Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2010., 17:49   #1
frikec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Gmail kao pop3 klient

Koristim thunderbird kao pop3 klient i defaultni mail mi je na vipu, ali kako sam dnevno na nekoliko razlicitih racunala i vipov webmail je dosta limitiran dosao sam na ideju da dodam taj vipov mail na gmail kao pop account.

To sam napravio i sve radi, samo imam problem.

Zanima me jel moguce podesiti gmail da mi nakon sto se thunderbirdom connectam i skinem mailove te mailove obise iz web verzije gmaila.

Palo mi je napamet da bih mogao podesiti da vip sve sto doddje automatski prosljeduje na gmail, a gmail povezati s thunderbirdom, ali u tom slucaju bih dobivao i maliove s gmail i mailove s vip adrese u thunderbird, sto ne zelim, htio bih u thunderbiru imati samo malove s vip adrese, dok gmail posta ostaje na serveru, zanima me jel moguce izvesti opisanu radnju, ali na opsani nacin u kojem dobivam mailove samo s odredjene adrese.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2010., 20:43   #2
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Odes na gmail i u Settingsu te zatim Forwarding and POP pod broj 2. stavis sto zelis tj ak zelis brisat onda Delete Gmail's copy
njOob je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.11.2010., 02:28   #3
frikec
Premium
Moj komp

to se odnosi na downloadanje i brisanje svih mailova, a ne samo na jedan account sto meni treba.

Zadnje izmijenjeno od: frikec. 28.11.2010. u 02:40.
Staro 28.11.2010., 12:38   #4
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Možeš učiniti to što želiš, tako sam ja učinio s svojom @inet.hr adresom.

Trebaš imati/napraviti neku @gmail.com adresu (bilo koja, ionako nju nećeš koristiti, nego ovu od VIP-a). Zatim spojiš VIP-u adresu s tom od gmail-a (opcija Accounts and Import).
Trebat ćeš također potvrditi prilikom spajanja da ti je VIP adresa zaista tvoja.

Cijeli postupak imaš objašnjeno ovdje::
http://mail.google.com/support/bin/a...l&answer=22370

Nakon toga, u opciji "Forwarding and POP/IMAP" postaviš što želiš s mailovima. U konačnici dobiješ da u svom mail programu skidaš/šalješ mailove s VIP adrese. Sve ide preko Gmail servera a kod maila uredno piše da je došlo s tvoje VIP adrese. Nemoj zaboraviti u VIP accountu stavit da forwarda sav mail promet na tu novu @gmail adresu.
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2010., 11:41   #5
frikec
Premium
Moj komp

hvala na detaljnom objasnjenju.
nazalost to nije ono sto meni treba.

u ovom slucaju trebam otvarati ekstra gmail adresu, dok bi htio dobito to da mi se s postojece gmail adrese skidaju samo poruke dosle na vip mail.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno