|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Monitor + TV tuner (22"-24")
Sestricna kupuje rodjaku za krizmu pa bi trebao neku preporuku... Cijena oko 2000kn (moze i par sto kuna vise ako ima dobar argument za to ![]() Nakon googlanja i citanja po forumima imam sljedecu dvojbu: 1) Kupiti monitor s ugrađenim tunerom recimo Samsung 2333HD {~2000kn} (eventualno 2470HD) 2) Kupiti monitor + usb tuner recimo LG W2361V{~1400kn} + Gigabyte U7000{~200kn} 22" mi se cini mozda premalo za 1920x1080. Da li zbog toga ici na 24"? Ima li ugrađeni tuner kakve prednosti ili nedostatke u odnosu na usb tunere u rangu 200kn? Da li se u slucaju odabira opcije 2 'tv' moze gledati s ugasenim racunalom? Trenutno mi se cini druga opcija puno bolja... Ako ima ko kavih sugestija sto se tice odabira monitora ili tunera nek se ne srami izjasniti ![]() Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Puno elegantnije i praktičnije rješenje je ovo s ugrađenim tunerom. Ja imam takav, malo starija generacija doduše no...Da, možeš gledati TV s ugašenim kompom, jer se onda monitor ponaša kao samostalan TV uređaj. Sad da kupujem išao bih na 24", ovaj moj od 22" je na 1680x1050, nekako mi se čini 24 idealno za taj fulhd, no to sam samo ja. Odi pa pogledaj uživo kako to izgleda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Meni se isto svidja opcija gledanja 'tv'-a s ugasenim kompom. Pretpostavljam da se to s ovim usb tunerom ne moze, al zanima me koliko bi kostao solidan uredjaj s kojim se to moze i koji je to. Cini mi se elegantnije i jeftinije rijesenje kupit takav uredjaj plus ovaj ili neki(koji? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Treba ti samostalan DVB-tuner koji se spaja na standardni TV uređaj. Oni ti imaju obično video i scart izlaze, a ovi malo jači (MPEG-4) imaju i HDMI. Shodno tome, ako ga želiš priključiti na monotor treba ti neki s tim ulazima. No i dalje mislim da ti je puno zgodnije neki od navedenih monitora s tim tunerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
ima i odvojeni tuner svojih prednosti, neki imaju i snimanje programa i rade kao media playeri preko usb-a..treba samo monitor koji ima i dodatni hdmi...zvučnike nekakve valjda već imaš..ja sam to riješio tako i čini mi se kao fleksibilnije rješenje ![]() edit: u stvari ako ne kupuješ sebi bolje onda ipak sve u jednom rješenje i bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Uzet ce na kraju samsunga 2333HD. Da uzimam za sebe uzeo bi monitor bez tunera i neki bolji prijemnik (~500-600kn), al za klinca je ovo puno prakticnije. Hvala svima na savjetima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Vrijedi kupiti monitor sa tv tunerom, ili da kupim posebno mali lcd tv (55 cm) i neki jeftiniji monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja si planiram nabaviti ovo i onda zaboraviti da postoje svi ostali monitori i televizori http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/...v-26LE5500.jsp |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Evo da ne otvaram novu temu iskoristit cu postojecu. Vidjeh nedavno u VIDI-u od prosinca neki test monitora sa ugradjenim TV tunerima. Pa sam nesta mislia, jel se treba za to placat naknada za TV (onih 80kn mjesecno)??? Razmisljam da odjavim postojeci TV i onda bi na racun neplacanja pristojbe otplatia takav monitor za nekih 2god sto mi se ne cini lose. Znaci, zna li netko pouzdano jel se za to po zakonu treba placat rtv pristojba ili ne? Hvala
![]() |
#15 | |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Nazovi pravnu službu HTV-a i dobiti ćeš najpouzdaniju obavijest. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|