|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Previsok napon +3.3 V raila na novoj konfi
Dakle, neki dan sam kupio sljedeće: sandy bridge i7-2600 @ 3.4 ghz 6 gb corsair ram gigabyte hd6950 corsair VX550W hard wd caviar black 750 gb ploča asrock P67 pro3 na komp je jos spojen samo dvd snimač. u principu sve radi ok, samo mi se jednom komp sam od sebe resetirao dok sam igrao bad company 2. to je bio (za sada) izolirani slučaj. temperatura gpu-a u istoj igri se penje do 80C. u dead space 2 recimo nejde preko 65C. nisam se mislio previše zamarati ali prilikom software provjere voltaza nesto mi je zapelo za oko. +3.3V rail je fiksno na 3.5xV. nekad se penje i na 3.7(!) prema asrock extreme tuning utilutyu. pitanja: jel to ok il se treba brinuti? jel to napajanje dostatno za ovaj komp (lik u ducanu mi je reko da nema brige)? da li je bolje u catalyst driverima ručno podesiti fan brzinu ili ga pustiti da se vrti na "auto"? unprijed zahvaljujem na savjetima. slika je u prilogu. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Holesaw. 01.02.2011. u 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
pozz! Napajanje koje imaš bi trebalo biti dovoljno... Što se tiče brzine ventilatora na grafičkoj, na koliko je auto? poigraj se ručno sa brzinom ventilatora, pa vidi kakve će ti onda biti temperature..nađi neki kompromis između temperature i buke.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
multimetar u ruke, paljenje napajanja na prazno i ako jos uvijek kaze tako visoki napon, pravac na reklamaciju. mislim da je to ipak malo vise nego dopusteno odstupanje u ATX standardu edit: da, u pravu sam (ako je vjerovati ovome, 4.3 ) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|