Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2011., 19:29   #1
TheToX
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Užasno loš "sound recording" na ASUS eee PC 1005HA laptopu

Pozdrav svima!
Evo, iskreno ne znam da li da ovu temu stavim pod hardverski ili softverski problem, tako da se unaprijed ispričavam ako je tema u krivom podforumu...

E, ovak!
Imam 2 laptop-a. ASUS eee PC 1005HA i HP510. Imam neke jeftine slušalice s mikrofonom. Kada ih spojim na HP i snimim neki zvuk ili vlastiti glas (na primjer u Jet Audio-u ili u Audacity-ju) snimka je sasvim solidne kvalitete. Isto kada pričam preko Skype-a ili MSN-a ljudi me mogu normalno čuti.
ASUS eee PC 1005HA ima integrirani mikrofon i preko njega je zvuk užasno loš (i snimanje glasa, i na Skype-u i na MSN-u). Jako se mutno čuje i ljudi koji pričaju sa mnom mi stalno govore da me "nešto slabo čuju".
Mislio sam da je taj integrirani mikrofon loše kvalitete, te sam u ASUS ukopčao slušalice s mikrofonom (ove iste koje koristim na HP-u). Mislio sam da će zvuk biti malo bolji, ali nije. Kvaliteta je jednako loša.

Da li mi itko može pomoći? Zašto se to događa? Dakle isti hardver (iste slušalice) na jednom kompu (HP) super snime zvuk, a na drugom (ASUS) ne.
Na oba laptopa imam sve potrebne drivere preuzete s originalnih web stranica proizvođača laptopa. I na oba laptopa imam i XP i Windows 7 i u oba OS-a mi je isti problem - na HP-u sve šljaka, a na ASUS-u ne!
Ima li itko još taj ASUS eee PC 1005HA? Kakva su iskustva sa Skype-om? Da li mogu ovaj problem ikako rješiti?

Hvala unaprijed!
=)
TheToX je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke