Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2005., 15:14   #1
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Wink Mali AOpen H600B mod i review

Evo da i ja malo pokažem kako sam riješio hlađenje na svom kućištu, gore navedenom AOpen-u H600B, a uz to i napišem par pluseva i minusa za isto.

Pros:
Za kućište mogu reći da je stvarno čvrsto i kvalitetno izrađeno, rubovi su svi lijepo obrađeni, osim dijela gdje je napajanje, na taj dio sam se malo zarezao. Iako taj dio ne možeš ni dirati dok ne skineš napajanje.
Kućište ima zgodan 3.5" kavez za diskove, koji na jedan pritisak klizi van, odlična stvar , i još jedan koji se šarafi na dno kućišta, isto tako ga je lako izvaditi, također optikaneri imaju svoje vodilice, s kojima ima posla samo dok se prvi put postave, nakon toga je piece of cake vaditi optikanere van.
Sve u svemu, praktično.

Cons:
no protok zraka i pozicije ventova su daleko od idealnih.

Konkretno kućište ima predviđenih 5 mjesta za 8cm ventova, 2 sa zadnje strane (gdje su postavljene mrežice koje su "guste" i ometaju protoku zraka i stvaraju "šum" u protoku zraka ), 2 sa bočne (gledano sa prednje strane) desne strane, koji bi kao trebali imat ulogu puhati po diskovima (također ničemu ne služi jer dotok zraka sprječava bočna stranica :confused: ), i jedan od naprijed kojeg je nemoguće montirati jer smetaju power/reset prekidači i LEDice dotičnih. :mad: .

Sve to me je potaklo da riješim dotok zraka u kućište, pošto mi kućište stoji u stolu, što se vidi iz dolje priloženih slika. Na ovaj način i drugi mogu riješiti problem "zračenja" kućišta.

Evo sad malo slika što sam radio:

Zbog ovog položaja mi je slab dotok zraka u kućište, pa je bilo nešto potrebno raditi.
Ideja o postavki ventilatora i rastavljanje kompa.
Prorezana zadnja mrežica i postavljen ventilator sa prednje strane na mjesto gdje dolazi floppy, bilo je potrebno malo rezanja i čupanja "viška" limica
Spremno za pranje
Pogled kud prolazi zrak
MOje ultra jako stabilnih napona odlične snage napajanje CODEGEN 400W
Pogled u unutrašnjost, još moram malo posložit kablove, ali tek kad ih nabavim duže, jer su ovi kratki.
I na kraju, FINALNI proizvod!

I ja zadovoljan, temperature su čudo pale, radi sve tiho, ali sam se s ovim zajebavao cijeli dan!
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2005., 15:59   #2
smrad
Premium

smrad's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
dobro si napravija, nego moga si umisto te kockaste plastike naprid stavit onu mrežicu šta se stavlja na usisnike na autima. nije gusta, a odlično izgleda.

Kućište je, sve u svemu skroz dobro
smrad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2005., 16:44   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Fali prozor i neonka
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2005., 19:52   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Kritike i savjet dobro došle!

neće ona mrežica tamo dugo stajati, to je privremeno dok ne nađem bolju mrežicu, dobra ideja Smrade. tnx

Nisam napisao da sam sam farbao onu maskicu od prže, i za prvi put, sam zadovoljan rezultatom.
Također nisam rekao da mi je disk postavljen u kavez iza onog venta naprijed, tako da vent puše iznad i ispod njega, a ujedno i upuhiva zrak unutra iz vana. jednim udarcem sam riješio hlađenje diska (koji je u nekim trenucima prije dostizao i 42c), sada radi na 25c! i dotok svježeg zraka u kućište.

Ima li tko ideju kako napraviti i od čega prednji front panel za potenciometre, šteta mi je bušiti ovu original maskicu crnu.

prozor mi je nepotreban apsolutno, iako razmišljam da stavim ledice unutra. malo svjetla da probija kroz pukotine!
Staro 09.05.2005., 17:49   #5
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Meni se svida sta si napravio, s malo truda i muke si rjesio problem hlađenja. Sad si i mene potaknuo da probam nest napravit sa svojim vulgaris kucistem jer imam slican problem ko ti sta se tice lokacije kucista.
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2005., 20:35   #6
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

mene je to mučilo od kad sam uzeo ovo kućište.
I sad sam uhvatio vremena i alata da to napravim. I super sam zadovoljan.

Moram još kupit jedan potenciometar da smanjim vent na procu, i onda će biti skroz tiho.

ili da mi netko objasni kako se prespoji struja da daje manje od 12V za vent? imam jedan Coolermaster vent koji na sebi ima 4pinski molex pa ga ne mogu spojit na potenciometar, pa bi ga stavio direktno na 7V ako je to moguće? kako? koje žice zamijenim?
:confused:
Staro 09.05.2005., 22:19   #7
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
E ovako na tom ventu vidis da su njegove zice spojene na crnu i zutu.

E sada najbolje da kupis jedan produzni kabel za 5kn i na njemu napravis da ti daje 7v tako da iscupas crnu zicu i zamjenis je crvenom. Na tom produznom to napravis tako da ti one zice koje su u molexu drugom dolaze zuta na zutu crna na crvenu crna na crnu i crvena na crnu valjda kuzis a ako ne imas icq

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2005., 23:14   #8
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Codiac-
E ovako na tom ventu vidis da su njegove zice spojene na crnu i zutu.

E sada najbolje da kupis jedan produzni kabel za 5kn i na njemu napravis da ti daje 7v tako da iscupas crnu zicu i zamjenis je crvenom. Na tom produznom to napravis tako da ti one zice koje su u molexu drugom dolaze zuta na zutu crna na crvenu crna na crnu i crvena na crnu valjda kuzis a ako ne imas icq
ovo je taj fan na slici, onaj molex što se vidi na 5.25" mjestu, ako kužiš na slici kako izgleda, što se tu dade napravit, jer sam ovaj mjesec kod kuće (Gs), a ovdje ako moš vjerovat nema ništa za kupiti za komp! takvih sitnica.

reci mi što trebam ovdje na ovoj slici napravit

http://img235.echo.cx/my.php?image=66fp.jpg
Staro 11.05.2005., 00:41   #9
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

evo sam na ideju od Fleksa, izvadio iz miša onu oprugicu što iritirajuće lupka u mišu, i sad je nečujan. preporod.

tnx Fleks 4 idea!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno