|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gmail kao pop3 klient
Koristim thunderbird kao pop3 klient i defaultni mail mi je na vipu, ali kako sam dnevno na nekoliko razlicitih racunala i vipov webmail je dosta limitiran dosao sam na ideju da dodam taj vipov mail na gmail kao pop account. To sam napravio i sve radi, samo imam problem. Zanima me jel moguce podesiti gmail da mi nakon sto se thunderbirdom connectam i skinem mailove te mailove obise iz web verzije gmaila. Palo mi je napamet da bih mogao podesiti da vip sve sto doddje automatski prosljeduje na gmail, a gmail povezati s thunderbirdom, ali u tom slucaju bih dobivao i maliove s gmail i mailove s vip adrese u thunderbird, sto ne zelim, htio bih u thunderbiru imati samo malove s vip adrese, dok gmail posta ostaje na serveru, zanima me jel moguce izvesti opisanu radnju, ali na opsani nacin u kojem dobivam mailove samo s odredjene adrese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Odes na gmail i u Settingsu te zatim Forwarding and POP pod broj 2. stavis sto zelis tj ak zelis brisat onda Delete Gmail's copy |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Možeš učiniti to što želiš, tako sam ja učinio s svojom @inet.hr adresom. Trebaš imati/napraviti neku @gmail.com adresu (bilo koja, ionako nju nećeš koristiti, nego ovu od VIP-a). Zatim spojiš VIP-u adresu s tom od gmail-a (opcija Accounts and Import). Trebat ćeš također potvrditi prilikom spajanja da ti je VIP adresa zaista tvoja. Cijeli postupak imaš objašnjeno ovdje:: http://mail.google.com/support/bin/a...l&answer=22370 Nakon toga, u opciji "Forwarding and POP/IMAP" postaviš što želiš s mailovima. U konačnici dobiješ da u svom mail programu skidaš/šalješ mailove s VIP adrese. Sve ide preko Gmail servera a kod maila uredno piše da je došlo s tvoje VIP adrese. Nemoj zaboraviti u VIP accountu stavit da forwarda sav mail promet na tu novu @gmail adresu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
hvala na detaljnom objasnjenju. nazalost to nije ono sto meni treba. u ovom slucaju trebam otvarati ekstra gmail adresu, dok bi htio dobito to da mi se s postojece gmail adrese skidaju samo poruke dosle na vip mail. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|