|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
DOS program ne radi nakon reinstalacije Windowsa
radi se o programu SOPP5, to je inace neki program za firme, e da prvo da pitam da li je netko upoznat, njemu je u biti dovoljan MS-DOS, ali moze raditi i pod windowsima, e sad u cem je problem, na disku imam 2 particije, C i D, na D se nalazi taj program, isao sam formatirati C da ponovno windowse ubacim, i nakon instalacije taj program vise ne radi, tj. stalno izbacuje (i javlja mi ovo E:\USERS\FIRMA\itis_mnu SOPP.mnu Bad command or file name) , a pregledo sam prije formatiranja na C disku da li ima kakvih file-ova od tog programa no nista nije bilo, i sad jos zanmljiviji dio ja prekopiram taj program na komp na kojem je win95 (na onom drugom je win98se) i ude bez problema, sve radi, ugasim komp idem opet probat i nece, opet javlja ono sto sam napisao gore, ajde ak se itko kuzi u taj program nek pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
mozda da mu pod compatibility mode stavis windows 95. Desna tipka na shortcut od dos programa (napravi novi) , tam bi trebo nac compatibility.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
SOPP5 link
Pogledaj na ovoj adresi što sam slučajno našao: http://www.inter-soft.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vecina firmi koja radi sw za robno i materijalno knjigovodstvo (a ja sam vlasnik jedne od njih) ima posebne nacine zastite od neovlastenog kopiranja i instaliranja svojih programa. Razlozi za takvo sto su vise nego jasni (obzirom kako u HR funkcionira sustav za zastitu intelektualne svojine). E sad, ako si vlasnik legalne licence programa - nazovi firmu koja ti ga je prodala, i rijesi problem (obzirom da je to "dinosaur" baziran na clipper-u, vjerojatno je neki batch file (ili cak registry entry)) koji moras unesti da bi instalacija prosla i program se normalno pokrenuo. Nadam se da sam pomogao, Regards |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Koliko sam vidio vlasnik programa (source) je inter-soft i meni su poslali potrebne informacije vezane za instalaciju jer kod sebe imaju u registru sve legalne korisnike koji su kupili program direktno ili preko nekih distributera - posrednika. Prodavac programa koji mi ga je prodao više ne postoji, pa sam se zato njima obratio kao autorima programa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|