|
![]() |
#1 |
azriel
Datum registracije: May 2008
|
Pico 120W DC-DC napajanja
Naletio sam na OK ponudu za pico napajanja. To izgleda ovako i koshta cca 140-150kn sa shippanjem. ![]() i u pravilu se kombinira sa ovime, uni laptop adapteri (dalje u tekstu cigla) se mogu naci po 50-100kn. ![]() Moj (kosi) kut gledista : PROS: - besumno (osim kad cigla ne odluci pishtati) - zauzima malo mjesta - dosta visoka efikasnost - relativno jeftino - cigla se mozhe drzhati van kucista, manje zagrijavanje - moguca izrada DIY flat kucista CONS: - nema garancije - upitna kvaliteta izrade - ogranicena snaga - malo konektora (to se da rijesiti sa malo kabliranja) Cini mi se kao odlicna opcija za male hladne htpc, torrent, server i sl. mashine, i ozbiljno razmisljam o nabavci. Rekoh, putem da podjelim svoje misljenje, i priupitam za vashe, te ako tko ima iskustva sa time (krajnje pozeljno).
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
reci mi di si ih nasao po 150kn ? ja ga nisam nasao ispod 40 dolara plus shiping...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Isto cao Codiac - ispod 40$ i shipping ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Da, pojavila su se sada i kineska pico napajanja, ne znam kakva je njihova kvaliteta. Ja vec dulje vrijeme napajam svoju itx konfu sa 90W picom + 80W ciglom i nikad nikakvih problema. BTW, kvalitetne cigle bas i nisu po 50kn i dosta je tesko naci nesto od >100W, te se uz to dosta i zagrijavaju i jaci modeli cak imaju i neko aktivno hladjenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Naravno, treba navesti da je količina el. smetnji (tzv. Ripple) pozamašna u gotovo svakom slučaju, te se opasno približava ATX granici. Ovdje pričamo o koliko toliko kvalitetnim PICO PSU "uređajima", a situacija sa ultra-jeftinim kinezima je vrlo vjerojatno lošija. Citiraj:
Iskreno, spojiti jedan media server ili storage/bacup mašinu, je ravno ubojstvu podataka ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|