|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() Pozdrav svima! Imam jednu suludu ideju koju pokušavam već duže vrijeme realizirati. Imam u autu Philips CCR 600 auto radio koji je do nedavno bio spojen na Blaupunkt CDC2 6CD changer. Auto radio nema nikakvih audio ulaza, a htio bih ga spojiti sa gore navedenim auto radiom. Pokušao sam sa FM transmitterom, rezultat je bio katastrofalan, te sa onom "kazetom" ali je to sve nužno zlo i kvaliteta zvuka nije zadovoljavajuća. Moj cilj je na neki način iskoristiti gore navedeni CD-changer i prebrikati kabel prema radiju tako da radio misli da svira cd, a ustvari da preko L i R izlaza puštam glazbu s iPhone-a. trebalo bi to izgledati ovako nekako: ![]() Znači CD changer bi služio samo da omogući taj "line in", a zvuk bi onda išao sa Iphone-a. Netko će možda reći da mi je lakše kupiti radio za 500kn s mp3 reprodukcijom i amen, ali problem je u tome što je radio serijski došao u autu zajedno s tim cd changerom i kontrolama na volanu koje se nemogu skinuti nego su sastavni dio volana, a adapteri ne postoje ili su preskupi (700kn+) za razne tipove novih auto radija. Ako tko ima kakvih savjeta ili ideja kako bi ovo mogao napraviti, bio bi mu zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Al fali ti konektora. Svaki kanal se sastoji od + i -. Dakle, trebaš imat 4 pina (u biti mogu bit i 3 samo, nekad stavljaju samo jedan pin za audio frequency ground) da spojiš stereo zvuk, a ti si označio samo 2. Probaj izguglat negdje service manual za taj philips pa vidjet šta i kako. A to što ti imaš kontrole na volanu znači što? Da ih baš moraš koristit? Definitivno se za 500-600 kn može nać auto radio koji će čitat sve živo, možda čak imat i ulaz za ipod a vjerujem da će i zvučat bolje. Kontrole su na radiu, ne na volanu, neće ti ruka otpast. A na philipsu tak i tak ipod nebi mogao kontrolirat prek volana. ![]() ![]() Još da mi je negdje nać legendu što znače ove kratice u c stupcu... * edit: našao nešto sda - Serial data from the radio scl - Serial Clock tis - ? mrq - Master Request cL - ? ddL - Diagnostic data link ch - ? ih - ? cdL - ? cdR - ? * Al mislim da će ti svaki auto električar koji se bavi ugradnjom radia znat reć što znači koji pin. A možeš probat i na cice.com.hr, hrvatski car audio forum
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 28.01.2010. u 11:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo još jednog tumačenja pinova: http://www.ccpip.org/800/service/Connctn.html Nije nešto a možda pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo mene opet nakon godine i pol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovo je navodno neki THB Burry car kit za nokiu 5110/6110 koji je bio instaliran u auto... Možda bi se iz njega mogao izvući neki line - in, pa makar mono. Na jednoj se slici vidi i 2.5mm jack koji viri od nekuda iznutra :P Pokušavam naći pinout za ovaj 15 pinski konektor, pa možda tako nešto riješiti, no neznam, svaka pomoć je dobrodošla ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|