|
![]() |
#1 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) 2,5" PATA WD1200BEVE zatrokira i zveči
Pozz Imam dotični hdd u laptopu već jedno valjda pola godine, i radi strava bez ikakvih problema. nekidan je lagano onak trznuo i pustio "blib-blib-bli" za zastojem za to vrijeme "pištanja" i onda sve nastavi normalno dalje. Počelo se dešavati par puta dnevno, a pogotovo recimo kad palim MSN onda se u 99% slučajeva taj zvuk ponovi a hdd "zatilta". Skenirao sam ga svim mogućim HDtuneovima, HD inspektorom i još jendo pešest i sve je po PS-u. ![]() Inače imam instaliran onaj IBM Aps(šok sistem), čisto ako ima kakve veze sa time. Eto, ako ima tko kakav prijedlog, neznam u čemu je stvar, iritantan je dosta pa reko možda stare iskusnjare znaju što više od nekih IBM fanboy-eva tu sa foruma ![]() Hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Iako sumnjam da ima veze APS s time, pokušaj ga izgasiti/smanjiti osjetljivost pa vidi hoće li se iste stvari ponavljati. Samo ne bi trebalo biti tog pištanja, jedino ako taj HDD nije kompatibilan sa APS-om, negdje je bila compability lista. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
muimerP
|
Jesam, i zvuk se nastavio...istina manje nego prije, ali je. Nakon uninstala APS-a CHKDSK mi se provrtio jednom...? edit: evo sad i BSOD - 0x000000F4 (0x00000003, 0x89532DA0, 0x89532F14, 0x805FB02E) Beginning dump of phsycal memory
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 16.10.2010. u 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
očito opet moraš instalirati winse ![]() ja na svome ne stavljam aps pa mi dela kako treba. koliko znam aps kompatibilan za hitachi npr. sa t41 disk winxp stavim na t43p onda bsod
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
muimerP
|
ugl., da javim konačno stanje... Hard je odapeo, odnosno ima jedno 6 bs-eka, i zamijenjen je 5 godina starim hdd-om iz gericoma, 5400 rpm-a. Užasno se osjeti pad brzine. Dugo je trokirao, ali nije bilo BSova, tek evo nekidan počeli izbijati. Skenirano HDTuneom
![]() |
#7 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
moja sucut. ![]() Spomenuo si meni da na neki nacin pokupio od tog covjeka "ispravan" disk. Evo, moj Sammy jos veselo kuca iako sam ostavio vise od 3mj 24/h na torrentima. A platio sam 260kn s garancijom a jos 4mj do godinu dana.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|