfirioDiaz
Registered User

Datum registracije: May 2011
možda zato što je nov topic, pa nema više odgovora, ali mislim da ovo pitanje zaslužuje malo detaljniju raspravu.
naime, čitajući audiofilske i hardwareske forume dolazi se do zaključka da je mp3 totalno s..nje čije slušanje preko hi-fi opreme je u najmanju ruku blasfemija. u praksi ovo znači da ako nemate bar 5000kn (jel i to malo?) nema smisla kupovati bilo što skuplje od 400kn, što mi je malo teško za povjerovati (pričam isključivo o stereo sustavima, nikakvi subwooferi, kućna kina i slične gluposti).
budući da o hi-fi pojma nemam (nemam tol'ko para) molio bih nekog "stručnjaka" da mi kaže je li moja pretpostavka točna, tj. ako mi je sva muzika u mp3 (192 - 320 kbps) i glavni izvor zvuka laptop, ima li smisla dati 1500 - 2500 kn za neku micro/mini liniju ili je za takav sustav "audiofilski" vrhunac nešto tipa genius 1800a, logitech z320, scythe,...?
PorfirioDiaz je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 22:28   #5
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo jedan test mini-linije u kojem autor hvali baš zvuk s USB stika:
KLIK
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2011., 18:28   #6
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor PorfirioDiaz Pregled postova
možda zato što je nov topic, pa nema više odgovora, ali mislim da ovo pitanje zaslužuje malo detaljniju raspravu.
naime, čitajući audiofilske i hardwareske forume dolazi se do zaključka da je mp3 totalno s..nje čije slušanje preko hi-fi opreme je u najmanju ruku blasfemija. u praksi ovo znači da ako nemate bar 5000kn (jel i to malo?) nema smisla kupovati bilo što skuplje od 400kn, što mi je malo teško za povjerovati (pričam isključivo o stereo sustavima, nikakvi subwooferi, kućna kina i slične gluposti).
budući da o hi-fi pojma nemam (nemam tol'ko para) molio bih nekog "stručnjaka" da mi kaže je li moja pretpostavka točna, tj. ako mi je sva muzika u mp3 (192 - 320 kbps) i glavni izvor zvuka laptop, ima li smisla dati 1500 - 2500 kn za neku micro/mini liniju ili je za takav sustav "audiofilski" vrhunac nešto tipa genius 1800a, logitech z320, scythe,...?

Po meni ima smisla. Čak i reciver + zvučnici (pa i +subwoofer) za do 5000kn. Imam tako nešto doma, jest da su zvučnici samogradnja i da su jeftine komponente ali to bar po meni jako fino svira, mp3, audio cd, flac... ako je dobro kodirano sve se lijepo čuje. Po potrebi i prilično glasno.
Definitivno par redova kvalitetnije od Z-2300 (kad si već spomenuo PC zvučnike), a imaš puno veće mogućnosti spajanja i potencijalno 5.1 sustav (ja koristim stereo + sub).

Dobar 320kbps mp3 (dobiven iz originala, kvalitetno kodiran) i original audio cd zapis su za 99.9999% ljudi potpuno jednaki, a za onaj ostatak se ne zna je li čuju ili se samo kur*e.
Neki se kunu da čuju razliku između CD-a i flaca dobivenog iz tog CD-a pa ti sad vidi... po meni hrpa gluposti. Mislim, ako to čuju onda čuju i mrava koji hoda po balkonu jer "lepršavost visokih tonova auspuha susjedovog Tomosa je očigedno narušena nekim svileno mekim tonom na 121.313Hz"

NHF audiofili, ovo je samo za one hard core

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 17:17   #7
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
A čuj, ovisi kroz šta im puštaš taj mp3/cd. Ako to ide kroz neke analitičke zvučnike/slušalice,nešto što ne 'boja' i maskira zvuk, skoro svatko će čuti razliku između 320kbps mp3-ce i audio cd-a. Nisam ni ja neki preveliki audiofil,al sam slušao mp3 320 vs. audio cd na studijskoj opremi i to je nebo i zemlja, mp3 pojede jako puno detalja. Ako ide kroz neku bezvezariju od opreme,razlika je manje vidljiva/nema je.

Ako je glavni izvor zvuka mp3 (od 192-320) preko neke shit onboard laptop zvučne, ne bi pretjerivao s zvučnicima,nećeš puno dobiti. Rađe uzmi neku bolju usb zvučnu i na nju spajaj zvučnike.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno