Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2005., 14:45   #1
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Thumbs down nova prevara sa klađenjem?

uglavnom, frend mi prije tjedan dana šikne forward kaj je dobio od BettingZone.org:

-----
Postovanje,

Kao mogucem buducem korisniku nasih usluga poklanjamo vam informaciju o namjestenom mecu koji ce se odigrati 16.05.2005. u 16:00 GMT+1.
Iskoristite poklon, uvecajte svoj kapital!

Namjesten mec: Viborg - Esbjerg tip X, koef. 3.30, ulog max, Danska 1, 16.5.2005. 16:00 GMT+1

-----

ko ne bi volio povećat svoj kapital...

isti dan žena mi dobije njihov mail sa istom ponudom:

----
Postovanje,

Kao mogucem buducem korisniku nasih usluga poklanjamo vam informaciju o namjestenom mecu koji ce se odigrati 16.05.2005. u 16:00 GMT+1.
Iskoristite poklon, uvecajte svoj kapital!

Namjesten mec: Viborg - Esbjerg tip 2, koef. 2.90, ulog max, Danska 1, 16.5.2005. 16:00 GMT+1

-----

i tako to prošlo, nisam se nešto obazirao na taj rezultat da bi ga išao provjeravat jel stvarno bilo tako ili nije, kad je sigurno neki hoax u pitanju, samo se još ne zna kakav...

kad eto danas opet forward od onog frenda, opet od BettingZone.org:

----
Postovani,

Obavijest o namjestenom mecu koji ste dobili od nas kao reklamni special tip izmedju Viborg - Esbjerg se zavrsio bas kako smo vam dostavili obavijest 2-2 tj. konacnim ishodom X.

Tok meca:

Viborg Esbjerg

5'[1 - 0]K. Fabricius 60'[2 - 1]J. Kristiansen

44'[2 - 0]J.R. Mota 78'[2 - 2]M. Murcy

Clanovi koji su nam ukazali povjerenje su pored tipa X sa koef. od 3.30 kao sto ste i vi dobili reklamni tip dobili i prelaz ovog meca iz 1-X, koji je kao sto vidjite takodjer pogodjen sa koef. od 12.00.Znaci jasno je vidjet da sa ulozenih 1000 kn dobitak je na tip X 3300 kn a na prelaz 12000 kn ako ste ih naravo igrali na razlicitim listicima.

Obavijestavamo vas da cemo slijedeceg tjedna imat ponovo info o namjestenom mecu na koji ce koef. na tip 2 biti oko 5.50 a na prelaz 15.00, te ce ovoga puta i dobit biti veca.

(ima još)

i sad naravno dolazimo do !!!UPLATE!!!:

(nastavak maila)
Ako ste zainteresirani da primite obavijest o ovom namjestenom mecu pretplatu mozete izvrsiti do slijedeceg tjedna.

Cijena special tipa, tj. namjestenog meca stoji 300 eura/2300 kuna.Posto jos niste postali zvanicno clan bettingzone sajta, izaci cemo vam opet u susrijet i umijesto cijele sume koju bi trebalo platiti za ovaj tip, ponudicemo vam olaksicu da jedan dio platite unaprijed a drugi nakon zavrsetka meca, tj. nakon naplate u kladionici.

Prvi obavezni dio koji se mora unaprijed uplatiti je iznos od 750 kn a preostali iznos od 1550 kn cete platit nakon zavrsetka meca i naplate u kladionici.Mi vam vjerujemo, a vi nama?

Upute o pretplati i broj racuna mozete naci na nasoj stranici pretplata a nakon izvrsene uplate dostavite nam vase osobne podatke kako bismo provjerili vasu uplatu i broj vaseg mobitela na koji cemo vam poslat info o namjestenom mecu.

Za sve detaljnije informacije kontaktirajte nas na nas e-mail contact@bettingzone.org

----

i sad sam ja ostao malo začuđen kvalitetom prijevare, mislim ono, nekako su pogodili, ali kako...

možda je netko čitajući i sam skužio, uglavnom ponude tipova za frenda i za ženu nisu isti, ženi su rekli tip 2, a frendu tip X...vrlo elegantno

računica:

po 100 mailova za svaki tip - to je 100 pogođenih 'predviđanja'
neka se samo 10% od njih polakomi (a klađenje je valjda 3. nacionalni sport u rvata u ovom trenutku pa bi postotak mogao biti i podeblji) i uplati onih 'olakšavajućih' 750 ćuna -> 7500

slijedi drugi 'namješteni' meč - ona desetorica koji su uplatili 'kotizaciju' željno očekuju informaciju koji tip je dobitni...naravno, i njih razrežu na tri jednaka dijela pa će onda neka trojica sigurno pogoditi...znači dva točno pogođena 'namještena' meča - to mora da je ok, pa oni idu uplatiti i onih preostalih soma i pol ćuna kako bi i dalje dobijali informacije o namještenim susretima -> 4500

SUMA=12000 kuna za bijednih 300 email adresa na početku...i debelo potcijenjenih 10% pohlepnih

eto, umorih se tipkajući
choby je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2005., 18:31   #2
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
ja sam skuzio da je prevara cim sam procitao Postovanje
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2005., 22:19   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
kaže se poštovani...

ma dobiješ i set noževa, a ako si među prvih 10 izaći će ti u susret sa besplatnim loto listićem istrgnutim sa naslovnice večernjeg/jutarnjeg.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2005., 01:40   #4
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by gospar
ja sam skuzio da je prevara cim sam procitao Postovanje
tocno, niko te nebi oslovio Postovani ili Postovana osim ako ti nesto ne zeli uvaliti/prodati

inace bi mail glasio ovako:

dobili smo dojavu bla bla ... kladite se na to i to...

buduci da u hr ima brdo BRIKOVA (pojam iz filma Mehanizam), samo cu reci, u jebote, sve brik do brika
Staro 19.05.2005., 08:57   #5
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
možda bi trebalo naglasiti da ovo nije nagradna igra ko će prije skužit da je prijevara
choby je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2005., 13:11   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
u mome slucaju ja znam kad mi se netko emailom obraca sa postovani, postovanje, sa stovanjem da me zeli zajebati debelo. uglavnom su to klinci koji ukradu webstranicu ili ukradu cak i template pa zele zivjeti od neta.
Staro 09.06.2005., 23:17   #7
BmwMPower
Premium

Datum registracije: Jan 2005
Ali to nije sve! Ako uplatite odmah, dobit ćete i pola metra savitljive žice! Napravite svojoj djevojci dugo očekivani dar i poklonite joj lančić, ili možda čak narukvicu ili krunu, a ako uplatite dva tipa dobijete i super neuništiva kliješta > u pola cijene
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2005., 18:11   #8
La Lasagne
PCExpert Milicija

La Lasagne's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Originally posted by BmwMPower
Ali to nije sve! Ako uplatite odmah, dobit ćete i pola metra savitljive žice! Napravite svojoj djevojci dugo očekivani dar i poklonite joj lančić, ili možda čak narukvicu ili krunu, a ako uplatite dva tipa dobijete i super neuništiva kliješta > u pola cijene
+samo danas poklanjamo i dva metra drva, stoga požurite
La Lasagne je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2005., 19:15   #9
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
A što dižeš stare topice tri mjeseca bez potrebe?
:mad: :mad:

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer