Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2011., 17:47   #1
Permutacija
Registered User

Datum registracije: Jun 2011
All-in-one ili laptop?

Pozdrav!

Došla sam na forum tražiti mali savjet od stručnijih od mene.

Najesen odlazim na faks u drugi grad pa će mi trebati nekakav kompjuter, planiram ga uzeti krajem ljeta. Bit ću u studentskom domu pa neću imati mjesta za smjestiti stolno računalo niti volje da ga svake godine selim iz doma i ponovno u dom, pa stolno nažalost ne dolazi u obzir.

Dvoumim se - laptop ili all-in-one. Laptopi su uobičajeniji, ali mi nisu dragi - nepraktični su mi, tipkovnica preblizu ekrana i preneugodna za tipkanje (a veoma često tipkam, chat, forumi, pišem ponekad duže tekstove u Wordu), prijatelji se često žale na pregrijavanje... Spojiti tipkovnicu na laptop mi se čini užasno glupa stvar za napraviti, ali tipkovnice na laptopima jedva mogu smisliti.

Puno draža opcija mi je uzeti neki all-in-one kompjuter, ali o njima nalazim veoma malo podataka, tuđih iskustava i procjena. U informatičkom kabinetu u srednjoj smo imali neki all-in-one, činio mi se odličan, lijepi veliki ekran, malo kabela, praktičan, ali načula sam da su zapravo poprilično loš izbor. Koliko je istine u tome?

Računalo mi treba za gledanje filmova i serija, surfanje internetom, slušanje glazbe, nešto programiranja za faks, za odigrati poneku računalnu igru i to ne najnoviju (npr. GTA San Andreas, Morrowind, Oblivion, Sims 2) - dakle, ne treba mi nikakva zvijer. Zbog igara ću uzeti računalo koje ima posebno grafičku, ne integriranu. Planiram kupiti to jedno računalo i koristiti ga barem 5-6 godina, odnosno koliko potraje. Što se cijene tiče, idem do 5000 kn, ali što jeftinije to bolje (naravno, uzet ću bez preinstaliranih Windowsa).

Mišljenja, savjeti, preporuke?
Permutacija je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno