|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pitanje u vezi studiranja?
Zanima me ako idem studirat izvanredno dali moram polagat državnu maturu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
kolko ja znam po bolonji nema izvarendnog studiranja. sada dali neki fax to nudio mimo toga nemam pojma |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa gle moj bratič studira (3god.) izvanredno (vanredno tj. plača) po bolonji..E sad mene zanima ove nove zakone šta su donjeli, jel se treba polagat ta matura ako se misli tako studirat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
samo sam rekao da je cilj bolonje da se ide na predavanja i da kao tako nebi smjelo postojat izvanredno studiranje, to je valjda onda od faxa do faxa rijeseno. Pa prijemni je isti bio ti redovan ili izvaredan studos. A i najbolje bi bilo otic na stranicu faxa koji bi htio upisat pa pogledas |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Možeš studirat vanredno i po bolonji, al moraš bit zaposlen ![]() Bravo, ako misliš na FOI, pitup, možeš vanredno upisat bez državne mature, ako hoćeš redovno moraš ju ići položit. Za IS nisam siguran, ali se može isto vanredno studirat jer mi se frend prebacio s redovnog na vanredno. Što se tiče upisa na IS, nisam siguran.
![]() |
#7 |
Premium
|
Očekujem još neke potvrdne odgovore..ma fora je kaj sam odustal od studianja strojarstva, pa si mislim iči podič papire..Sad neznam kaj napravit..ostavit ih na faxu nek skupljaju prašinu u nadogledno vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Sorry Pupo ali nije istina za ovo prvo... Ne moras biti zaposlen. Bilo bi dobro da jesi (da imas zdravstveno i sl.), ali ne moras biti. Sto se tice drzavne na FOI-u to ne znam, ali eto Pupo kaze da zna iz prve ruke. Sto se tice izvanrednog upisa, na nekim fakultetima traze drzavnu maturu, na nekima ne. Na onima na kojima ne, najvjerojatnije imaju odreden broj mjesta za izvanredne studente i pretpostavljaju da nece popuniti pa im ne treba drzavna matura za rangiranje (posto nitko ne otpada), no neki traze, nemoj se opec (rade zovi faks)... Dalje, jednom kad upises izvanredno ne mozes se prebacit na redovito. Toga vise nema po Bologni (jedino ako neki drugi faks upises redovito). Tako da pazi jer tada si zapeo s tim pravima do diplome. Razlika izmedu vanrednog i redovitog studiranja se svela na to da sa vanrednim nemas studentska prava: - roditelji te ne mogu prijaviti kao studenta za zdravstveno - roditelji ti gube pravo na doplatak za tebe - nemas pravo na iksicu - nemas pravo na studentske popuste: prijevoz i sl. - nemas pravo na studenstke pogodnost: student servis i sl. - nemas pravo na studentske kredite i naknade: naknada za podstanarstvo i sl. Eto, hope that helps. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jako lijepo objašnjeno, hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|