Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2011., 19:29   #1
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
acer S243HLbmii vs samsung bx2431 vs p2470h

Dakle ljudi nakon dugotrajnog čekanja della u2311h koji je bio najavljen da dolazi 15.1 , tip s foruma je zvao par dućana koji ga dobavljaju i rekli su mu da ekrani još neće dolaziti , da će ih moža biti za oko 3 tjedna a onda nece vise biti po cijeni od 1850 koje je bila akcijska nego više a ja nemogu povise 2000 , uostalom budem li cekao kupac sadasnjeg samsunga ce mi odustat , dakle odlučio sam se uzeti neki tn , prijatelj mi ima samsunga bx2431 i ekran je savršen , jucer sam radio ispred njega , 3 ekrana između kojih sam u nedoumici su :

1. http://www.protis.hr/products/detail...g-bx2431/37854

dakle to je navedeni samsung kojeg prijatelj ima , neznam zasto je tu tako jeftin , u adm-u je 2100! xd

2. http://www.protis.hr/products/detail...ms-black/28744

drugi ekran je samsung p2470h , odličan ekran , svida mi se ali nema led pozadinsko pa mi se bx2431 nekako čini kao bolji izbor

3. je acer S243HLbmii , dosta ishvaljen ekran , u bug-u je na testu 24-inčnih ekrana dobio best buy oznaku , ogromni kontrast , proglašem najboljim tn-om 2010 ,neki dan sam ga vidio uzivo u emmenzete i super je ali je taj ducan skup pa je tamo 2100 , ne mogu ga nac u adm-u ni u protisu , tako da treba mi savjet između ova 3 ekrana i pomoć s pronalazenjem acera , takoder ako imate neki 4. ekran kao preporuku samo vi recite.

Još jedno pitanje , cuo sam da je bolje ako se spoji hdmi kabelom nego vga kabelom , e sad meni grafulja ( gainward gtx285 ) nema hdmi al imam adapter , jeli ima razlike ako se spoji adapter to hdmi to hdmi i ako se spoji hdmi to hdmi kod grafe koja ga ima , zvuk me ne zanima , samo kvaliteta slike.
s3t hooligan je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2011., 19:32   #2
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2011., 19:40   #3
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
znam , to je ips ali ipak 22 inca ne dolazi u obzir.
Staro 16.01.2011., 20:28   #4
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@ s3t hooligan - ja sam prije 2 tjedna kupio BX2431 i tjedan dana su me boljele/pekle/suzile oči od njega, već se pisalo o tome tu, očito nisi čitao to... http://forum.pcekspert.com/showthrea...117905&page=22
Staro 16.01.2011., 21:16   #5
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
@ s3t hooligan - ja sam prije 2 tjedna kupio BX2431 i tjedan dana su me boljele/pekle/suzile oči od njega, već se pisalo o tome tu, očito nisi čitao to... http://forum.pcekspert.com/showthrea...117905&page=22
da , čitao sam , ali prijatelj mi ga ima i nije imao probleme, uostalom ja sam radio sa njim i sve mi je super , izgleda da cu ja uzet acera , jedino mi je problem sta se u hrv s njim ne dobije dvi to hdmi nego samo vga , ali nema veze ionako kupujem hdmi uskoro.
Staro 16.01.2011., 21:51   #6
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor s3t hooligan Pregled postova
da , čitao sam , ali prijatelj mi ga ima i nije imao probleme, uostalom ja sam radio sa njim i sve mi je super , izgleda da cu ja uzet acera , jedino mi je problem sta se u hrv s njim ne dobije dvi to hdmi nego samo vga , ali nema veze ionako kupujem hdmi uskoro.
Blast, onda ili je problem u mom monitoru ili u meni

Sretno s kupnjom, ali što se spajanja tiče, ja bi ili DVI ili HDMI, nikako VGA, ima dost razlike u slici !
Staro 16.01.2011., 21:56   #7
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
Blast, onda ili je problem u mom monitoru ili u meni

Sretno s kupnjom, ali što se spajanja tiče, ja bi ili DVI ili HDMI, nikako VGA, ima dost razlike u slici !
a dobro , vidit cu , jos se moram odlucit izmedu njega i acera , najvjerojatnije acer ,samo ce mi bit spojen na vga dok mi ne dode hdmi.
Staro 16.01.2011., 22:28   #8
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor s3t hooligan Pregled postova
3. je acer S243HLbmii , dosta ishvaljen ekran , u bug-u je na testu 24-inčnih ekrana dobio best buy oznaku , ogromni kontrast , proglašem najboljim tn-om 2010 ,neki dan sam ga vidio uzivo u emmenzete i super je ali je taj ducan skup pa je tamo 2100 , ne mogu ga nac u adm-u ni u protisu , tako da treba mi savjet između ova 3 ekrana i pomoć s pronalazenjem acera , takoder ako imate neki 4. ekran kao preporuku samo vi recite.
imam doticni monitor ali 3 inča veći (Acer S273HLbmii) i pre pre pre zadovoljan sam s njim, slika je savrsenstvo

btw. kako ne mozes naci, zipa ovo

edit: i nikakav vga, ditalci zakon
Flake je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2011., 00:09   #9
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Flake Pregled postova
imam doticni monitor ali 3 inča veći (Acer S273HLbmii) i pre pre pre zadovoljan sam s njim, slika je savrsenstvo

btw. kako ne mozes naci, zipa ovo

edit: i nikakav vga, ditalci zakon
da ali pise da je protis dobavljac , kad im ides na stranicu nemozes ga nac, zvat cu ih ujutro i vidit, uzet cu acera , dizajn je neodoljivo dobar.
Staro 17.01.2011., 08:38   #10
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Imam tog Acera, sve super 5, samo sto nema dvi...pa svaki put moram rucno ugasit monitor kada gasim komp...i kut gledanja nije bas bajan, u photoshopu sam vidio dosta izoblicenja boja ako gledam s malo povisenoga...inace super monitor
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2011., 09:37   #11
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Imam tog Acera, sve super 5, samo sto nema dvi...pa svaki put moram rucno ugasit monitor kada gasim komp...i kut gledanja nije bas bajan, u photoshopu sam vidio dosta izoblicenja boja ako gledam s malo povisenoga...inace super monitor
a pazi ima i samsung 2000000 mana , sad cu nazvat protis pa cu vidit.
Staro 17.01.2011., 11:36   #12
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja bih birao P2470H.

Meni osobno je i TN matrica zakon.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2011., 11:44   #13
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Neznam za Samsunga, nisam ga nikada imao, prije Acera sam imao Philipsa 170C, i na Aceru je kontrast 10x bolji, ali naprimjer u Photoshopu kada se radi sa plavom bojom, ako se gleda malo vise odozgo, boja je ljubicasta, ali to je valjda i mana TN matrica...

Cijeli dan mi je na 50% brightness, osim kada mi sunce gleda ravno u prozor gdje mi je komp, onda pojacam na 100% i onda sve vidim najnormalnije, dok prije na Philipsu nisam nista vidio...navecer naravno 0% brightness...
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2011., 11:45   #14
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja bih birao P2470H.

Meni osobno je i TN matrica zakon.
ma narucujem acera , ima ga u protisu , super su i samsungovi ekrani , bio sam kod prijatelja i bx2431 je zakon al mi se acer vise svida , svi ga hvale pa eto , a i lijepo je dizajniran.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno