|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
abit anf7s i barton 2500+
dakle .. sad ga drzim na 200x12 (2400mhz) sa zalmanom 7000alcu i drzi nekih 40ak °C .. pri voltazi 1.65 V .. sad me zanima.-..kako je najbolje da vidim dali je sistem stabilan(osim da vrtim prime par dana) .. dali je onaj benchmark u primeu pouzdan? dali da dizem fsb ili mnozitelj vise ? e i da barton je mobilni 2500+ ( IQYHA ) .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
probaj super pi, ali stavi na recimo 4mb ili 8mb pa ako ne baci grešku, na dobrom si putu... inače, prime 95 ti je dosta vrtiti 3-4sata (ali DUAL) i ako onda radi, mislim da je sistem stabilan... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
...super pi odvrti par puta ili PC Mark04 par puta+3DMark03 CPU test i ako ti sve bude OK (bez gresaka) sistem ti je poprilicno stabilan....inace dobar test ti je takoder vrtit par sati neke od novijih i zahtjevnijih igrica! Sto se overclocka tice ostavi se mnozitelja, puno bolji rezultat dobivas povecanjem FSB-a Ostavi mnozitelj na defaultu a dizi FSB...na ABIT-ovoj ploci bi trebo ic do oko 225-230MHz ako je rev2 model.....no nemoj zaboravit dizat voltazu na CPU, VDD i memoriji->tek tada ces moc stabilno radit na povecanom FSB-u Pozdrav! i nemoj nest spalit ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
idem probat instalirat 3dmark2k5 pa vidjet.. ako se sta sprzi vi cete prvi znati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo malo sam se igrao..sad budem probao ako ide jos malko dalje jer su dosli novi ramovi..sad stoji ovak.. Barton mobile 2500+@2500mhz (227x11) @ 1.7Vcore(mozda malo dignem jer imam losije napajanje) 2x256 ddr466 HC kingmax (6-3-3-2.5) dual-channel @ 2.74V i super pi izracuna i ne srusi se sistem ![]() hladim ga zalmanon alcu7000 i nije presao 49.5°C |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa to ti je cist pristojan OC....ali nemoj dizat voltaze ako imas lose napajanje jer ce ti se rusit sistem a mogo bi i plocu zajebat....
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj ga stavit na 1.75V, mislim da ce mu to biti dosta, bar je meni na 2.5Ghz stabilan na toj voltazi.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
netko mi je znao reci da taj torture test ne prodje dosta konfi jer previse opterecuje MBO ? znaci njega bi trebalo vrtiti 10ak sati preko noci i tek onda vidim dal je stabilan sistem ? frendu je iso barton do 2.6..moram to prestici pa makar samo na sekund da upalim cpuz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|