|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Shopping on e-Bay?
Daj mi recite je li ima tko kakvog iskustva sa navedenim načinom kupnje? kakva je shema sa dostavom u Hrvatsku, kakva su davanja i tako to.. ima super jeftinih stvari, čudo! što je potrebno za kupovat preko e-bay? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
ono registriras se i to je to,onda trebas kakto cjenkat se sa serverom jer sam skuzio da ako ti stavis naprimjer 20€ za 5 sekundi ce ti pisat da si outbidan i da nisi najveci ponudac da je preo peric ponudio vise para,sad neznam jel ti salju u hrvatsku,imas dolje ask question prodavaca!tak da sad neznam kak to u biti sve sljaka! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
pa mislim, stvarno si mi pomogao. pa nisam glup, upoznat sam sa cijelim načinom prodaje, ali me zanimaju ISKUSTVA, ako je tko kupovao prije. a ne nekoga tko nema pojma o tome. bez uvrede, ali u zadnje vrijeme na ovom forumu čovjek više ne može dobiti korisnu informaciju. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
motocross
|
pa gledaj,svabe su ti pederi i kolko god da sam htio uzet radeona 9700pro ono cijena pocetna 1 € ja ruknem odma 50€i za sekundu refresham i uleti ponuda 51,22€ i ja ruknem 70€ i tak po malo me jebu,kak da onda narucim to smece da platim 200€?pomogo sam ti u smislu da imam lose iskustvo,a ako sam dobio bit,pitam lika jel salje u hrvatsku,reko je da nema sanse |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Imaš loša iskustva jerbo nemaš pojma kak se bida na aukciji ![]() Ne bubneš odmaj 50 €, ako je min bid 1 €. Pričekaš do pred kraj aukcije i moliš Boga da si ti zadnji koji je kliknul na link ![]() Umijesto da sam sebi dižeš cijenu ![]() Što se tiće ebaya - imam neka polovična iskustva ( nikada stigao do plaćanja, duga prića .... ). Anyway većina bidera ima naznaćeno u koje zemlje šalje. Što se tiće plaćanja - sve je manje više 100% sigurno. Kupovao sam puno preko weba - do sada nema žalbi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
khm koliko ja znam mi jos nismo u "europi" ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Dakle, ponudis onaj iznos do kojeg mislis ici, ostalo ce skripte odradit za tebe. ![]() to Paske: sredio sam ovu Sony kameru tako da sam uzeo FW kabel u HGSpotu i upario ga s iUVCR i dela ko beba ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
motocross
|
ma sve je to ok,probavo sam sve,nisam na svaku ruknuo odma 50€,probavo sam i po 1€ i 2€ itd...ali uvijek me neko autbida...ma sve je to u banani,jer i da dobijes bid tesko da ce ti poslat u hrvatsku |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
imaju "roboti" koji dizu cifre... mislim da se tamo normalna roba tipa memorija ne moze dobiti po nekoj starno niskoj cijeni ali ako trazis neku stvar koja nije jako rasirena mozes dobro proci.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
ma nisam ni gledao informatičku opremu, već drugo, tipa odjeća. mislim, 7 Lacoste polo majica za 70 kanadskih dolara ( 7 komada, zapakiranih) ! to je oko 350kn! a jedna takva kod nas košta sama 500kn! pa da me dođe poštarina još 300, isplati se! mislio sam na takve stvari... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Marry me, Bill!
Datum registracije: Sep 2004
|
mene zanima taj paypal.. jel to funkcionira u rvackoj? jel većina prodavača prihvaća krreditne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Jedan prozor otvoris sa ponudom 1.5 € drugi sa 3€ i treci sa 4€ pa te nece sjebati zadnju minutu da izgubis nesto zbog 1€.... nisam probao ali trebalo bi paliti cekas zadnjih deset sekundi i ponudis
![]() |
#15 |
pothead
Datum registracije: Jul 2004
|
GF 6800GT za 50$... idem malo to vrebati, možda kupim.. hehe... javim kako sam prošao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
(°_°)
|
malo kasnim...
da ne otvaram novu temu .. dakle, je li moguće registrirat se na paypalu za nas ne-europljane iz Hrvatske? Tipa da upises da si iz italije ili slicno? 2. ima li koja alternativna metoda paypalu koja je jednako prihvacena? tipa da meni skidaju s kreditne kartice, a tip dobije novac na svoj racun?
![]() |
#18 |
(°_°)
|
da odgovorim sam sebi: 1. registracija prodje uredno (Talijan ![]() 2. alternativa je bidpay, placa se cca $2 po transakciji. Jedino je problem sta malo ljudi na ebayu ga primaju..
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Imam dosta iskusta na e-bayu jer kupujem stvari za svoj hobi. Kako se bida , pa jednostavno sve ti piše a ako ti ponudiš npr. 10€ i javi ti da si popušio znači da je netko na prvom bidu od 1€ ponudio 100€ , a onda je tvoj zadatak da neđeš koliki je max. bid Plačati se može tako da ti majstor od kojeg kupšiš da njegov broj deviznog računa na koji ti , preko svog deviznog računa , uplatiš mu lovu. Ova opcija je dobra ali ti naše banke uzmu ogromnu proviziju. Pred jedno 2 godine sam kupio neke albume i sličice i koštali su me 10€ ( albumi , sličice i poštarina koju če tip platiti do Hrvatske ) da bih za transakciju morao u banci platiti 120 i nešto kuna. UŽAS. Ovaj način plačanja koristite kod velikih svota jer sigurno je da če osoba dobiti novac ali če Vas naše banke opljačkati. Drugi način plačanja je , ako se radi o malim svotama , jednostavno staviš lovu u kovertu i pošalješ čovjeku na adresu. Što se tiče poštarina , e to ima svega i svačega , ovisno od osobe do osobe. Moj zadnji primjer: " pred tjedan dana sam kupio 975 sličica za 10€ i treba mi javi adresu i kaže da je poštarina 4,20€ . Ja stavim u kovertu 15 € i pošaljem joj na adresu. Danas dobivam e-mail od te osobe da di je ostatak novca. Ja :confused: Kad ono poštarina nije više 4,20€ nego 8,10€. " Tako da masu ljudi kad im prodaja bude za malo love onda se iživljavaju na poštarinama. Jedne sam prilike kupio 6 popunjenih albuma i poštarina za hrvatsku je bila 3,50€ a sad mi je za 975 sličica 8,10€ . Nema logike ali..... radi se o istim državama. Do sada ( srečom ) me nitko nije sjebo , s onim šprehama da nije dobio novac i slično. Ja se nadam da sam ti dosta pomogao. Ako imaš pitanja slobodno se javi.
![]() |
#20 |
(°_°)
|
evo, stigao mi jedan paket iz SADa. Hebenih 2 mjeseca putovao (valjda su ga negdje zagubili, pa zatim nasli)... uglavnom, paket ima 3 lb (nesto vise od 1kg), a postarina za njega je bila $25 Federal EXPRESSOM (tolko o tome da su express..) inace takvi paketi bi trebali stic za kojih tjedan dana... a sto se tice shoppinga, lova u kuverti mi se ne cini najbajnije rjesenje... al za nas jadnike iz hrvatske je to valjda jedino sta preostaje...
![]() |
#21 |
mmmm,da
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja sam kupija USB mp3 player 256 MB, snimanje govora, LCD i sve ostalo, stvarno prva liga. Platija sam ga 230 kuna + poštarina 120 kuna, čeka sam ga misec dana jer je putova iz Kine običnom poštom. Novac sam posla u kuverti ![]() I ništa dobijem ja player i nakon par dana ga razbijem, ustvari njegov LCD i kažem kinezima da sam ga dobija razbijenog, da je vjerojatno kriva pošta. Kažem jel ga mogu poslat nazad, kažu nema problema da će oni platit poštarinu. Posla sam im player bez slušalica i kabela i softwarea i čekam misec dana i dobijem novog novcatog, čak noviji model. Tako da mi se ta kupnja isplatila ![]() Poslaću slike playera da vidite ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
Ja sam jos prije 1 godine i vise kupio P4 1.6 cca 600kn kod nas cca 1800kn. Jos dan danas nije stigo. Ostalo sto sam kupovao je sve ok stiglo. Sve je bilo od amera, placao sam preko western uniona (ili kak se vec pise) American Express-om. Cijene su bile roba+postarina+PDV nema carine na informaticku robu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
(°_°)
|
evo kako se nisam mogao registrirat ni na paypal ni na bidpay, poslao sam covjeku $30 u kuverti. nije neki veliki novac, pa me cisto zanima ocu li dobit sta za uzvrat. inace, na ebayu se nadje odlicnih i jeftinih stvari, ne samo elektronike. ovaj tip iz kanade mi je "naplatio" $10 postarine za jedno 300g plastike ![]()
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
|
trenutno mi je cura u Kanadi (toronto), pa daj mi recite jel znate što bi bilo zgodno naručit od tamo? koliko sam ja gledao cijene informatičkih stvari su iste kao i kod nas! njima je to jeftino, ali kod nas, naš standard i nije baš.. ili znate gdje uzeti? neki pametan link, netko zna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
mmmm,da
|
Citiraj:
![]() Uglavnom neonke su 2 dolara ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Lika u mom srcu
|
daj link. eto, može mi cura donijeti neonku ![]() nemoj zaboravit da na te sve cijene što vidiš ide još porez najmanje 15% NA SVE CIJENE kod nas barem piše negdje cijena+PDV, ili bez PDV-a, ali tamo ne. fino cijena pa sam računaj koliko još gore ide poreza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
mmmm,da
|
Evo link: Comp mods store Gabre, ako ćeš ti šta naručivat javi mi, ja bi naručija stvari u vrijednosti oko 200 kuna. Platija bi ti poštarinu i sve ostalo šta ide ![]() Javi mi se na PM ![]()
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ja bi naručio neke kare iz amerike, preko ebuya, i neznam jel šaljete novce u avionskoj koverti ili karvoj??
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
jel niko neče pomoć?? ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |