|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Asus Crosshair IV Extreme - bogatstvo mogućnosti i opreme
Dobar članak, i dobra ploča, no ono što je vas najviše oduševilo u labosu, mene je ostavilo ravnodušnim, i obrnuto. Npr. mene je oduševila kombinacija x grafičkih kartica, idealno za nekoga tko želi i eyefinity i fiziku za normalne novce, na stranu to što ploča u tom načinu rada neće radit sa više od dvije kartice. Kome treba više performansi neka si kupi jaču karticu. Sa druge strane, ostao sam potpuno ravnodušan na OC mogućnosti, barem ove na zraku. Toliko opcija za tvikanje napona u biosu i na kraju ispadne da se ništa dodatnog sa njima nemože izvući niti iz procesora, niti iz memorije. Sve u svemu, fina ploča, i premda nisam neki OC-er, da mi treba nova ploča išao bih na nju, zbog ostalih mogućnosti, prva na popisu je Hydra, naaravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Šteta što niste probali testirat recimo dvije identične ati ili nvidia kartice u CF/SLI modu, te onda opet te dvije kartice preko Hydra čipa (pretpostavljam da je moguće upogonit i dvije identične kartice preko Hydre) da se vidi kolika je razlika u skaliranju i uparivanju kartica kad je to odraženo preko nativnog CF/SLI te kada je to odrađeno preko Hydra čipa. Iako ovo u praksi nema smisla jer tko bi lud korstio neki tamo hydra čip kad mu ploča podržava nativno korištenje 2 identične kartice, ali bi se u testu vidjelo di je hydra po perfomansama, i koliko zapravo dobro odrađuje posao "spajanja" dvije kartice u polje jer bi imali neku referencu u odnosu na cf/sli.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
To nema smisla jer hydra nije niti zamisljen kao alternativa za cisti cf/sli. Ne mogu se nacudit sto su ati i nvidia uopce dozvolili ovo, a mislim da bi bilo puno problema kada bi se pokazalo da neki treci chip pokazuje bolje perf od njihovih. Mislim da bi Lucid vrlo brzo nestali kao sto se i dogodilo sa bilo kojom firmom ciju su tehnologiju ati i nvidia posvojili. Najavljivale su se i kartice sa njihovim chipovima do kraja godine pa nista od toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Napisah u svom postu samo da me samo zanima koliko dobro skalira i di je u odnosu na CF/SLI, uostalom sve ti piše u drugom djelu mog posta prošlog ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#8 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Hm, pa ako je u testiranju kombiniranog polja porast u performansama bio nekih 70%, onda vjerojatno skalira vrlo blizu performansama nativnih čipova, pošto je barem u slučaju ATi-ja otprilike toliki porast korištenjem cf-a. Ako i ima razlike, brijem da su minorne. U svakom slučaju, pohvalno i za ati i za nvidiju što su omogućili proizvodnju takvog čipa, a kao što krešo reče, veći je problem bugovitost prilikom spajanja više od 2 kartice. Premda ja ne vidim potrebe za time, spojiš fino jednu GTX580 i HD6970 i kud ćeš više i jače od toga ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|