|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
serial ata hard i norton ghost
Imam jedan serial ata hard i ne mogu nikako napraviti image na ghostom 2003, jednostavno se zblesa nakon bootanja pc-dosa, vjerujem da je to zato što ne prepoznaje moj SATA hard. S acronisom i ghostom 2005 mogu napraviti image jer se on radi iz Windowsa no vratiti taj isti image nazad na sistemsku particiju je science fiction jerbo mi acronis ne prepoznaje hard nakon kaj ga zbootam s cd-a u cilju vraćanja image-a. Norton ghost 2005 koliko sam vidio na njihovim stranicama nudi kao i Windowsi mogućnost lupanja F6 i serviranja drivera za sata sa diskete međutim ne znam kako napraviti bootabilni recovery cd u ghostu 2005?!?! (9.0) Sve što se spominje na symantecovom site-u je da treba zbutati sa ghostov cd-a, a ja taj cd naravno nemam.... Bem ti ja tehnologiju za čije korištenje ti treba disketa da bi uopće mogao Windowse instalirati ![]() ovaj predivni hard sa 8MB cache-a sa istim sa 2mb cache jerbo mi je krucijalno da mogu raditi image sistemske particije.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
napravi bilo kakav dos boot cd i baci na njega ghost meni je ghost 2002 bez bada vratija image na sata 80gb baracudu (naravno iz dos-a bootanog s cd-a) image je bija napravljen s ghostom 2004
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
I meni je tako bilo dok nisam skužio u čemu je fora.. Sata ti se uvijek postavi kao Third master Primary ti je npr disk, a secundary npr CD pržilica. Ghost očitava drajvoje i kao da prestane očitavati kad dođe do pržilice i ne prelazi na third master. Probaj si namestiti u biosu da je SATA ispred svih PATA diskova, ali da ne disejblaš primary master ili takvo nešto slično, a ako primary master ne koristiš onda ga možeš disejblat. Stavi si pržilicu na secundary i to je to. Jer imaš opciju u biosu da SATA bude glavni i stavi ti se umjesto primaryja i on nestane. Postoji još neka opcija ali sam zaboravio da ti sve ostane kako treba, ali da se SATA očitava prije svih Nadam se da sam ti pomogao Meni je to uspijelo na Abitici, ali sad na ASUSici opet ne mogu, pa sam prešao na Ghost 2005 i on radi backup iz Windowsa ![]() Još nisam probao da li je CD bootabilan, ali imam još jednu particiju na kojoj mi je XP za zajebanciju i uvijek sa njega mogu napraviti restore
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Zanimljivo, moram još provjeriti u bios-u, ali siguran sam da sam naletio na tako nešto u opcijama i da sam stavio da je sata na prvom mjestu... Ajde vidi da li je cd bootabilan, pa da mi možda mailneš samo dio potreban za "bootanje"... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|