|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Aplikacija za "resetiranje" Windowsa sa svakim restartom
Pozdrav, Neznam kako ovo nazvat, no zanima me da li postoji koja aplikacija koja bi nakon svakog restarta očistila sve što se prije instaliralo. Konkretno, driveri od periferije ( tipkovnica,mis,sluske ). Znaci ajmo reć da treba nešto što će učitati istu sliku windowsa, ali jako brzo ( Backup particije pa ponovno učitavanje iste brijem da bi predugo trajalo, brzina je jako važna. Ako sam u krivu ispravite me ) Deepfreeze radi probleme jer driveri koji traže restart PC-a se onda nemogu nikako instalirati, ili neznamo isti podesiti. Tnx svima!
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Aj objasni malo kak ti ne radi Deep freeze ![]() Ili steady state, samo što restart sa psremanjem postavki traje podosta...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa prvo instaliraj šta treba / mora biti (drajveri, programi, . . .), kad to napraviš onda tek aktiviraj Deep freeze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Dakle, sry sto sam ispao neprecizan. Naime riječ je o LAN turniru. Dakle dođe jedan igrač na gole windowse koji imaju instaliran CoD4, te sve pripadajuće potrebne drivere za komponente, osim periferije. Dođe prvi igrač, sjedne za komp, pošteka svoju periferiju i za nju instalira drivere, odigra par matcheva, završi, i ode. Admin resetira komp, ostanu opet samo goli windowsi sa CoD4, te driveri za komponente, bez prethodnih drivera od prijašnjeg igrača. Tako da drugom igraču driveri od prijašnjeg igrača ne rade probleme sa novom periferijom. To bi bilo jednostavno kad recimo driveri od USB slusalica, ili od nekih miševa nebi zahtjevali restart PC-a. Dakle da li je to ikako moguće, i kako to uopće izvesti, a da je što brže gotovo?
![]() |
#5 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gadno bome ![]() Steady state onda slobodno zaboravite jer dok se on restarta sa spremanjem postavki to traje i traje, a znam da tog vremena na LANu nema ![]() A što se freeza tiče, ili je uključen ili isključen neke među opcije nema, bar ne u zadnjoj verziji 6 koju koristim. eventalno da se proba sa Log offom pa opet Log in? Ako tako ne upali onda ili ne resetirat ili ne palit DF.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Poprilično je gadan problem, koliko bi učinkovit bio system restore, te postoji li neki program koji bi učitao particiju jako brzo ( pošto je ipak mala particija, windowsi + driveri od komponenata ) @buljo, da, znas i sam, sporo sve ide kad se narihtavaš,a tek kad dodeš iza igrača koji je nešto izdrkao....
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Acronis secure zone radi ko metak, samo pri bootanju pritisneš F11, tako nešto, zaboravio sam već. Usput, ja vraćam sa mreže image hp6000 radne staanice u 7 minuta. Mjereno od uzimanja kompa do uzimanja drugog kompa. Znači uzmem ga, prikopčam sve, bootnem acronis, pokrenem restore, kad je gotov restartam, ugasim komp, iskopčam sve i vratim ga među ostale. Zatim uzmem novi. To sve traje 7 minuta prosječno. E sad, ti imaš manje potrebe jer nemaš šta prekopčavat i nosit i mislim da je acronis secure zone backup rješenje. Ako ništa, probaj barem. On napravi image i u slučaju neke gluposti samo zamijeni particije. Malo googla pa vidi. Imao sam nekoliko ideja ali 10 promjena je dosta. Jedna od njih je kloniranje particije nekoliko puta (ne više od 4-5) na isti disk i onda samo aktiviraš jednu po jednu. Priprema traje, al je kasnije munjevito kad ti i treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
@ D1viry Dali bi ti ovu zadnju stavku sa Acronisom htio malo detaljnije objasnit o čemu se radi... Da vidim dali sam dobro shvatio... Znači koliko particija na disku i koliko image-a treba. Zvuči interesantno ne samo za ovu svrhu nego dalo bi se to i u drugu svrhu iskoristit. A imam i ja prijedlog da probaš riješit neki Windows server? Pa svi da imaju remote konekciju (zato što recimo primjera radi, svako ima svoj pas i di god se ulogiraš prilagodiš si komp i šta uštekaš, samo su osnovni driveri na pcu jel) i onda se nemoraš jebavat sa bootanjem i recoveryem. Samo svakom igraču dodjeliš user, pass i to je to. Loga se, pripremi, igra, odlogira i ćao... samo neznam kako bi se igrica ponašala, dali je potreban install na svakom useru ili bi se moglo vuć sa servera install. Mi imamo shared appove ali imamo i one koje su na kompu (primjera radi Adobe itd... sve je ipak na disku od kompa instalirano). Mi na poslu imamo oko 200 kompova, i sustav sa remote konekcijama radi super. iako mi imamo sporiju mrežu, no vjerujem da češ imat malo "jače" switcheve nego mi za office.
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
to nebi funkcioniralo u cod4,odnosno sve bi brejkalo i laggalo. zasad mi ovo zvuci odlicno sa acronisom,ako ide ovako brzo bit ce odlicno! tnx svima,i dalje sam otvoren za ideje ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|