Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2005., 15:50   #1
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
LCD do 2000 kn - koji???

Ako bi mi mogli dati neku preporuku jer ovog konja šta sad imam (lg F700B) nemogu vuč stalno na LAN party.

BTW. Jer mi možete objasniti značenje vremena odaziva?
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2005., 17:49   #2
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
preporuka za LCD do 2000kn - nema...

vrijeme odziva se mjeri u milisekundama i kaze kolika je osjetljivost kristala unutar matrice ekrana, sto bi znacilo koliko brzo se mijenja slika na ekranu, tj. koliko dugo treba kristalu da prikaze novu sliku...

Ilustracije radi ako si ikad imao tv upaljen duze vrijeme pa ga ugasio na njemu je ostala tocka u sredini ili cak cijela slika kao "upaljena" pa nakon nekog vremena nestala. Kod LCD monitora se to zove ghost efekt i narocito dolazi do izrazaja kod FPS-ova.

Pravilo je da cim nizi odziv to je monitor bolji za gaming...

Problem kod vremena odziva je taj sto svaki proizvodjac mjeri to vrijeme odziva na svoj nacin tako da Samsungovih 16ms (karikiram) nije isto sto i Benqovih, Sonyjevih ili ms nekog drugog proizvodjaca.

Samsung navodno radi ok LCDje, Ilyama nije losa, Xerox i tako...

IMHO vrijeme LCDja tek dolazi, te je jos uvijek isplativije uzeti CRT vece dijagonale i kvalitetnije slike od loseg LCD-a.
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2005., 19:52   #3
darko385
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Originally posted by daddo
vrijeme odziva se mjeri u milisekundama i kaze kolika je osjetljivost kristala unutar matrice ekrana, sto bi znacilo koliko brzo se mijenja slika na ekranu, tj. koliko dugo treba kristalu da prikaze novu sliku...

Ilustracije radi ako si ikad imao tv upaljen duze vrijeme pa ga ugasio na njemu je ostala tocka u sredini ili cak cijela slika kao "upaljena" pa nakon nekog vremena nestala. Kod LCD monitora se to zove ghost efekt i narocito dolazi do izrazaja kod FPS-ova.

Pravilo je da cim nizi odziv to je monitor bolji za gaming...

Problem kod vremena odziva je taj sto svaki proizvodjac mjeri to vrijeme odziva na svoj nacin tako da Samsungovih 16ms (karikiram) nije isto sto i Benqovih, Sonyjevih ili ms nekog drugog proizvodjaca.

Samsung navodno radi ok LCDje, Ilyama nije losa, Xerox i tako...

IMHO vrijeme LCDja tek dolazi, te je jos uvijek isplativije uzeti CRT vece dijagonale i kvalitetnije slike od loseg LCD-a.
eto tako nekako otprilike, kao što dado kaže iz svog šalabahtera..ali da nadodam..za nekih 3000 kn mož nać pristojan 17" lcd
darko385 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 20:03   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Po meni jedan od best by modela je sigurno IIyama ProLiteE4 431S ili noviji iz serije 4xxx
tor je online   Reply With Quote
Staro 23.05.2005., 20:41   #5
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Originally posted by tor
Po meni jedan od best by modela je sigurno IIyama ProLiteE4 431S ili noviji iz serije 4xxx
IIyama ProLiteE4 431s
imam ga, za normalan rad je ok, igranje? pa nema laga al su boje dosta lose... ja neznam al mene to nesmeta jer se jako malo igram a kad se igram igram zbog price... Za te pare je ok...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno