Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2010., 18:51   #1
Dino57
Premium
Moj komp

Dino57's Avatar

Datum registracije: May 2010
Sennheiser slušalice

Pozdrav.
Planiram kupiti slušalice Sennheiser HD212 PRO pa me zanima jesu li vrijedne tih 400kn(buraz je uzeo HD201 i nije požalio jer su odlične) i molio bih da mi netko objasni šta znače pojmovi nominalna impedancija,izobličenje i način rada.
http://www.ekran-avc.hr/p2151/sennhe...duct_info.html
http://www.ekran-avc.hr/p321/sennhei...duct_info.html
Kolko su ove HD465 bolje s obzirom da su skuplje za 150 kn i jel bi mi se više isplatilo uzet te HD465?
Dino57 je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2010., 20:34   #2
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
HD212 su zatvorene što bi značilo da ti neće ispuštati previše zvuka van, a i znači da će ti glasnoća okoline biti minimalna (dobro izoliraju).

HD465 su ti potpuna suprotnost od toga, otvorene su, i puštaju zvuk i van i unutra, ali je činjenica da otvorene slušalice daju nešto prirodniji zvuk i to je ono čime se Sennheiser proslavio (između ostalog) Još jedna bitna stvar: otvorene slušalice su se mnogima (većini) pokazale kao udobnije, tako da taj faktor uzmi u obzir.

Izobličenje je jednostavno to, i što manje to bolje. Harmonici nisu poželjna stvar.

Impedanciju shvati kao otpor, što je veća - to će trebati jači izvor zvuka kako bi dao istu glasnoću. Mada tu igra ulogu i osjetljivost, ali okvirno - to je to.
32 ohma i ispod ti je obično dovoljno da ti čak i MP3 player služi kao izvor zvuka i da to sve skupa i dalje ne bude pretiho. Dakle, OK za veliku većinu primjena.

No, sve ovo pada u vodu onog trenutka kad slušalice kupiš i shvatiš da to nije zvuk kakav želiš. Zato trebaš znati kakav zvuk voliš (koji dio frekvencijskog spektra voliš naglašen - više bass, ili visoki tonovi i sl.), i poželjno je da isprobaš slušalice prije kupnje.
Ako nemaš tu privilegiju, onda si saberi sve svoje želje od zvuka slušalica i čitaj recenzije i dojmove ostalih korisnika. One kod kojih će dojmovi biti jednaki zvuku kakvog želiš - kupuj.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2010., 10:54   #3
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Zvone
...puno mi je pomogao, tnx!