|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Problem sa fotoaparatom i baterijama
Nisam znao gdje staviti ovu temu, vidim da se ovde spominju fotići pa pretpostavljam da nisan falija. Ovako, iman fotoaparat Canon SX-10 IS, odličan ne-slr po meni. Sve super što se njega tiče, nikad nije bilo problema. Ali jedna stvar me užasno nervira. Koristi 4 AA baterije, ja imam punjive (NiMH) Duracell 2650mAh, punim ih recimo 12 sati i kada ih stavim u fotić piše mi "Change the batteries". Stavim obićne alkalne baterije koje dosta manje traju i normalno se upali, ali nakon niti 50-60 slika pokazuje opet "Change the batteries". Ove Duracell iman već godinu ipo dana i kad san ih tek kupio znalo mi se to događat. Nekad normalno rade, a nekad me izdaju kad mi je najpotrebnije. Iman i još neke punjive PowerPort 2300mAh sa kojima se isti problem javlja. Ima li netko nekakav koristan savjet ili jednostavno trebam kupiti neke HC punjive baterije? (ove 4 duracell su bile 150 kn, bez punjača) ![]()
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Kupi nove baterije, i to dobre. Preporučam ti GP recyko (25 kn komad). Mislim da bolje baterije od tih ne možeš poželjeti. Znam da ovo zvuči kao neka reklama, ali i mene je zadesio sličan problem kada mi se neki Sony fotić nije htio niti uključiti jer su baterije bile šrot, i nakon njihove zamjene sve je proradilo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Di bi to moglo bit za kupit? Čita san i o Sanyo Eneloop da su dobre. Koliko je bitan punjač tu? I može li mi neko napisat kako se formiraju takve baterije? Isto ka i za mobitel (pražnjenje do temelja i onda punjenje 24 h) ili?
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa punjač je tu najbitniji, upravo o njemu ovisi koliko dugo će baterije trajat tj. da imaju karakteristike kao nove. Problem je šta je teško naći punjač sa zadnjom verzijom pameti, dakle ne ove jednostavne. Ako fotić koristiš u profi ili polu-profi svrhe onda kao opciju napravi vanjsko napajanje, nešto kao "belt" i onda koristiš drugi format baterija ili čak mali accu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|