|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
USB postavke?, ne prepoznaje vanjski hard
Dakle, problem je ovakav; Imam jedan stari vanjski hard kojeg mi ovaj komp ne prepoznaje od prvog dana. - Nije u hardu problem jer na koji god drugi komp ga uštekam radi super. - Nije problem u USB portu jer sam probao svih 6; stickovi, tipkovnica...rade, a hard neće. - Nije problem u slovu naziva harda jer sam mu dao ime "M"... probao sam još neke stvari, ne sjećam se više koje ali bez uspjeha. Da... nije radio ni kad sam imao XP gore, ni sada kad imam Vistu. Kad upiknem hard javlja grešku: USB device not recognized One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned and Windows does not recognize it. ... Evo do čega sam došao; Kada u BIOSU na USB configuration, na USB 2.0 controller stavim na "disable" tada mi prepozna taj vanjski hard ali je, naravno, užasno sporo. Treba mi 15min da 1 film prebacim. Veli mi poruka, da bi to moglo i brže ako ga piknem u 2.0 USB port - Ma hvala! Sa ostalim opcijama kad se igram enable-disable ništa ne postignem. A kad vratim USB 2.0 controller na "enable", opet mi hard ne prepozna. Molim pomoć! I unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
meni se ista stvar dogadjala jos dok sam imao NF4ultra, al ne uvijek, ispalo je da mi maticna ne daje dovoljno struje na usb, zbog toga mi se disk samo upali ali ga komp ne prepozna. tipkovnica, mis, i usb stickovi su radili normalno. problem sam rijesio sa jumperima, jer su svi usb-ovi imali jumper s kojim mozes povecat maksimalnu struju koju on daje. koju maticnu imas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Koja je to ladica, i koji hard 2.5" / 3.5"? Jesi probao spojit Y-USB kabelom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
To je N791 Trekstor 3.5" Sa svojim napajanjem. (power input: DC 12V 2A, 5V 2A) Nisam probao sa Y-USBom, nemam ga nit mi je palo na pamet ![]() Matična mi je Asus P5KC Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.12.2010. u 22:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|