|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Neprepoznavanje diska prilikom instalacije i svašta nešto
Pozdrav, nagomilalo se vise problema i u skroz sam zacaranom krugu. Ukratko da opisem sto se dogadjalo - na staroj maticnoj i disku sam imao problema da mi nece pokrenuti XP iz prve, dapace, znalo je toliko zastekavati da sam morao vise puta iskljuciti i ukljuciti. Sumnjao sam na maticnu. Kad se windowsi jednom podignu, nije bilo problema osim povremenog stekanja. S vremenom su bili sve losiji, no jednog dana mi je sve nestalo! Samo crni ekran i error. Brijao sam da je disk riknuo, poslao frendu da mi spasi podatke i sebi kupio drugi u medjuvremenu. Instalirao win 7 na novi disk i sve je sljakalo neko vrijeme i opet je pocela ista stvar s novim diskom i novom sedmicom umjesto XP. Tada sam skroz zabrijao da je maticna problem, pogotovo kada je opet sve riknulo. Poludio sam i kupio Gigabyte G31M-ES2L, relativno jeftinu maticnu jer ionako planiram uskoro kupiti sve novo, a ove novije komponente pokloniti nekome. Prilikom instalacije sam imao probleme prvo s bootanjem s dvd, kasnije se pojavio glavni problem - kada instalacija dodje do dijela da prepozna particije i da stavim win 7 na C:, pise da ne moze loadat drives. Ma kakve drivere? Otisao sam do frenda da vidim sto je s diskom, prikljucio na njegov komp i niceg nema, disk je bio u RAW formatu! Ponovo mi je sve nestalo, kao i na proslom disku, sve! Formatirali smo ga cijelog u NTFS (vec mi je trauma sto sam si unistio toliko filmova ali ajd, imam backup najbitnijih fileova), ali i nakon toga isti problem prilikom instalacije. Mozete li mi pomoci i reci mi jeste li ikada culi za ovakav problem? Kao prvo, sto mi ne valja na kompu? Ocito je da nisu problem ni stara maticna ni disk, bezveze nagomilavam hardver, sto bi onda mogao biti problem? Memorija nije. I kao drugo, kako da nastavim s instalacijom? Kakvi su to driveri za disk? Je li moguce da maticna nema drivere za sata? Samo jos da spomenem da sam u BIOS-u pokusao svakakve opcije, sve uzaludno. Doista ne znam sto bi mogao biti problem, do sada sam sve rijesavao ceprkanjem, ali sada ni ja niti itko od frendova nema pojma u cemu je stvar, pa prije nego ga odnesem na servis cu pokusati ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napiši od čega se sastoji konfiguracija pa ćemo vidjeti što i kako dalje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
MBO Gigabyte G31M-ES2L CPU Intel D920 (2.8 GHz, 800 MHz FSB) RAM Corsair 2x1 GB, DDR 2 1066 MHz DVD RW Benq DW 1650 VGA - dobio ju na poklon pa ne znam koji tocno model, NVidia 256 MB DDR2 napajanje je seasonic, kupio prije 4 godine u linksu, i vise je nego jako za ovu konfiguraciju BTW, vidim da si pisao u drugom threadu o postavkama u BIOS-u, spominjao si AHCI/IDE. Isto to sam nasao i neki dan googlajuci rjesenja, pa da odmah napisem kakve opcije nudi ovaj moj BIOS: Integrated peripherals On-Chip SATA mode -disabled - auto (let the bios set sata devices to combined or enhanced mode) - combined (sets all sata devices to operate in pata mode) - enhanced (sets all sata devices to operate in sata mode) - non-combined - sets all sata devices to operate in pata mode and disables the integrated ide controller) Isprobao sam sve uzaludno. Osim toga, nudi se "setiranje" sata portova, to nisam dirao jer nemam pojma s tim. Zadnje izmijenjeno od: phelan. 27.01.2011. u 00:56. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|