|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
All-in-one ili laptop?
Pozdrav! ![]() Došla sam na forum tražiti mali savjet od stručnijih od mene. Najesen odlazim na faks u drugi grad pa će mi trebati nekakav kompjuter, planiram ga uzeti krajem ljeta. Bit ću u studentskom domu pa neću imati mjesta za smjestiti stolno računalo niti volje da ga svake godine selim iz doma i ponovno u dom, pa stolno nažalost ne dolazi u obzir. ![]() Dvoumim se - laptop ili all-in-one. Laptopi su uobičajeniji, ali mi nisu dragi - nepraktični su mi, tipkovnica preblizu ekrana i preneugodna za tipkanje (a veoma često tipkam, chat, forumi, pišem ponekad duže tekstove u Wordu), prijatelji se često žale na pregrijavanje... Spojiti tipkovnicu na laptop mi se čini užasno glupa stvar za napraviti, ali tipkovnice na laptopima jedva mogu smisliti. ![]() Puno draža opcija mi je uzeti neki all-in-one kompjuter, ali o njima nalazim veoma malo podataka, tuđih iskustava i procjena. U informatičkom kabinetu u srednjoj smo imali neki all-in-one, činio mi se odličan, lijepi veliki ekran, malo kabela, praktičan, ali načula sam da su zapravo poprilično loš izbor. Koliko je istine u tome? Računalo mi treba za gledanje filmova i serija, surfanje internetom, slušanje glazbe, nešto programiranja za faks, za odigrati poneku računalnu igru i to ne najnoviju (npr. GTA San Andreas, Morrowind, Oblivion, Sims 2) - dakle, ne treba mi nikakva zvijer. Zbog igara ću uzeti računalo koje ima posebno grafičku, ne integriranu. Planiram kupiti to jedno računalo i koristiti ga barem 5-6 godina, odnosno koliko potraje. Što se cijene tiče, idem do 5000 kn, ali što jeftinije to bolje (naravno, uzet ću bez preinstaliranih Windowsa). Mišljenja, savjeti, preporuke? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|