|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
miniDV kamera
Dvoumim se između dvije kamere: 1. Panasonic PV-GS35 (opt. zoom 30x, 1 ccd, nema Firewire već samo USB 2.0 vezu za PC, dobra baterija - 4.300 kn) 2. Panasonic PV-GS75 (opt. zoom 10x, 3 CCD - 5.400 kn) Treba mi naravno za kućno amatersko snimanje. Molim prijedloge, druge marke mogu biti također u opciji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Što veći optički zoom, digitalni nebitan (IMHO) a drugo Fireware OBAVEZNO !!! (bez obzira na rasprostranjenost i popularnost USB 1.1/2.0) i treće ako ne želiš da ti slika u zatvorenim prostorima bude onako ko posipana pijeskom OBAVEZNO 3CCD jer sve one sa 1CCD ima ju dobru sliku na danjem svjetlu ali je ubi zatvoreni prostori i slaba osvjetljenja ... slika koju dobiješ je usporediva sa webcamovima ili CMOS fotoaparatima, dakle loša. Mislim frend ima neku dobru Canon kameru koja snima mrak ali je 1CCD i slika je blagi očaj iz zatvorenih prostora ili po mraku uz loše osvjetljenje, znam ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
Više dana : hitthewa proučavam ovu Review stranicu: http://www.camcorderinfo.com/content...der-Review.htm (tu je review pv-gs65, a to je u stvari ista kamera kao i PV-GS75 - na koju "pikiram"), pa sam došao do nekih zaključaka: 1. 3CCD kamere općenito imaju bolju saturaciju i definiciju boja, 2. većina miniDV kamera ima problema sa slabim svjetlom, što vrijedi i za ajmo reći modele oko 1.000 eura. 3. Sony imaju bolji display i true 16:9 format 4. JVC imaju oštrinu i autofokus 5. Panasonic su jaki na manualnom radu, imaju neke opcije koje druge kamere u tom cjenocnom razredu nemaju (npr Gain), njihovi 3CCD su "best buy" i čim su 3CCD bolje su i boje, te snimanje na slabom svjetlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
najjeftiniji panasonic (a i opcenito) uredjaj sa 3ccda je PV-GS65. sad, kamerica se cini ok, al neznam kolko je kvalitetna ![]() jel netko to isprobao?
![]() |
#6 |
Premium
|
Izgleda da ću ja biti "tester" ovaj tjedan. Uzimam GS75, pa makar kruva ne imo. ![]() Žao mi je jedino što nema pravi 16:9 i što mu je optika Panasonicova a ne Leica. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|