|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Pomoć, samsung backlight
Dakle, imam samsung syncmaster 740n,17', star 4 god, otišao backlight. Nosio sam ga u trgovinu, gdje su mi rekli da je pitanje ako je otišlo napajanje backlighta, popravak do 300kn, ako su lampice onda citiram: 'ko zna koliko'.... A da ga oni pregledaju, 89kn ![]() Može li se utvrditi da li je napajanje ili lampice? I isplati li se sve to, ili jednostavno(kao što i tamo kažu)- novi. Svaki savjet dobrodošao. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Okreni ga prema svjetlu. Ako vidiš neke obrise slike na njemu, onda panel radi, ali ne radi backlight ili inverter. Ako se monitor uopće neće uključiti nego recimo blinka LED-ica ili se panel stalno uključuje/isključuje, onda je napajanje. Backlight i inverter su 200-300 kn, napajanje malo više. U svakom slučaju, popravak se ne isplati osim ako naletiš na sličan neispravan monitor pa sam zamijeniš dijelove. Taj monitor ispravan ne vrijedi preko 250-300 kn.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Upalim bateriju na njega i vidim sliku. Dakle 200-300 kn popravak... To sam odmah i rekao ovima u trgovini al oni inzistiraju da ga pregledju(+89kn) a to ne dam. Ne daje mi se baš lovu za novi, al ni 300kn za popravak,pa da ode nešto opet u godinu dana,onda tek ništa nisam napravio.... Imam za razmišljat do ponedjeljka, hvala na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|