Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2013., 21:25   #1
GLUPAN
Premium

Datum registracije: Sep 2004
Question Pomoć vezana za projektor + platno..

Poštovanje svima,

Dobio sam zadatak da nabavim projektor (o kojem/ima btw nemam blage ideje osim što sam par puta vidio par prezentacija na tome) za potrebe jednog dijela grada u kojem zivim.

Dakle,ja bih ovdje otprilike naveo što bi taj projektor trebao biti u stanju prikazati i koliko novaca imamo na raspolaganju za projektor i platno..

Buđet: izmedju 6500 i 7500kn (što je zaista gornja granica)

Namjena:

- Prikazivanje određenih edukacijskih filmova (ne znam kvalitetu) na otvorenome (uglavnom predvečer) i u zatvorenim prostorima

- Prikazivanje prezentacija (otvoren i zatvoren prostor)

- Druge slične stvari (za koje nažalost isto ne znam što bi mogle biti..)

To su u biti sve informacije koje sam ja dobio,heh..

Preporuka za projektor je bila ova:

http://www.magazinrs.hr/panasonic-pr...-lb2ej/0239538

Taj ''dobavljac'' trazi za njega 5,300kn (lovi u mutnome očito jer projektor dođe 4,500 u većini trgovina)

Što se platna tiče svejedno je da li će biti s postoljem ili bez njega a njima su ponudili slijedeća riješenja:

PPL-BENQ Elite-Screens 1:1 178x178cm (1000kn)

ili

PPL-BENQ Elite-Screens 1:1 213x213cm (1340kn)

I to je u biti to :S

Dakle,bilo kakva pomoć bi dobro došla da vidim u kojem smjeru krenuti te što uopće vrijedi (koja marka,model,tko daje dobru garanciju,na što da pripazim itd..)

Unaprijed zahvaljujem
Staro 28.02.2013., 19:54   #2
jopps
pcekspert rules

jopps's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Pozdrav,

evo moja neka iskustva, provo ću ti reći za taj budžet koji god projektor uzmeš biti će dosta dobar i za za tvoje navedene potrebe sasvim dovoljan.

Mogu ti reći od čega bi ja bježao, a to je Acer, sa njim imam loša iskustva bježi od njega.

Epson također ne preporučam.

Drugo šta ću ti reći, za tu lovu uzmi minimalno XGA dakle native prikaz 1024x768.

Treće gledaj akcije, možda za 5000kn možeš neki puno bolji projektor nego stvarni odnos cijene i kvalitete ako je trenutno na akciji, ili gledaj akcije projektor+platno u istoj cijeni i na to sam neki dan naletio.

Također biraj projektore kojima nije potrebno čistiti filtere od prašine sad ih se puno pojavilo na tržištu.

Biraj da ima HDMi priključak, iako u tom cjenovnom rangu većina ima.

Biraj da je vijek trajanja žarulje što duži 5000-6500 sati, jer je to najskuplji dio za promjeniti i prektički jedini dio koji mjenjaš u dugom nizu godina. (Žarulje idu od 1.500kn pa na više većinom su oko 2.000kn)

Od proizvođača mogu preporučiti Hitachi iako mislim da ih na tržištu više slabo ima, zatim Infocus i BenQ.

Panasonic ne znam, ali mislim da bi oni trebali imati kvalitetne proizvode.

Od stranica ti je najbolje otići na nabava.net i tamo upisati projektor i poredati po cijeni i doći do onih koji su u tvom budžetu, tamo uvijek imaš firme kojima uplatiš kaparu i za par dana dođe proizvod po ZNATNO nižoj cijeni.

Zadnje izmijenjeno od: jopps. 28.02.2013. u 19:59.
jopps je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2013., 09:27   #3
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Pa nisi mu niš pomogao. Čovjek se ne kuži u tematiku (kao ni ja) i treba konkretne preporuke. Nemreš na nabavi tražit "ne treba čistit filtere od prašine" i slično.
Možeš potražit pomoć ovdje na forumu, tu ćeš vjerojatno nać na konkretne preporuke.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 16:10   #4
GLUPAN
Premium

Ma nema problema,bitno je da se nešto piše i da skupim što je moguće više informacija kako bi mogao napraviti što je pametnije moguće

@Fan

Već sam proučavao te neke teme ali ili su cifre ono astronomske ili mi se čini da je to ispod odnosno iznad potreba..

Svejedno,proučit ću detaljno preko vikenda navedenu temu..

Do tada,ako se netko sjeti pokoju pametnu stvar i pogleda temu,nek pusti svoj komentar..

Staro 01.03.2013., 16:54   #5
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Po pročitanom rekao bi da ti treba nešto u stilu BenQ DLP MX717 projektora... sa što jačom lampom tj. što više ANSI lumena, ovaj ima 4000, (cijena 6000kn) i rezoulcija 1024x768 predviđena za prezentacije, manje za video...
Druga opcija je 720p projektor, no on za te novce neće biti toliko svijetal... drugim riječima teško da će se išta vidjet vani prije mraka... Pa prvo odluči koja ti opcija više odgovara...

U temi koju je naveo fanatik se spominju samo 1080p projektori koji su van buđeta, a i ne čini mi se da ti takav i treba, oni su više za home theater upotrebu, filmove itd.

btw.
Ovdje imaš kalkulator, navedeš model i možeš vidjeti koliku sliku može projicirat sa određene udaljenosti, kad saznaš koliku sliku želiš, tj. koliku možeš dobit, tad ukucaj u nabavu "projektor platno" i vidi koje dimenzije ti odgovaraju, tu nema neke filozofije.

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 01.03.2013. u 17:06.
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 17:26   #6
jopps
pcekspert rules

jopps's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pa nisi mu niš pomogao. Čovjek se ne kuži u tematiku (kao ni ja) i treba konkretne preporuke. Nemreš na nabavi tražit "ne treba čistit filtere od prašine" i slično.
Možeš potražit pomoć ovdje na forumu, tu ćeš vjerojatno nać na konkretne preporuke.
....

Ok, ako mu ništa nisam pomogao, super, onda nisam ni trebao pisati.

Je si ti sve pročitao?

Po tvome ako ima tema šta onda iko da išta piše i pita.

Dao sam mu najbolje preopruke šta da pripazi kod kupnje, za budžet od 6-7 tisuća kuna teško da možeš kupiti loš projektor, ja sam mu itekako pomogo:

Rekao sam nemoj acer, nemoj epson, šta tu nije pomoć?

Rekao sam da preporučam hitachi, infocus i Benq, nisam ja koristio svaki projektor na od ove tri marke da mu mogu reći točno koji da kupi ali ako izabere od te tri marke projektor od 6000kn šta može promašiti?

Može promašiti da se filteri moraju čistiti, odličan savjet za svakoga i dan od srca, ušteda vremena i tvom projektoru daje puno veći vijek trajanja, jer ako moraš čistiti a ne čistiš može ti se pregrijati, žarulja eksplodirati ili pocrkavati nešto na ploči ili se leća pokvarti od prašine, savjet koji neprijatelju ne bi dao, grozan savjet.

Rekao sam mu i minimalno koju rezoluciju da gleda, šta to nije pomoć?

Reako sam mu da pripazi na vijek trajanja žarulje jer imaš projektora i sa vijekom od 2000-3000 sati a skupi su, grozan i neupotrebljiv savjet sam mu dao.

HDMi...

Sad ako ti ili on neznaš od ovoga sastavit sebi i kupit projektor unutar određenog budžeta nego ti s mora napisati model e onda...

+ plus savjet za stranicu + plus savjet za kombo projktor i platno, imaš pravo, ku... mu nisam pomogao.

@GLUPAN, hvala na podršci, hvala ti što si mi zahvalio, nikad me niko nije tako obranio nakon što sam mu išao pomoći.
jopps je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2013., 18:46   #7
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Momak, oladi. Nitko te ne napada nit je bilo zle namjere. Iz posta je bilo vidljivo da se čovjek ne kuži i da treba konkretnu preporuku. Pretpostavljam da se u tom cjenovnom razredu može nać, bubnut ću, dvadesetak projektora. I šta sad? Možeš bit baksuz i ubost baš onaj najgori među njima. Ja se ne kužim, al da kupujem recimo sebi doma, tvoj odgovor koliko god on bio opširan, nije konkretan. Pretpostavljam da postoje razlike između hitachia, benqa, panasonica i infocusa iako su u istom cjenovnom rangu. I zašto onda ne preporučit što bi bilo najbolje?
Npr. u svijetu medija imaš slijedeće projektore
Sony VPL-DW120
Sony VPL-DX120
Sony VPL-DX140
Sony VPL-EX100
Sony VPL-EX120
Sony VPL-EX145
Sony VPL-EX70
Sony VPL-DX125
Sony VPL-EX225
Hitachi CP-RX93
Hitachi CP-RX94
itd da ne nabrajam, pošto sam tek na drugoj strani ponude prezentacijskih projektora, ima ih pun kufer.
I svi oni upadaju u rang od 3800 do 5400 kn, što spada u cifru koju on može potrošit.
I kaj je grijeh sad tražit preporuku koji konkretno uzet?
I linkao sam na onu temu zato što sam vidio da se ljudi kuže u problematiku.
A ti se duri ak hoćeš, al mislim da nema razloga.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2013., 19:22   #8
GLUPAN
Premium

Momci,nismo s brda nego smo valjda civilizirani ljudi po Bogu dragome jel..

Nema potrebe da se svađamo jer nikome ništa ne zamjeram

Svima puno hvala,onako i ovako nije da ljudi koji me to traže su nešto Bog zna što uradili za mene pa da se ja sad moram znojiti dok ne nađem nešto ultra super,heh..

Dosta mi je.

Dati ću im tih par prijedloga,pa nek rade što žele

Meni je savjest čista..

Hvala i uživajte
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke