Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2010., 10:30   #1
forum
Registered User

Datum registracije: Nov 2010
Exclamation Deinstaliranje, restore...

Lijep pozdrav za
Citiraj:
Aktivni korisnici: 288 (122 članova i 166 gosta)
kao i za one koji će kasnije doći.
Ne sumnjam da će neko znati i htjeti pomći, pa da krenem:

Ukratko, instalirao sam anti virus, kojeg ne mogu deistalirati, niti mogu uraditi system restore.

Priča otprilike ide ovako:

Navodno znači, dobio sam licencu za legalni antivirus. Skinem taj av kaspersky, instaliram… Obzirom da je na kineskoj verziji, dobijem još jedan link gdje se nalazi upustvo kako prebaciti na englesku verziju. Odradim to sve, te krenem da uradim skeniranje. Prikaže skočni prozor, gdje me upozorava kako nedostaje licenca (koju sam već unio pri instaliranju). Time blokira dalje da radi.

Vidim da su mutna posla. Pokrenem revo unistaller, i započnem deinstalaciju av. Nakon što on odradi svoje, pojavi se završi prozor gdje govori kako ima otprilike preko 4000 nekakvih tragova što je ostalo.. Odaberem da i to obriše. To zadnje brisanje je trajalo pa možda jedan sat ako ne i duže.
Dok je to trajalo, na umu mi je bilo da poslije uradim system restore..
'Završi se to.'

Klikom na ikonu my compter, pojavi se i ova ikona:

,

a taj av se pokreće kada upalim kompjuter. Pa povremeno iskoči prozor, koji govori kako nedostaje licenca za rad anti virusne zaštite (desni donji kut).

Tu ikonu ne mogu ukloniti, niti av deinstalirati. Jedino u safe modu sam isključio da se pokreće av sa ostalim programima.

Kada odem na system restore tab, prvi put pritiskom na isti, ne pojavi se ništa na monitoru. Kao da nisam ni odabrao system restore. Ponovim to, ukaže se prozor restor-a, ali čisto bijela podloga, bez ikakvih oznaka (osim okvira prozora).

Ne znam da li smijem novi av instalirati. Mogućnost system restor-a? Kako izbaciti iz kompa ovaj hepek koji nosi naziv anti virus?
Prijedlozi…

Unlocer programom ne mogu izbrisati ovu ikonu. Preko Cclener sam onemogućio aktiviranje av pri paljenju računala. Ni tim programom ne mogu ukloniti taj fajl. Kada sam u cclaner-u namjestao da obriše fajl (sa slike), izbacilo mi je ovaj naziv "::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\::{047DDC7E-F9C2-11DD-A093-79D855D89593}".
Preko regedit sam tražio ove gore oznake, brisao, ali se pojave na drugom mjestu.

Što da činim? Hvala puno na ukazanoj pomoći.
forum je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2010., 10:38   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Dobrodosao na forum.

Jesi probao sa Kaspersky Lab products remover

Btw, trebalo je ovo ici pod Soft. problemi, nek mod prebaci.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2010., 10:53   #3
forum
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Dobrodosao na forum.
Hvala, drago mi je što sam tu. Hvala tebi i na brzom odgovoru.

Citiraj:
Jesi probao sa Kaspersky Lab products remover
Jesam (nakon što si odgovorio), al' ne ide.
Citiraj:
Btw, trebalo je ovo ici pod Soft. problemi, nek mod prebaci.
sorry
Staro 09.11.2010., 11:35   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Probaj dignuti neku live distru linuxa (Ubuntu npr.) pa onda s njom malo to počistiti. Iako mislim da bi ti bilo jednostavnije napraviti reinstal windowsa, ako je to opcija naravno. Mislim, ako ti ne pomaže službeni tool onda se nešto gadno s*ebalo.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2010., 11:44   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mozda manualno, pa onda nekim dobrim reg. cleanerom pocistit sve?
Mozda malo "velik posao" ali..
Staro 09.11.2010., 12:13   #6
forum
Registered User

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Probaj dignuti neku live distru linuxa (Ubuntu npr.) pa onda s njom malo to počistiti.
Fino. Postoji li gdje na netu, da odgovara pc-u kod mene. Celeron 2,6, ram 512, ploča 64. Što manje opterećenje (ili jednostavnija verzija).

Citiraj:
Iako mislim da bi ti bilo jednostavnije napraviti reinstal windowsa, ako je to opcija naravno.
Nemam mnogo iskustva s time. U stvari znao bih to uraditi, ali oni dodatni programi oduzet će mi dosta vremena, jer s time nemam baš iskustva. Zatim prebacivanje kojekakvih podataka.. Onda treba mi pc za obaveze u (ovim) narednim danima, tj. mora biti u ,pripravnosti'.
Mada se ovo može pogoršati..

Helem, ako se odlučim za to, ovdje pri ruci imam instalacijski xp sp3, ali nemam ključ, pa ak' neko ima da mu je zgodno da posta ovdje, bilo bi super (ili preko pp ako ne ide ovdje po pravilima..).

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Mozda manualno, pa onda nekim dobrim reg. cleanerom pocistit sve?
Mozda malo "velik posao" ali..
Super je ovo što kažeš, ali ovo kod mene ima veze sa kinom..
Staro 09.11.2010., 12:21   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
da, ima i free je - http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Skineš, snimiš na cd, bootaš s njega, pita te hoćeš instalirati ili samo probati, odabereš probu, on sve učita u memoriju i dok ne restartaš komp imaš dignut linux i možeš prčakti po disku.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2010., 12:36   #8
forum
Registered User

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
da, ima i free je - http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Skineš, snimiš na cd, bootaš s njega, pita te hoćeš instalirati ili samo probati, odabereš probu, on sve učita u memoriju i dok ne restartaš komp imaš dignut linux i možeš prčakti po disku.
Mmm, dobro je to, ali.. Ali ovdje u BiH postoji jedan operater državni, koji nudi paket od 8gb za oko 120 kuna. Možda kasnije kod mene dođe povoljnija konkurencija. Do tada, na ovaj prijedlog od 600 i i nešto mb, pored drage volje moram zažmiriti..
Btw, trebam li ja skinuti 32 ili 64-bit verziju (u mom slučaju)?

Za sada planiram raditi dizanje sistema, još ključ.. Evo idem započeti prebacivanje podataka..

Raja ste super, pomogli ste puno, hvala vam.

Zadnje izmijenjeno od: forum. 09.11.2010. u 13:15.
Staro 10.11.2010., 06:58   #9
forum
Registered User

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Mozda manualno, .
Sa ovog linka, pa dole pri kraju se nalazi ovo:

To kod mene izgleda ovako:

Obzirom da sam prethodno brisao od unosa što sam prepoznao kao ,kaspersko'; opet mi se pojavljuje isto.. kao da nisam brisao.
Trebam li šta od ovoga (dio ili sve) sa slike gore, brisati?

btw, ovoga se ne mogu nikako da rješim, ni ranije..

Zadnje izmijenjeno od: forum. 10.11.2010. u 07:13.
Staro 10.11.2010., 10:33   #10
nedims
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
@forum
Nesto si krivo uradio prilikom instalacije...nista cudno, kineski jezik nam je svima malo zahrdjao.Ja sam imao srecu i sve je proslo jako dobro...Kaspertski radi savrseno...a prebacen je na englesku verziju.
E, sada ...ti imas problem koji bi ja rijesavao na slijedeci nacin:
Prvo ...otisao u Safe Mod
Run-regedit-Hkey_Local_Machine - software - Kasperski Lab ... i tu pokusao obrisati sto se dadne obrisati ( ako si admin) mozda i sve obrises.
Onda spartas registrijem i brises sve sto se zove Kasperski ...
Druga varijanta je (ako imas) Malwarebites Anti-Malware...on ima opciju u alatima s kojom ja uspjevam sve obrisati ... ako nece da se obrise u normalnom modu...budi siguran da ce se obrisati u safe modu.Malo ima posla...mora se brisati stavka po stavka... ali ... posaoo se obavi sto je tvoj cilj.
Do sada ...bar kada sam ja u pitanju...ove dvije metode su bile jako uspjesne.
Na kraju samo jos ovo: i ja sam imao nekih problema (klik na krivo mjesto)
kod instalacije i pojavljivale su se razne informacije i stanja ...od pogresne licence do blokiranog update itd. Problem sam rijesio na taj nacin sto sam prvo otisao na Kasperski Lab i otvorio svoj account kako key koji sam dobio ne bi otisao na crnu listu. A onda sam kliknuo na de-install i odabrao opciju repair i poslije toga svi problemi su nestali.
Nemoj bas tako olako odustati od ovog programa...hem,sto spada u najbolje antivirusne programe, hem, sto stedis oko pedesetak dolara.
nedims je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno