|
![]() |
#1 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
ICS preko LAN na wlan?
Imam laptop (WinXP gore) spojen na router (žični od Optime - Huawei MT-880). E sad, laptop nema wireless karticu pa sam spojio USB Canyon CNP WF-518 (RTL8187B). Zanima me samo kako točno napraviti Adhoc mrežu i shareati konekciju na internet preko te wifi kartice. Nikky ili netko - može pomoć? - tnx ![]() Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 06.11.2010. u 13:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Koliko sam shvatio pitanje, želiš drugi laptop ili drugo računalo sa wifi karticom putem Adhoc veze spojit sa sadašnjim laptopom pa da i oni imaju pristup netu ? Nema veze što laptop nema intergrirani wireless, postupak je jednak kao i da ima. Dakle odeš u network connections pa na Lan od MT-880, properties->advanced-> uključiš ICS te odaberš u prozoru ime konekcije od Canyon CNP WF-518, ta konekcija će automatski dobit ip adresu 192.168.0.1. Nakon toga odeš na tu konekciju ( Canyon CNP WF-518 ), properties->wireless networks-add-SSID ( moja mreža, kućna itd... ) connect even if... staviš kvačicu -> sigurnost odrediš po želji -> pa staviš kvačicu na "this is a computer to computer.."-> tab connection i staviš kvačicu na "connect when this network is in range". Ove zadnje upute za wireless primjeniš identično i na drugom laptopu/kompjuteru sa wifi karticom, zanči opet add-> SSID.... naravno poradzumjeva se da ne koristiš nikakav program/software od wifi kartica bilo usb ili intergrirane nego windows podršku za wifi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Na računalu koje dobiva internet nije također potrebno raditi identičnu adhoc konekciju, već samo skenirati dostupne mreže i spojiti se na adhoc sa prvog računala. Kod odabira enkripcije mislim da na XP-u će funkcionirati smo WEP Ima li utility koji je došao sa Canyonom AP mode? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
Ako napravi identičnu mrežu i na oba kompa automatski će oba biti spojena paljenjem oba kompjutera. To da. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najbolji savjet je da zaboraviš na ICS i taj Huawei MT-880 zamjeniš sa wireless router - om sa tržnice. Napomena, treba ti za adsl Annex A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Neznam šta sad guraju, mislim neki D-Link. Koliko znam, nema biranja nego šta dobiješ. Prekopaj temu o tom ISP - u. Zašto uopće uzimat kod njih ? Skuplje, ugovor, još možda dobiješ onaj sa okljaštrenim funkcijama ?? Rekoh poviše tržnica ili pak kupi sam novo i pune verzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
Kako nema, potraži malo, stari Siemens SE515 se može prebacit sa Annex B na A (ubaciš odg. fw). Umjesto linkanog rađe bi uzeo DSL-2640B, cca 400 Kn, nema mukte ni u . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
SE515 nije baš dobar izbor jer radi samo sa ADSL profilom, do 8 Mbit/s, ne podržava ADSL2 ili ADSL2+ tako da ne gine zvanje službe za korisnike i prebacivanje na profil koji se maltene ne koristi po deafultu jer većinom puštaju ova dva naprednija. Bilo kako bilo ako i bude problema sa profiom može se taj SE515 iskoristit i bez fleshanja tako da LAN kabl is MT-880 pikne u SE515 i ostat će mu 3 LAN priključka i WLAN za druge kompove/laptope. U svakom slučaju malo više žica ali najjeftinije riješenje i bez fleshanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
.....
|
Citiraj:
Sve sam to već napravio i pouključivao hrpu servisa koji bi mogli imati veze s mrežom i ne pojavljuje se. Stavit ću kasnije screenshot, ali to je uglavnom to - pod Advanced samo Firewall i ništa ispod :-( |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Dobro, ako je blem nabavit "sve u jednom" sa modemom za Annex A onda igraju ove kombinacije: - MT-880 u Router modu + bilo koji AP ili wireless router u Switch / Gateway modu (mogu i ovi od T-Kome), spajaju se prelo Lana (int. switcha), kod nekih je lako a kod nekih potrebno / problematično definirat Gateway (promjenit sa int. modema na ip MT-880) - MT-880 u Bridge modu + bilo koji AP ili wireless router u PPPoE modu rada Obje opcije imaju svoje prednosti i potencijalne mane, pri kombiniranju sve zavisi šta pojedini uređaj može tj. ima implementirano u fw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.....
|
Instalirao sam Virtual Access Point i sad imam taj dio koji je falio (ICS) i sve radi ok. No to je privremeno rješenje, čeka se novi router ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|