|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Otvaranje foruma
Ne znam dali sam pogodio dobar pdf pa ako nisam neka moderator prebaci gdje misli da bi trebalo. ![]() Planiram otvoriti svoj forum. Zarada nije cilj tako da me nemojte odgovarati od toga. Bio bih vrlo zadovoljan kada bi taj forum sam sebe poceo otplacivati kroz neko vrijeme no vidjecemo. To planiram vec skoro godinu dana no tek sam sada odlucio i poduzeti nesto konkretno u vezi toga. No posto se nisam prije bavio niti otvaranjem foruma niti site-ova niti nista slicno potrebna mi je pomoc i savjeti. 1. taj ce forum imati dva vlasnika. -sada mene zanima kako da ja upisem oba dva vlasnika kao vlasnike domena.... Nebih htio da ostane sve samo na "dogovoru" kako su vlasnici i osoba 1 i osoba 2 nego ipak da to i pise negdje i nekako? Posto se ne moze biti vlasnik bas foruma onda vlasnik se postaje domene zar ne? I kada registriram domenu kako da registriram tj. upisem dvije osobe kao vlasnike? Dali je to uopce moguce? Ili se to moze rijesiti na neki drugi nacin? 2. Trebam pomoc kod odabira hostinga. Trazim kod hostinga da zadovoljava za sada 3 uvjeta. -prvo ne zelim da je server negdje vani... naprimjer u americi... hocu da je server koji bi zakipio ovdje... dakle ili u hrv. ili u bosni ili u sloveniji.... -drugo odmah bih zakupio server koji moze bez problema hostati forum sa nekih 3000 usera... mozda ce neki reci bacanje novaca i nepotrebno no to mi je zelja pa nemojte jer necete me odgovoriti... forum ce napredovati jako brzo (zasto sam tako samouvjeren i siguran u to nije vazno ![]() -trece trebam pomoc oko tehnickih detalja servera... savjete... prijedloge... i naravno da je sve to sto jeftinije moguce a opet dobro... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ako ce biti 2 vlasnika ovjeri to kod javnog biljeznika jer jedna koju ovih dana ponavljam cesto glasi Kad osjetis moc love, trazis josh a i bila je jedna anegdota u hrv sa tom tematikom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Što ti je kolega gore napisao stoji. To rješava vlasnički dio. Ovo da je server u HR ne kužim, kakve veze gdje je..? Da će forum brzo napredovati - ne možeš znati, ali ti želim puno sreće, kad si već tako optimističan. ![]() Tehnički detalji servera? Valjda onaj kod koga bi organizirao večeru za 3000 ljudi zna koliko mesa i kruha treba za to.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Ako se planira da taj forum bude nešto ozbiljno, onda svakako to stavit na službeni papir, da se od početka zna tko je tko. Ako će biti nešto za zabavu, za 'probu' ili slično, onda po meni nema smisla za to trčati bilježniku. Što se tiče domene, u WHOIS podacima ima više opcija (tipa Admin Info, Techical Info, Registerd Info ...), tako da se tu mogu staviti imena od obojice (pod različite opcije naravno). To dogovorite tamo gdje ćete uzimati domenu. Ili možete i sami unijeti ako ćete domenu sami kupovati (npr. na namecheap.com. Za web prostor, ovisi što sve želiš (osim foruma). Iako manje-više danas svi nude sve. Pogledaj web hosting temu gdje se traži preporuka hostinga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|