Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.12.2011., 05:21   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Red face Malo o nemarnim doktorima, bolovima u želucu a i ostalim bolovima...

Ponukan već, ne znam ni ja kojim danom (bit će oko 10-15-ak) bolova u stomaku, trbuhu, želucu, odlučio sam otvoriti ovu temu... znam da ovaj forum nije možda baš te tematike (isto mislim i za forum.pcekspert di ću za koju minutu postati cijeli ovaj post) - ali ako nije ovaj - di su uglavnom svi kul, croportal forum i forum.hr su još manje (prepuni retardluka i psihijatrijskih slučajeva i dečice od 15 godina koje se igraju doktora).

Imam 21 godinu. Imao sam užasne upale grla, godinu, dvije - unazad. Nikako se riješiti toga, moj dragi doktor me uglavnom samo šopao antibioticima i šopao i šopao... da ne duljim priču i skratim, u zadnja dva mjeseca popio sam 4 kure različitih antibiotika za upalu grla. Kada bi ih popio, upale bi se smirile, ali čim bi nestalo tablete, odmah bi se pojavila upala... odlučio sam otići kod ORL u KBC Rijeka pošto mi je blizu i tamo studiram... naravno, naletio sam na još jednog većeg debila od 30 i nešto sitno godina koji me jebao ko majmuna da napravim briseve grla i nosa (koje sam prije toga napravio hiljadu puta i bili su ok i na sve šta sam mu govorio o SVOM organizmu odgovarao "aha aha aha = boli me kurac") i vadim ASTO titar za vađenje krajnika - nalazi su bili i više nego dobri. Ništa od vađenja krajnika. Tada, sa jebenim bolovima u grlu, plućima, cijelom tijelu, nisam znao više koji kurac napraviti i odlučio sam OPET otići na ORL u KBC Rijeka i jebiga, nekako izmusti da me bez uputnice hitno prime na odjel. HVALA BOGU, naišao sam na KRALJA od doktora ORL-a i kirurga glave i vrata - uz kratak razgovor, zaključio je da imam pun kurac katara u nosu, koji se slijeva u grlo i time hrani bakterije u ustima i voila - dolazi do upale grla. Lik je car za mene, ima sljedeći put da mu odnesem barem bocu vina ako ništa drugo... objasnio mi je da antibiotici praktički ni ne mogu funkcionirati i isto tako da ih nema smisla uzimati, pošto praktički sve to dolazi od alergije na kućnu prašinu, grinje, pelud, ostale pizdarije iz djetinjstva i da je praktički alergija neizlječiva i imaš ju cijeli život i da UOPĆE NI NEMAM upalu grla. Rekao mi je - "vjeruj mi, to ti je od toga." Imao je pravo, više nemam upala grla otkako pijem terapiju...

Kratak uvod tu počinje priča, želio bi da se najviše uključe ljudi sa foruma koji su možda imali iskustva ili proživljavaju slična iskustva trenutno... za terapiju protiv alergije pijem Aerius 5mg tabletice jednu dnevnu + Avamys sprej za nos dvaput dnevno, prošlo je već 15-16 dana terapije - a ja već oko dobrih 10 dana osjećam sljedeću bol u želucu; jedem hranu i nakon 2-3 sata počinju užasni, probadajući bolovi u stomaku, trbuhu, želucu, kako god... tipa kao da sam gutao hladne, željezne mačeve. Najviše me boli lijevo od pupka, malo poviše. Osjećam neki čudan osjećaj "ispunjenosti" hrane u želucu, kao da imam toliko hrane da mi je ispunjen sav želudac - skroz do grla. Svako toliko, pojavi mi se osjećaj da bi se mogao pošteno izrigati i dolazi mi na povraćanje, u grlu također osjećam knedlu. Bol u stomaku bi još opisao kao i neku tupu bol (čak i kada sam gladan recimo da osjećam neku čudnu "ispunjenost"), isto tako kruljenje trbuha mi je postalo učestalije, šta bi to moglo biti? Povraćao krvavo nisam, nula. Jučer mi se desilo kada sam se sagnuo da sam malo povratio sebi u usta i to onu kiselinu neki dan dignuo sam se u 7 ujutro zbog bolova u crijevima, savijao sam se na WC školjci koji proljev sam imao doduše, krv ni crno mi se ne pojavljuje u shitu... isto, kaže mi cura sada da mi više osjeti zadah nego inače (lijepo je imati takvo biće pored sebe ) primjetio sam da me trbuh čak boli puno manje kada imam prazan želudac, zatim se najedem, ne boli, i počne sjeći, probadati nakon 2 sata nakon jela? surfam, googlam, čitam, već sam si pronašao tisuću i jednu dijagnozu...

e da, da vas preduhitrim, bio sam kod svog doktora, legao na krevet, pipao rukama 2-3-4 mjesta na trbuhu "te boli ovo" - "ne" a ovo? ne... onda ti nije ništa, gledam, slušam i ne vjerujem... pitam ga a to šta mi se povraćalo neki dan? odmahne rukom i kaže, ma zaboravi na to, nije to ništa... postoji li kakva šansa da sprej protiv alergije i tablete Aerius djeluju na želudac, da ga nadražuju, oslabljuju ili šta ti ja već znam? Dvosjekli je mač zajebavati se s time, ako prestanem koristiti terapiju, eto ti nazad upala grla...

nemam blage šta da radim? doma nisam - mogao bi posuditi tuđi auto i posjetiti svog doktora PONOVO? u rijeci nisam - ne mogu se naručiti na gastro-pregled ili kako već šta ima i kako li se već zove?

moje najiskrenije i najdublje isprike što se tiče svake psovke u postu... budite pozdravljeni i još važnije, budite zdravi, živjeli!
Staro 30.12.2011., 07:23   #2
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Uzmi uputu o lijeku Aerius, procitaj pazljivo pa ces u pogavlju "Moguce nuspojave" pronaci sebe i svoje simptome, kao i savjet da se javis lijecniku.
Evo ti link : http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-05-03-450.pdf

Iz vlastitog iskustva: posto si prethodno popio brdo antibiotika ne bi bilo lose da desetak dana popijes dnevno po 1/2 l nekog probiotskog kiselomlijecnog napitka ( kefir, lgg, acidofil ).
Sretno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.12.2011., 08:39   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno